Followers

Thursday, 23 December 2010

Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah

jam baru masuk kul 3 pagi..
tapi aku masih lum mau tido.
rasa macam tade apa nak cakap.
tapi mungkin ada cket kot.. (ahahaha)
membawa apa aku baru post tadi..
sangat merapu..
ntah apa la y aku dok pk..
(syok sendiri apa.. Ngok~ngek ny aku.)
tapi ada aku kesah sal tu..
lantak le.. teman tak kesah ape deme nak kate kat teman.
teman cume cakap ape teman rase..
agagagagag.. <-- skali da terikut loghat perak, ni gara2 cita Hantu Mak Limah Pulang Ke Rumah la ni..

Cita sket sal cita tu..
dari awai smpai akhir.. mmg lawak la..
talarat nak gelak..
pestime la aku rasa letih sebab gelak banyak tgk movie.. hihi..
pling lawak tu bab depa lari sebab tekejut tu..
seyes lawak.. camna la enchik pengarah dapat idea orang lari lagu tu..
seyes talarat nak gelak.

ha.. cita ni ada banyak isi la.
tapi aku since dok tgh berbunga2 bertaman dalam ati ni..
aku nak amek sal hero dia ( Awie atau watak dalam cita ni Sin).
aku suka amat masa dia cakap ng awek dia (Che' Nin) sal kenapa dia putuskan pertunangan depa..n masa dia cakap kat mesyuarat tergempor kg Pisang.
aku suka reason dia. sebab dia nak kukuhkan ekonomi dia dlu.
n pastu baru nak kembali n kawen ng Che Nin.
dia ni kaki rewang. masa mula2 kat singapore tu.. idup dia terumbang ambing.
jadi sebab tu dia putuskan pertunangan sebab nak Che Nin dapat y lebih baik dari dia n idup Che Nin tak terumbang ambing ng dia kalo kwin.
jadi sebab tu dia putuskan pertunangan.
skg lepas 3 tahun dia kembali sebab skg dia da berjaya. dia nak depa kawen dalam kejayaan dia.. masa dia da berjaya.
suka sangat kata2 dia masa pertahankan Che Nin dalam mesyuarat tu.
seyes bermakna pada aku.
bagi aku tindakan dia tu betul. cuma cara dia salah.
sebab bila dia wat camtu. Che Nin tu sedih amat.
smpai tak kua umah. n lastly mati lepas 6 bulan depa putus tunang.
ni kenyataan y Awie tima last skali la.
pak Che Nin tjk kubo kat dia.

n suka jugak pak bomoh siam tu kata.
"bila kito ingat kat Oghe, oghe pn ingat kat kito.. "
bunyi besa ja. tapi dalam maksud dia tu.
kita ingat kat orang.. orang pun ingat kat kita.
ending dia cam sedih aa.. tapi bermakna..
true love never ends. kan?

;)

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA