Followers

Friday, 29 January 2010

Dilemma..

Hari ni.. masuk da 2 hari aku sakit.. well.. da lama tak sakit kot.. haha.. akhirnya sakit.. demam sesema lak tu.. huu. Trok la.. nak kua pn malu.. dok bersin ja tak benti2.. semalam lini panggil mai kat mtorola pn aku tak p.. sebab malu la nanti orang tgk aku.. orang kata bawa mai virus plak.. hik3.. so aku tak p. hari ni plak.. bgn pagi.. tak larat + akit pala.. so aku amik keputusan untuk tak g keja.. bkn apa.. 1 tak larat.. 2 aku tak selesa dok bersin.. da la dok ng orang.. memang la depa tak kata apa.. tapi aku berasa aa..

Tadi..abg razak nek atas.. konon nak melawat aku la.. hik3.. dia gtau.. dia nak p Motorola ng nak p bank. Dengaq p bank, happy la jugak aku.. hehe.. GAJI..!! yehaa.. so.. aku check akaun.. tu pn berjanggut nak dapat access maybank2u.. berjam2 baru nak leh check..pas ja tgk.. hurmm.. aku cam sedih gak la.. 1.2 ja.. hurm.. sedih gak la.. pk2 balik.. camna lagi a aku nak cakap kat depa..bukan aku ni demand sangat.. just that, tolak2 suma pn da 1k sumthing.. tgk kat aku bapa rat ja.. nak bayaq yuran ag.. nak makan ag.. nak bagi mama ag.. pening la aku pk.. aku berani smbg hari tu pn sebab aku rasa da stabil.. dup dap dup dap.. start untuk tak stabil balik.. aku sabar ja la.. ALLAH ada perancangannya untuk aku.. aku tau tu.. tapi for now.. aku kena pk.. camna aku nak buat.. sebab kira2 balik.. tolak utg pn da dekat 1k.. tu tak masuk duit nak bagi kat mama ng duit yuran.. Aduihh.. pening rasa.. camna la aku nak pusing duit ag.. hurm.. idea.. idea..

Perancangan aku skg.. aku akan stay sampai company baru tu call.. tadi dia da call. Mtk nama pnh ng no IC dia nak ata p training kat HUAWEI.. so skg.. lepak dlu la sat.. aku tau.. duit bukan segala2nya.. tapi dalam keadaan aku sekarang.. aku perlukan sesuatu la.. untuk diri aku.. sebab kalo aku stay.. memang aku kena getah aa.. ya la.. nak bayaQ utang pn tak lepas.. kang makin mencanak la utang aku.. ntah la.. cakap pn orang tak paham kan.. aku tau abg razak paham.. sebab aku da cita kat dia.. ntah la.. tak reti da nak kata apa.. n aku sangat sedih la.. awat la norin leh lebih dari aku.. bukan la aku nak cmpare ng dia.. tapi dia tu wat keja krani2 ni.. leh plak lebih dari aku yang wat kerja untuk depa dapat duit.. takpa la.. kalo ni cara dia nak norin, its ok la.. aku tanak kata apa.. ang ada duit.. ang leh wat apa ang nak wat.. ang ada kuasa.. ang ada suma yang ang nak.. takpa la..

renung2 balik.. aku yang kena trok.. 1 utang.. 2 keja menatang apa kalo takdak saving langsung.. bek takyah keja.. btoi dak aku cakap.. memang kita kena cian kat orang.. tapi kita gak kena cian kat diri kita sndiri.. kira2 balik.. kalo stay ng keadaan sekarang.. utang kan bertambah.. makin trok la aku.. yang paling sakit skali.. NO SAVING.. pergh memang jammed la.. allo kawan.. bila taun baru nak leh bli umah? bl tahun baru mau bli keta? bila tahun baru mau kawen?? mau pakai duit bini ka? G.I.L.A.. takleh2.. aku kena pikirkan sumthing.. n aku perlukan sesuatu untuk ubah suma ni.. aku kena cari penyelesaian.. sama ada cari keja len.. atau part time.. aku arapkan company yang aku p intervw tu la.. sebab dia cakap i will now get least than what i get nw.. so hopefully btoi la.. rasa kalo aku dpat macam aku dpat skg.. leh la aku nak budget idup aku.. 1k utang, 5rat yuran, the rest bagi mama cket.. n saving aku.. ng tu baru la aku leh rasa selesa balik.. tu la.. aku tatau nak kata macam mana da.. pening2.. Bagi aku.. aku tak rasa aku pentingkan diri kalo aku tinggalkan tempat ni.. memang kita kena cian kat orang.. tapi dalam masa sama.. kita perlu pentingkan diri kita jugak.. watpa kita nak “bela” orang, kalo dalam masa sama kita sakit kan…?semoga ALLAH bantu aku hadapi dilemma ni.. amin yarabbal alamin .


15:48
29/01/10

Thursday, 14 January 2010

im not me..

tatau macam mana aku nak mula..
im not me.. apa cita ni.. hik3..
aku rasa ada kelainan sekarang.. ntah napa aku jadi sorang yang sangat gila,.
banyak menda gila aku buat.. n baru2 ni.. salah sorang bestfren aku contact aku..
dia tanya..
"weyh.. apa cita ang.. aku tgk skg len ja.. ang nak mati dah ka..?"
aku pn sebenarnya pelik..
bila aku solat.. pasti bercucuran air mata ni ng doa2 aku...
adakah benar ini mungkin petandanya??
jika ya.. aku pn tatau nak kata.. yang aku tau.. aku nak berubah.. aku bertaubat..
aku da tanak lagi jadi diri aku yang dulu..
aku nak jadi yang lebih baik..
yang benar2 disayangi ALLAH.. yang sentiasa dalam rahmatnya..

YA ALLAH.. ampunkan dosa2 aku.. trimalah taubatku..
tunjukkanlah aku jalan kearah redha mu..
amin yarabbal alamin..


14/01/10
20:47

Buta+Pekak+Bisu=CINTA