Followers

Sunday, 31 October 2010

Ikan dan Kail

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

ayat yang pernah wujud satu ketika dlu.. saya masih igt la menda ni..
4tahun lepas la.. ayat ni ada.. dalam inbox saya.. tapi tu dulu..
dan skg saya akan pastikan.. jika ikan terlekat di kail . saya takkan lepas lagi..
sebab ikan tu kan.. sy igt nak buh dalam akuarium..
hari2 saya leh tgk.. ;)

Checklist

banyak toi menda nak buat..
menda2 besh dalam idup ni..
kena ada teman nak wat sama2.. baru la bermakna..
orang kata.. wat menda ng orang yang kita syg.. tu besh la..

Untuk AWAK...
1. Saya nak makan M U F F IN ng AWAK.. ada 2 perasa.. 2 2 skali nak ng awk..
2. Saya nak tgk matahari terbenam ng AWAK..

baru ada 2 la.. mana lagi ni.. aishhh.. ;))

tapi kan.. da telepas la tgk bukit ng kabus kat CJPRM1.. takpa2.. ada lagi peluang kot..
Bus PLKN.. maceh2.. orang tu rindu.. tapi tanak ngaku..
nasib ada awk cik Bus.. kan da kantoi.. lalalalalaa~~ :p

A untuk?

A untuk Apple..
Apple of My Eyes..
untuk cik A..
untuk AWAK..

♥ ♥ ♥ ♥

;)

L O V E

Fasa baru dalam idup saya sedang berlaku..

tatau camna nak cita..

But i really L O V E this feeling..

rasa lama da tak berbunga2 dalam ati camni..

Elloww Cik A,trust me.. i know we are doin the rite thing this time..

;)

Sesedap mata memandang

Ada orang kata..
saya buang dia dulu sebab dia tak cantik..
saya pn jawap.. ne ada..
dan dia kata pulak.. ada.. kalo tak takkan saya buat macam tu..
so saya pn terangkan aa..
kalo kata anda tidak sesedap mata saya memandang.. da lama da saya tauk anda dari idup saya..dan saya tidak akan mengajak anda untuk bersama..

dan dia masih tidak percaya..
saya menambah.. sebenarnya macam ni.. sy mengaku saya "berkawan" memang bila saya tgk orang tu dan saya berkenan.. dalam kata lain.. sy suka tgk dia.. dan dari situ baru saya akan berusaha nak merapatkan hubungan ng dia..
kalo tak saya tak mau pn.. kita nak kawan lama.. bkn kawan kejap2 ja..

dia mula untuk percaya..
dan saya pun bercerita..
satu masa dlu.. masa saya di PLKN.. dan saya ni jadi cupid la lebih kurang di sana..
siapa2 kawan saya yang nak awek2 di mana2.. slumber badak je saya bangun dan p tegur awek tu supaya kawan saya dapat kawan dengan awek berkenaan..
sampai satu hari.. ada sorang kawan saya ni.. datang dan tegur saya..

"weyh.. aku tgk ang, sat dok kenen2 kat dia tu.. kat dia ni.. untuk ang tadak ka? "

saya menjawap..
"sapa la aku ni.. da la tak ensem.. sapa la yang nak kat aku.."

dan mengejutkan kawan saya tu kata..
"aku nak.."

secara otomatiknya saya pn menjawap..
"aku lum bersedia.. aku tanak ada gepren2 ni lagi.. aku nak study dlu.. "

dengan marahnya dia cakap..
"ang memang memilih kawan..."

saya menjawap kembali
"aku kawan ng semua orang..kalo ang cakap aku macam tu.. aku mmg amek hati aa.. "

selesai cerita tu.. dia pun berkata..
jadi budak tu tidak sedap mata memandang la ni..?

dan saya jawap ya.. terus saya dapat lihat di mata dia.. percaya ng jawapan saya itu.. heyy.. dats the truth k.. saya rasa saya "bukan nak memilih tp kena wat pilihan.." (statement diambik dari status adik saya..)

;)

Saturday, 30 October 2010

29 oct _first date..

sedang berada di taiping perak bersama jijol..
Plan nak balik umah hari ni terpaksa dibatalkan atas sebab xdak driver ..
Ni saja la dok menaip.. Smbil tgu jijol dok sms..

Mula pagi tadi p date ng Azi..(balik tadi kul 3pg)..
Langsung x sangka leh jmpa ng dia.. Tetiba ja dia ajak kua..
Dalam poket ada rm2 ja ng duit syiling.. Tapi p jmpa jugak..
Xdisangka.. Besh sgt.. Dia umpama orang lain ja di reality.. Beza sgt ng dlm tpom..
Aku suka sgt.. Perwatakan dia,kenakalan dia, smuanya menyenangkan.. Aku suka..
Malah ni y aku mahu dari dia selama ni.. Rupany, dia saja ja dalam tpom, bila ckp tpom, dia dikuasai oleh
ego..dalam palotak "dia ni dlu wat kat aku.. Nk keras cket.."
amek aa..padan muka aku jugak..
Tapi aku mcm gile je.. Hahaha.. Kenakan dia. Gtau mama la masa mama call kul 12..
Cakap sat la mama..dok dating ni mama.. Mama nk ckp ka ng menantu mama?
Mama kata jgn balik lwt.. Hehehe
Aku selesa ng dia.. Gembira ng dia..
Agak2 leh dapat balik x??

Thursday, 28 October 2010

berjiwangs karatss di tengah hari

ehh.. ehh.. ehh..
something in my mind la.. chewah.. mentang2 la dah leh online..
ada ja menda dia nak cakap tu..
aku nak cakap sal hati...
smbil2 dok dengaQ lagu Semua Tentang Kita by Peterpan..
dan dengan mood jiwangs karatnya.. aku tls la cket..
agak2 la.. toi ka abg razak kata?
dia kata kan..

"Nadzri..ang ni dok kongsi2 hal orang.. masalah2 orang..mai kat hal ang, ang dok smpan ja sorang2.. abg rasa ang kena ada dah sorang.. untuk ang kongsi suka2, sakit2 ang.."

haa.. ni la yang abg razak kata.. da 2x da dia kata..semalam dan hari ni.. make sense..tapi masih dalam palotak.. dok pusing2 pikiaQ..

Jom men tangkap2 muat jom? hahhahaha.. :p

PJV 9256

Fuhh.. lama ny tak hapdet dalam ni..
Sebab2 musabab ny..
1. Busy ng kerja
2. Busy ng kerja
3. Busy ng kerja..
Sebab selain dari tu adalah.. no internet connection. Aku taleh nak bk tenet la..
Aku ny BB kena block da la.. lupa bayaQ bill. Hahaha..
Semalam tukaQ ng abg Shafiq, e72 ng n97 Mini.. ahhaa.. akhirnya.. leh pakai jugak la enpom ni..
Pastu hari tu ari sabtu malam, p jmpa angah, tukaQ ipong.. hehe..
Akhirnya. Berjaya jugak mencapai impian nak pakai ipong.. ;)
Alhamdulillah..
Semalam n97 mini.. yang ni mungkin pakai sat ja kot..tgk la camna..
Minggu ni byk menda berlaku.. jiah pn da kuakan keta dia hari isnin tu..
Nah.. haplod cket la gambaQ keta dia..


PJV 9256. nombot askar adik aku laa.. PJT 121 burnt.. :[











kot belakang plak dah.. :p













Malam isnin 25 Oct 2010


















ntah apo la yang dia dok tgk tu.. bagi perhatian la sgt tu.. dalam ati aku tau.. "iskhh.. bila la abg nak balik bawak keta aku ni.. hahahaha.. :p "

Friday, 22 October 2010

Lagi , lagi dan lagi..

dulu 2 lawan 1, tadi da 2+1. Kemudian da 2+1+1. Nasib la 2 tu kurang 1. Kalo tak mati aku. Apa pun suma nya betul la,, menjunjung perintah.. Ku usahakan la.. Terima kasih semua.. ;) yang baek tu dari ALLAH n buruk tu dari aku. Sm2 la kita berdoa.. ;)

har3.. cam lawak je.. kena lagi.. berturut2 kena ni skg ni.. suma pasai kes gepren la ni.. aduyaii.. tadi mula2 abg daniel ng abg razak je.. pastu da kak wife abg daniel sekali.. dia tanya.. nadzri la ni umo berapa? aku ckp la 24..dia kata .. depa dlu masa umo 21 da plan2 nak kawen.. 22 stgh da nak tunang.. abg daniel tambah, dia tanya abg razak plak.. ang dlu kawen umo bapa? abg razak cakap 23.. dia kata masa ang 24 da buleh sorang kan? abg razak cakap ya.. masa 24 da ada awla.. duhh.. da kena ag ng abg daniel..

aku plak p buat cita la.. kawan2 ada gepren ramai la.. apa la. kena la.. abg daniel kata.. ang jgn la p amek yang tak baek. ang amek yang baek.. aku ckp ang p kawen.. kak nona tanya.. kita ni time bujang jgn dok men pasang2 cawangan byk2.. nt susah bila da kawen.. aku ckp ng kak nona. mana ada kak.. suma kawan2 ja.. kenai2 ja.. abg daniel buh la.. ang ni.. umo da macam skg ni masih tadak ag.. apa ni.. da nampak la ang macam mana.. tak tetap pikiran.. abg razak kata ha.. menyokong kata abg daniel..
dah kena lagi..

mai plak kak filah, bini abg hamzah.. sekali dia kata nak kenaikan ng ain la.. ain yang cun yang aku tgk malam tu kot. woww.. suka2.. haha. kata ja la.. dah depa pekena aku ng ain plak da.. nek kenaikan aa.. apa aa.. suma abg daniel punya pasai la ni.. kata aku tanya tu keta myvi plat penang tu sapa punya.. aku cakap la mana ada aku tanya.. skali kak filah kenakan aku jugak.. ciap p amek aidan lagi.. suh aidan tgk ni uncle baru aidan.. kak nona tanya.. awat nadzri penah tanya ka sal ni? aku cakap mana ada.. kak nona kata.. dah kena wat cita.. suma gelakkan aku.. leh tahan jugak kak filah ni ngusik noh.. nt takpa la.. p dok umah kak la.. apa la.. saja ja depa nak usik aku.. dah la tu.. kak filah kata. takpa.. nt hantara 8000 1 ja.. dah abg razak kata. murah la tu.. anak sedara abg pn da 11000 1.. then kak filah kata takpa la.. 10000 1.. ehh.. takleh2.. kena serba 2 sebab kak yang rekemen.. da kena bagi kat kak aa.. komisen.. hahah.. abg daniel slumber ja.. nt ang kawen.. aku nak bagi kt ang adiah kondom.. sangat berterus terang kak filah kata abg daniel ni.. fuhh.. kaw2 kena usik..

pastu aku tgk la jam.. da kul bapa da ni.. nak p solat.. aku cakap la nak p solat.. then kak filah kata.. amboih.. ang nak buat2 baek depan aku na.. tadi takmo p solat awai2.. dah kena gelak lagi.. aku p amsuk solat.. lepas solat tu.. kak filah kenakan ag.. ha nadzri.. p tlg sat.. angkatkan kain baju ain kat ampaian tu.. aku kata awat saya nak kena angkat plak? then abg daniel p sokong plak.. ha la.. p la angkat.. sat bash balik la.. apa la.. dah aku kena lagi.. suma pakat gelak.. aku rasa da merah muka aku dok kena usik ng depa..

masa nak balik..aku kata jom abg. nak balik.. aku salam la abg daniel ng abg razak.. abg daniel kata.. ang nak p mana? aku cakap balik la abg.. da abg2 suma masuk umah.. takkan saya nak tgu cni sorang2.. abg daniel kata.. la.. semayang la dulu.. aku kata.. tamo aa.. solat kat umah aa.. kan kak filah da masuk.. nak tjk apa lagi.. Dah kena lagi.. abg daniel kata.. ang tunggu ang.. aku da rakam ang kata tadi..pastu kak nona ng kak ana tanya.. pa dia abg, depa kata aa.. dia kata nak solat, kak filah da tadak.. nak tjk apa.. kak nona kata.. ha nadzri.. jaga la.. nt depa mai.. pastu abg daniel ng abg razak apa ag.. usik aku lagi.. smpai kak nona kata.. dah2.. p balik nadzri.. nt kena lagi.. hehehe..

aku tatau nak cakap macam mana aa.. apa pn.. aku happy dapat kenai depa ni.. da macam family aku sndiri.. kakak2 n abg2 aku.. depa baik sangat ng aku.. syukur alhamdulillah.. semoga ALLAH melindungi depa.. n merahmati depa.. cam tadi kak nona kata.. nt kalo nadzri kenduri.. kalo kita tak p pun mesti rasa ralat kan.. nadzri ni budak baek.. tak p nt mesti rasa ralat.. then kak nona kata.. nt nadzri nak wat kenduri.. wat masa raya ke3 tau.. senang la.. nt kami takyah nak p sana ulang2 kali.. ;) macam2 aih..

n to all kakak-kakak n abang-abang aku ni.. umm.. nadzri akan berusaha la.. bukan takmo.. cuma tadak calon yang sesuai dengan aku.. aku rasa la.. (ka aku yang memilih sangat? hahaha) apa pun.. nadzri akan berusaha aa.. bukan takmo .. n bukan tatau betapa besh kehidupan ada isteri di sisi ni.. sentiasa berteman.. sonok ja rasa.. sepertimana Hadis riwayat oleh Al-Tabrani Fil-Ausath
"Sesiapa yang berkahwin, sesungguhnya ia telah menyempurnakan separuh dari agamanya, maka bertakwalah ia pada separuh yang lain "

tapi aku masih lagi mencari seperti firman Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu." ive once got someone who i believe has fulfilled this , but i've lose her already.. now want to find another one, need time, coz my wound were not healed yet..

apa pun. sama2 la kita mendoakan.. insyALLAH.. jika ditakdirkan ada untuk aku tu.. ada la.. jika tidak pn tidak la.. kita berusaha.. ALLAH menentukan..

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami)”. (Surah al-Furqaan: 74)

Amin.. AMin.. Amin Yarabbal alamin.. ;)

Masjid oh masjid

terbuka ati untuk mencoret sesuatu dalam ni ..
sebenarnya baru kembali dari solat jumaat..
kat masjid sebelah ni.. huhu.. tadi nak p masjid kat tepi caltex tu..
pastu abg razak bawa mai masjid ni..
dekat upanya. camna la aku leh lupa.. hahaha..

bkn nak cakap sal masjid mana pn.. cuma nya kan..
aku terasa sumthing la masa p masjid tadi..
masa imam dia bagi khutbah kan.. terasa semacam aa..
hati rasa tenang..
mula la fikiran melayang..
rasa nya da dapat jawapan kepada persoalan aku selama ni..
hurmm.. so kena la aku amek tindakan..
YA ALLAH. bantulah hambamu ini.. ;(

Ungu - Dilema Cinta

Saja2 mengupload lagu ni.. untuk sndiri ja..
nak dengaQ, dengaQ laa..
lagu ni cukup untuk buat rumusan apa pernah jadi..
ingatan buat semua.. berhati2 dengan prkataan ini..
sebab kita takkan tau berapa besaQ menda ni akan effect kita, akan jatuhkan kita..
tapi apa pn.. bersyukur pada ALLAH.. sebab bila kita yakin denganNYA.. kita akan sedar.. its not too bad, tapi sebenarnya sangat indah.. sebab pernah satu masa dalam idup kita, merasa keindahan perkataan itu.. dan tiba masa untuk kita fikir yang lebih besar, itulah dia untuk menjadi sinar yang menerangi tiap pelusuk dunia..

"Orang yang paling baik adalah orang yang paling banyak memberi manfaat kepada orang di sekelilingnya.” Semoga diri ini dipanjangkan usia dan dapat terus memberi manfaat pada orang lain...biarkan dirimu jadi permata yang menyinari orang lain dalam kegelapan...walaupun samar dan malap..sekurang-kurangnya masih dapat memberi sedikit cahaya...utk lebih terang, perlu ditambah tenaga utk terus bercahaya.." ;)

">

Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka

Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
'Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku 'tuk di sisimu

Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Nadh Dzer Ee
22 Oct 10
12:40

Thursday, 21 October 2010

I-Pong

I-pong.. whaaa.. tetiba ja jadi minat nak pakai i-pong ni..

camna nak dapatkan ni.. (kena smpan duit la..)
ehhe.. (bazir lagi.. tau kat mama ni mmg kena tarik tinga ni..)

walaubagaimanapun..aku nak jugak~~ ( sebab aku si degil)
Tapi.. rasa lagi bermakna kalo Nadz the power of Three suma pakai..
hurmmm.. kira nak sama je ng dua Nadz lagi tu..
doa2kan aku yek..doakan ag 2 Nadz tu sama..
semoga tercapai cita2 Nadz by the power of 3 suma pakai i-pong..

Amin-Amin- Yarabbal alamin..
;)

ohhh.. i-Pong~~
kan kupastikan kamu menjadi milikku.. lalalalalala~~


Wednesday, 20 October 2010

Reason for Love

"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

mengambik dari satu cita dalam FB tadi.. benar katanya..

“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab..

wowww.. suka3.. hahaha.. berjiwang sebentar bersama kit kat..
lalalalalla~~

Layan di petang hari..

">
cambesh ja kan? lagu N'sync tukaQ jadi bahasa spanish.. wahhh.. ekeke.. :p
Mood: berjiwang dipetang hari.. lalalalala~~

Brain Wash

2:16am - 20.10.2010

baru ja smpai umah..pas balik dari umah pcik abg madi..
p lepak kedai minum..
baru slesai "dibasuh" oleh abg2 saya..
abg razak n abg madi..
sebab..

1. cakap tpom masa ada ng depa.. sebab nampak cam kuang ajo.. walaupun ada alasan.. tapi still consider as tak ok, sebab kawan2 dlu.. baru awek..walaupn ada masalah aa.. sebab ada ng orang2 yang lebih tua.. tak sopan la dipandangan depa... --> saya terima.. sebab toi kot.. saya salah abg2.. sy tatau..

2. cam asik sgt ng dunia saya.. terabai kerja saya.. toi ka ni? mungkin jugak kot.. walaupun ada sebab len, tapi ni yang depa nampak kan? so kira takpa la.. -->saya akan ubah.. dan pastikan tidak berlaku lagi..

3. pendengar yang dalam bahaya. saya tidak boleh lagi menjadi pendengar setia kawan2 sebab takut nt satu hari saya akan menjadi "mangsa".. --> juga diterima. nasihat sebab isaukan saya menjadi mangsa orang2 disekeliling saya..

4. yang penting diutamakan, yang utama diabaikan.. cam kes kerja aa.. sebab lambat inform, jadi sebab tu la dah susahkan depa.. juga saya terima.. skg ni akan lebih hati2 dan alert.. cepat inform.. ada pape.. SMS gtau.. b prepared.

suma tu dan ada la lagi2 yang diingatkan tadi.. saya mengaku.. salah saya.. silap saya.. saya MINTA MAAF sangat.. harap takkan berulang lagi la.. tambah2 sal cakap tpom n kerja ni..saya akan usaha untuk improve diri saya.. cuma ny saya sedih la.. sebab ada plak yang leh sound, ang Hp smpai 3, bkn duit dok masuk ribu2 pn..watpa hp byk semata2 untuk awek? elloww.. tlg cket na.. ampa tau ka enpom aku byk sai apa? 1 mmg num aku, 1 ag num opis. n last sekali untuk manusia paling aku syg dalam dunia, untuk mama, ampa apa tau..????? sal yang len2 tu.. "ang dapat apa..?" tu.. saya mintak maaf.. saya buat untuk suma. saya ikhlas.. biar saya tadapat apa.. tapi semua tu adalah kegembiraan saya.. arap anda faham.. cuma skg, yang bleh saya pastikan, kerja n cakap tpom masa ng anda tu.. saya bkn saja akan kurangkan. tapi saya akan pastikan tidak berlaku lagi.. pasal menjadi orang tengah tu.. saya akan berhati2.. selain dari tu.. saya akan cuba la.. saya budak baru blajar..masih mentah lagi orang kata.. masih banyak lagi yang perlu saya perbaiki..
arap sudi memaafkan saya.. ;(

Tuesday, 19 October 2010

tentang bulan

baru tadi.. Jap tadi laa.. P amek abg madi kat umah pcik dia.. Smbil dok tunggu tu.. Lepak kat atas padang.. Bkn atas la.. Tapi tepi padang.. Tido atas kusi atas padang tu..
Smbil2 tu..besh sng.. Kesukaan aku..
Menengok2 bulan dilangit.. Malam ni kan bulan hanya ditemani oleh 1 bintang ja..
Dan bulan sangat terang dan cantik.. Suka sangat tgk bulan malam ni..
Rasa happy plak dapat tgk bulan..
Pastu mula la call kawan2.. Mangsa pertama kena warewolf, ben 10,.
Pastu nak call org baru balik sibu tu, tak angkat plak..2x wohh call.. Bkn pa, nak kongsi cita bulan ni.. Tadak plak dah..
Abeh tu, baru yang ke3, sal fan club la.. Apa la..

Tapi kan.. Syok la tgk bulan.. Asyik tau.. Cuba la merasa tgk.. Syok wohh..
Last menengok bulan ni masa kat tepi pantai tahun lepas, ng luqman ng manusia tu..

Tu la, nak kongsi keterujaan ng org2 terdekat kan..
Tah bila ya nak dapat teman nak tmn aku tgk bulan hari2..
Wallahualam.. ;)

Sesuatu tentang disalahkan dan dipersalahkan

suddenly menda ni kua dalam fikiran aku..

aku tertarik untuk bercakap tentang hal ni..
ada seorang manusia tu.. dia tertarik kepada satu manusia yang lain.. dia usaha, usaha dan usaha.. nak kata lama tu tak jugak, nak kata kejap tu pn lama la jugak..
last-last.. setelah diusaha-usahakan.. dia rasa dia taleh dapat..
tapi dalam masa yang sama tu kan.. manusia yang lagi satu ni.. da mula-mula tersentuh dek kerana usaha manusia sorang tu.. dan dalam hati, walau dok menolak, sudah ada bunga-bunga cinta yang baru nak berbiji benih, dan baru nak beranak-pokok mula hadir dalam ati tu,.

manusia yang sorang ni.. da mula fikir, asik-asik kena reject ja. awat.. aku tak cukup ka.. ka dia memang tak suka aku.. dia pn amek la keputusan untuk undur diri saja.. dia pn tarik diri.. kena pulak la time ni.. mai balik dah manusia bernama
ex-gepren yang pernah satu masa dulu ada dalam ati..datang balik dan merayu-rayu untuk kembali kepangkuannya..

si manusia ni pun mula berfikir.. owwwhhh.. dulu masa aku dengan dia ni.. syok la.. happy ja.. bahagia ja.. bila da tadak.. kami pisah aku rasa sunyi.. dalam ati da tadak taman.. taman terbakaQ dek kerana pokok2 kering, air-air ditaman pun dah kena sedut abeh masa kejadian untuk memadamkan api.. so manusia ni pn menerima la kembali..

tiba-tiba... manusia yang dok mula berpokok-pokok, beranak-benih di hati ni dikejutkan dengan manusia tu.. "awk.. saya da kembali kepada ex-gepren saya.." dan serta mertanya taufan datang menjelma.. sekali dengan tsunami menyerang manusia ni.. ohhh tidak.. aku dah mula menyukai kamu.. menyintai kamu.. kenapaa???

haa.. rasa-rasa macam mna yek? sapa salah dalam hal ni..?
pada aku la.. kedua-dua pun tidak salah,. dan mungkin jugak kedua-dua pn patut dipersalahkan.. am i right.?

dalam kes dipersalahkan..
yang manusia yang tanak menerima ni salah.. awat ang juai mahai sangat weyh.. kan? orang da nak.. layan ja.. hahahaha..dan manusia yang lagi sorang ni.. jika nak disalahkan.. elloww.. tara mana sangat la ang usaha tu.. cepatnya nak menyerah kalah.. apo la..camni ka ang nak jaga aku? lalalalala~~

dalam kes tidak dipersalahkan..
kedua-duanya tidak salah, sebab yang manusia sorang ni..semestinya la dia nak yang terbaek dalam idup dia.. takkan nak men tangkap muat saja kan? dan untuk manusia yang sorang lagi ni.. "aku da cuba weyh.. tapi dia tanak.. ni da ada orang nak.. aku tangkap la.. kan? hahaha "

so kedua-dua ada sebab masing-masing kan? tidak mungkin la dipersalahkan kedua-duanya.. masing-masing mencari yang terbaik dalam idup masing-masing.. kan? ;)



Moral of the story :: the one who has the right KEY, will have the HEART.. an..? an..? ;)

Monday, 18 October 2010

Uishh.. lambat nyaa

Hari ni 18hb Oct 2010..
mgu ni ada kelas lagi aa..
kelas Electronics.. aku berazam aa.. aku nak study toi2 dalam masa yang masih ada ni..
aku tanak da lalai cam sebelum ni.. i need to do something..
im sure, if i do sumthing now.. i can change sumthing.. rather than sitting without doin nothing.. n finally feel sorry for myself for my mistakes.

pastu tadi my sis, Nadzirah Azlan da sms me,. tanya bila nak balik..
My Bro, Nadzli Azlan pn da tanya bila nak balik hari tu dalam FB..
ohhh.. lama ny masa berlalu.. aku nak balik aaa..
Mama... Ayah... windu.. windu.. winduuu...
Dina, Aqil, Oya.. windu kamu jugak laaa..

apa pn.. usaha tu tangga kejayaan kan.. tak salah kita jatuh dlu..
skg masa untuk bangun.. kan?

i will.. i will and i will.. ;)

i will.. i will..

bercakap2 dengan my boss tadi..
alhamdulillah aa.. dari cara ny.. aku mendapat kepercayaan..
aku berazam.. tanak da jadi cam sebelum ni..
aku nak nampak lebih matang dalam kerja aku..
makin sistematik.. dan makin baek..
makin teratur.. semua ny baik2 aja..
tak salah kan kita wat salah..
tapi jgn la salah kita tu berulang-ulang..
i will.. i will.. n i will change..
to be BETTER..
thank you ALLAH.. ;))

otromen resakser II

Otromen :: wei resakser.. aku pelik la..awat ang asek nak serang Jepun ja.. ang p la lepak negara len plak, negara omputih ka, mesia ka.. ang tak boring ka, asek nak serang jepun ja..

resakser :: sebenarnya kan bro.. aku pn da lama pikiaQ camtu.. tapi taleh la bro..

otromen:: awat plak?

resakser:: kalo aku p europe,negara2 orang putih ni.. aku kena lawan ng power rangers, aku mana paham bahasa inggeris bro.. bongok la aku p sana,. nak p mesia plak, mana ada superhero kat sana yang besaQ2 tara kita ni.. yang dok ada sana kluang man,upin dan ipin ja.. takkan la aku nak lawan ng upin dan ipin kot??

otromen :: bzzttttt~~~~

Again

aii la..spoil lagi..
hari tu ilang, pastu pending, pastu cancel..
n hari ni lupa.. Nadzri oo Nadzri..
tolong la plan suma elok2.. please..
if not, mmg masalah la pasni..mmg la skg tak kena,.
tapi kalo berterusan, makin kurang la kepercayaan kat ang,
n lastly, sure akan kena punya..
come on Nadzri.. ;(

Saturday, 16 October 2010

Memories ohh memories

sedang bergelak ketawa ketika mengakses data2 lama..
seyes happy.. ;) tak sangka.. zaman2 dlu tu sangat membahagiakan..
sangat bersyukur kepada ALLAH atas kurniaan NYA kepada aku dlu..
well,suma tu sudah berlalu.. tapi takkan la sebab tu aku nak tunduk kan?
ohhh.. no.. no.. im nadzri k.. nadzri untuk semua.. chewahh.. hahaha
takpa.. bangkit la kembali.. ;)
ppl need u la.. b strong.. ;)

11:28
16 Oct 10

Friday, 15 October 2010

info

Alhamdulillah..
jmpa da satu page ni.. byk sgt info dalam tu..
da la tu.. dia link plak ng page2 lain.. byk ilmu aku dapat..
semoga ng ilmu2 bermanfaat ni.. dapat bawa aku ke jalan yang sepatutnya semua orang pilih..
Amin yarabbalalamin.. ;)

nah... share kat bawah ni.. click la.. semoga2 sama2 kita dapat manfaat. ;)
http://lenggangkangkung-my.blogspot.com

Neva Eva

sumone baru sms aku.. dia cakap..
"ALLAH pinjamkan "kekuatan" awk kat orang lain.."

"Dlu awk suke bg smgt kat org.. support them.. happykan dorang.. but now turn org lain.. ALLAH maybe nak tjk kat awk.. Which among ur fwen yg concern kt awk plak.. mmg awk ley ckp yg awk xmghrap dorg amk berat or not.. Tp jauh dlm sudut hati, ALLAH tetap akan uji... How do i know... Sbb bnd tu trjd kt sy..."

rasa2 kan..yang pertama tu mungkin betoi kot..
tapi aku tetap akan lawan..NEVER harap pape pn dari sapa2..
im sorry to say.. but i will get up soon.. BUT NO MATTER hw slow the progress is..
i will be on my OWN.. sorry others.. i just cant put any hope on ANY OF YOU.. and thats final..

but that doesnt mean that u NEVER have me when the time u need me..
i will be there, n support u with the besh that i can do, give the besh service that i can.. thats what u get for this friendship.. dont worry.. but for myself.. i want nothing.. ;)

Wednesday, 13 October 2010

Syarat Taubat

Rasulullah Saw telah bersabda: “Setiap anak Adam (manusia) mempunyai salah (dosa), dan sebaik-baik orang yang bersalah adalah mereka yang bertaubat.” [HR. at-Tirmidzi dan Ibnu Majah]


Syarat-syarat untuk bertaubat:

1. Ikhlas.

2. Berhenti melakukan maksiat tersebut.

3. Menyesali dosa yang telah dilakukan.

4. Berazam untuk tidak mengulangi lagi.

5. Istighfar. (Mohon ampun kepada Allah)

6. Memenuhi hak bagi orang-orang yang berhak atau mereka melepaskan hak tersebut. Khusus untuk perbuatan dosa sesama manusia, jika berupa hutang yang belum dilunaskan, harus segera dilunaskan. Jika mengambil harta orang, wajib dikembalikan kepadanya. Jika berupa tuduhan atau mengumpat (ghibah), wajib minta maaf atau minta dihalalkan.

7. Taubat dilakukan pada masa diterimanya taubat. Masa diterimanya taubat:
- Sebelum saat sakarotul maut.
- Sebelum Matahari terbit dari barat (tanda hari kiamat).


Sabda Nabi Shallallaahu alaihi wa Sallam : “Sesungguhnya Allah akan menerima taubat seorang hambaNya selama belum tercabut nyawanya.” (HR. At-Tirmidzi).

Tuesday, 12 October 2010

Cinta Sebelum & Selepas kahwin

tajuk ni aku dapat tadi.. masa dalam keta masa otw nak p shah alam nak p amek keta ferroza..

abg razak ng abg falah kata.. zaman skg, bkn zaman bercinta selepas kahwin.. bkn macam dlu dah.. zaman bercinta sebelum kahwin..

apa pendapat semua?
pendapat aku kan? sama ja kot.. toi dak?
rasa2 aku kan.. selepas tu lebih baek dari sebelum.. sebab dan hujah aku..

" Dan janganlah kamu mendekati zina, sesunggunhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu yang jalan jelek." ( Q.S. Al Isra 32)

siap amek ni lagi kan.. zaman dulu n sekarang sama jugak.. cuma ny.. pendapat aku kan.. zaman sekarang lagi mencabar dari zaman dulu..
dulu kita tau.. tadak teknologi,, orang lebih tertutup.. berbanding zaman skarang yang lebih open.. n dari sini la diambil contoh.. kita lihat sekarang ni.. seks bebas berleluasa.. mmg dari kesan open kita ni la.. begitu mudah kita nak akses menda2 tak baik ni.. dan dari sini akan wujud rasa ingin tahu. perasaan ingin mencuba.. dan bermula la menda2 tak baik ni..

aku tak nafikan ada yang berjaya menahan.. tapi kan... berapa ramai yang gagal bertahan? kita jgn lihat dari yang berjaya.. tapi lihat dari yang gagal tu.. cam banyak ja.. hurmmm..

Apabila berkahwinnya seorang itu, syaitan menangis dukacita kerana tertutuplah satu peluang bagi syaitan untuk menggoda anak Adam supaya terjebak dengan maksiat. Rasulullah juga pernah bersabda maksudnya, apabila berkahwinnya seorang anak Adam, sempurnalah separuh daripada agamanya. Maka sempurnakanlah yang separuh lagi dengan Taqwa. Dan kerana itulah disyariatkan perkahwinan.

bayangkan la.. sebesar mana peranan kahwin tu dalam agama..
tak dinafikan.. perlunya kepada cinta tu.. tapi jgnlah keterlaluan.. kan?
fikir2kanlah, renung2kanlah.. jalan mana pn yang kita pilih..
sebaiknya.. kita amek yang dapat REDHA ALLAH... ni plg penting.. wallahualam.. ;)

otromen resakser I

Satu hari resakser bertanyer kat otromen..

Resakser :: Weyh.. Asal aku tgk tiap kali ang lawan geng2 aku mesti bila da lama lampu kat dada ang kelip2, ng bunyi2 bagai..

Ottomen menjawap :: bkn bro. Sbnrny kan.. Aku tatahan la kat udara di bumi ni.. Berhabuk, da la tu.. Jerebu lagi.. Tu la pasai..

Resakser :: hahahaha.. Aku ok ja.. Tapi x puas hati la.. Bila jadi cmtu ja , terus ang jadi kuat.. Terus dapat bunuh geng2 aku.. Cmna ang wat?

Otromen :: Bkn jadi kuat la bro..sebelum tu men lawan memain ja.. (ha la.. Ada byk masa mahh.. Lyn dlu aa.. Pastu da bunyik..satg aku sesak napas.. Tu yang Aku kena cepat.. Trus tibai macam2 power,jurus, nak menang cepat.. Ang igt dekat ka aku nak patah balik p amek udara segaQ kat angkasa tu. Stgi nak kena mai balik.. Mls aa..

Resakser :: ***blurr***

afta 4 hours

dasat sungguh ya kuasa teringat ni..
Baru ja mencoret dalam ni kurang-lebih 4 jam yang lepas..then msk tdo..
Tau apa jadi.. Bayangan "someone" tu muncul dalam mimpi..
Ciap termimpi-mimpi lagi la.. Gile toi.. Hahaahaha

A M B I L

kalau ditakdirkan saya "diambil" kan.. ada tak yang akan terfikirkan saya? ada tak yang akan rindukan saya? agak2 kan.. ada tak yang akan ngs kerana saya?

baru post da ada yang menjawap..
kurang2 tau la ada feedback.. thanks to all for the feedback..
tade pape pn.. suddenly teringat.. dan terfikir ja..
adakah semasa saya masih ada ni.. saya menyumbang kepada anda..
adakah saya termasuk dalam golongan manusia2 yang anda akan fikirkan..
adakah saya ini.. orang yang disenangi manusia2 sekeling saya..
itu saja..
apa pn suma mmg adalah ketentuan YANG MAHA BERKUASA.. cuma saya leh berdoa
agak jika saya da pergi nanti.. dia beri kesenangan kepada Mama, Ayah n adik2 saya..
mereka suma ni adalah permata hati saya.. arapannya mereka akan beroleh yang terbaek aa..

kedua kepada family2 saya yang laen.. sy syg suma.. saya nak suma dapat tlg saya jaga permata2 saya ni sebaek mungkin andai saya da tiada lagi untuk menjaga depa..

kepada rakan2, sahabat2 saya.. kamu semua juga penting buat saya.. tlg la jaga diri kamu bebaik.. nt saya dah tiada nak berpesan kepada kamu.. saya arap kamu akan tlg tgk2kan juga family saya buat saya.. sahabat2 semua, saya tidak tinggalkan apa2 untuk kamu.. cuma hendak berpesan.. kamu baek sngt ng saya.. saya beruntung saya ada kamu semua di sebalik keseronokan, jatuh dan bangun saya.. jadi saya arap diri kamu semua.. ALLAH ja dapat balas jasa kamu semua kerana telah berada dengan saya selama ini..

dan yang lain2 nya.. saya berdoa kita semua akan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, yang terbaek dan yang sepatutnya ada dalam syurga ALLAH.. juga di kalangan para solehin.. bkn bersama para pencinta dunia.. saya syg semua.. saya arap dan saya doakan.. semua akan sedar dan kembali ke jalan yang benar2 dan selurusnya yang membawa kejalan R E D H A.. kita semua ni hamba NYA.. mmg patut la bagi kita serah jiwa dan raga kita untuknya.. bkn mengejar yang sekejap sahaja.. sebab belum pasti kita akan ada lama di sini..

Apa pn.. sama2 la kita doa.. agar kita berada dalam kelompok2 yang diSAYANGI ni..
sebab ni la sebaik2 jalan bagi hamba ALLAH sebenarnya..

Ya ALLAH, bantulah kami Ya ALLAH, berilah kami hidayah dan rahmatmu, tariklah kami kembali.. ujilah kami andai itu yang terbaek bagi kami untuk kembali ke jalanmu ya ALLAH.. janganlah kau siksa kami ya ALLAH, janganlah kau beratkan kami dengan perkara2 dunia, tapi beratkan la fikiran kami untuk mengingatimu ya ALLAH.. sesungguhnya hanya ng izinMU sahajalah kami mampu untuk sedar apa suma yang kau berikan dan bersyukur, juga kesedaran untuk kami tunduk dan patuh kepadaMU sebagaimana hakikat kami sebagai Hamba yang patutnya TAAT kepadaMU... Amin yarabbal alamin..

Planning

Im planning sumthing..
1. RHB yang tadi p jmpa tu..igt2 untuk future menda ni baek jugak.. am i rite?

2. renovate blik.. semestinya.. i like.. i like.. ;)

3. My insurance.. so that if sumting happen to me.. my family can live better life.. ;)

4. Medic card for my whole family..hopefully nothing happen to US.. tapi IF something happen, atleast got backup.. ;)

5. I need house~~

6. Others.. lum terfikir lagi.. ;)

Menung sebentar sebelum tido

terfikir la.. tadi kena lagi ng abg razak.. ng kak..
nasi myk la.. kawen la.. gepren la..
cam lawak jugak la.. kak dok sebut2.. cik nurse..
aku kata la.. ne ada la kak.. tu kawan2 ja..
kak kata.. takpa... jadi nt ang jaga la.. masa nak renjis bkn kata renjis ng air tu dah.. simpah terus air bunga tu kat ang..
aku kata.. na ada air2 mawar ni kak.. abg razak kata..
abeh tu ayaQ apa? ayaQ sirap??
aku pn.. uishh abg.. jgn wohh.. sy da la baju kaler putih.. abeh la baju saya..
abg kata.. aahhh.. kira apa aku.. hahaha..
then kak ckp sal norin.. norin pakai wane kuning..
kak kata.. tu la norin.. sapa suh ang kawen awai.. takdan la kami nak kumpul duit beli adiah kat ang.. tidak leh la myvi ka sebijik kasi adiah..
aku kata.. takpa2 kak.. saya kan ada.. hahahahaha.. :p

merepek dan merepek..
deep in me kan.. mmg la mau..
tapi ati berat la.. nak pilih mana2..malah kan.. cam aku rasa sorang pn tadapat ganti dia.. n celen dia.. hurmm...
baby, asal bby wat syg camni? napa bby wat syg syg sangat2 kat bby?
np? np dan napa? smpai skg wohh.. ng apa y da jadi..
very bad treatment yang syg dapat.. ng kebencian yang syg dapat..
masih tadapat nak rasa "kurang" terhadap bby.. ati tawar untuk yang lain..
walaupn.. dapat rasakan.. u wont come back to me..
n if u come back pn.. i wont accept u back.. but the L O V E inside here will never gone.. is that the consequences that occurs becoz of giving my very2 besh to her? or coz im too proud to have her before? or a punishment for my promises? never gonna get an answer why all this still spinning around in my mind, in my heart, in my life nowadays.. suddenly feel so sad..
but no matter what happen.. i will never stop praying for the very2 besh to happen in ur life.. it is true dat if we love someone, we'll pray for their happiness.. n hope that if thats what they want, hopefully the'll be happier with the path that they choose.. I LOVE YOU.. <3

Alhamdulillah.. big thanks to ALLAH.. coz give me chance to feel all this feelings once in my life.. i wont take this as something that can bring me down, but as something that give me strength, the strength that can strengthen other ppl.. i may not be the besh in in her life.. but the fact that She's the besh will forever kept in mind.. Again very big syukur coz ive once got this "rahmat".. ;))

Monday, 11 October 2010

KEMBALI

alhamdulillah.. syukur la.. aku rasa makin tenang..
toi la.. janji DIA tu.. kan.. aku akan usaha lebih lagi..
aku akan kembalikan apa y aku mmg wat selama ni..
tanak da stop menda2 tu suma..
aku arap aku mampu aa..

Mama oo mama...
arie rindu sgt3 kat mama.. nak balik.. nak balik.. nak balik..
3 mgu lagi.. tak sabar sangat..

Ayah.,
tingat la kat ayah.. ;)

Adik & Jiah,
tunggu abg balik. nt kita leh p lepak2..
p sonok2 ber3.. hehe..

Dina, Aqil, Umaera, Eisya..
i miss u too tau dear cutie.. tak sabaQ nak jmpa adik2 kecik abg ni..

to all my fwen..
tak berani kata pape.. tapi winduuu ampa suma..
andai ada peluang.. nt aku balik.. kita lepak2 na.. ;)

Miss This 2 person.. ;)




da besaQ da baby dear aku ni skg.. ;)












mama ng 2 anak kecik dia.. ;)




























riding on me.. ;)

Sunday, 10 October 2010

Tangan, kaki, mata Abang

Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus.


Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal. Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian. ”Mengapa?” Dia bertanya dengan nada terkejut.


“Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.


Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya.


“Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?” Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.


“Siti ada SATU soalan, kalau Abang temui jawapannya di dalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada di tebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?”


Dia termenung dan akhirnya berkata, “Abang akan memberikan jawapannya esok.” Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.


Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya di bawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan. ..


‘Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.



“Siti boleh mengetik di komputer dan selalu mengusik program di dalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut.”


“Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang.”


“Siti suka jalan-jalan di shopping Kompleks tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah.”


“Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu ‘teman baik’ Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu.”


“Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi ‘pelik’. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti di rumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami.”


“Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu. “


“Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu.”


“Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematian Abang.”


“Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti.”

“Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti.”

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.


“Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puas hati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti.” “Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku…biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia.”


Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.


Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini. cuba kita ambil ikhtibar dari cerita ini..:)

credit to : Eryn Esa via FB..
thx.. love this one so much.. ;)

10.10.10

tarikh ni mai lagi la.. since year ago..
06.06.09 tukaQ.. jadi tarikh hari ni..
patutnya da selesai la..
tapi apakan daya kan..
ALLAH tu MAHA MENGETAHUI setiap susunan perjalanan hambanya..
apa pn.. aku tima.. aku redha..
DIA ada sesuatu untukku..
Terima Kasih ALLAH.. :')

nadzri
10.10.10
09:37pm

Mencantikkan bilik = nak kawen

Mencantikkan bilik = nak kawen..
seyes pelik la.. awat orang kata camtu ae?
rasa2 aku wat untuk suka suki ja..
ni pn sebab bilik aku kecik..
kalo tak da terang2 aa.. aku nak beli set bilik tdo..
puas hati aku.. bilik lengkap.. meja solek, katil, amari..
pastu tmbah ag ng set tv ng sound system.. dasat..
suma da ada dalam bilik.. trus da tak kua bilik.. ehhe..
mmg syok la kalo camtu.. iskhh.. tingin aa.. kalo tak mesti da beli.. ;)

ikea oo ikea..

baru balik dari ikea ni..
tadi p ushar2 susunan dalam bilik..
aku dapat idea aa..
theme colour itam n putih..
pastu nt aku cadang nak beli sofa bed..
tadi pn beli da rak untuk bilik aku..
nt nak beli lagi satu.. susun dan susun bertingkat.. mesti cantik nt ni.. hhe..
pastu nt cari tv lcd 42" ng sound system.. (idea ni mendapat kritikan dari abg razak)..
hahahaha.. cam bazir pn ada kan.. tapi da tingin.. tgk tadi kat ikea..
pastu hari tu tgk bilik alg (gle kagum tgk.. dalam bilik lcd 42" ng sound system..
pastu lagi idea menambah aircond dalam bilik..(cari pasai.. bilik kecik psg aircond.. nt cejuk n beku.. hahaha)

berikut serba sedikit la mana idea2 tu datang.. :)







apa pn.. nak wat gak bilik aku kasi cantik.. yayyyy... ;))

Thursday, 7 October 2010

Miss the old me

who em i now?
i maybe achieving something now..
but..
lot of thing have changed..
where is my precious time that i usually used go near HIM..
where did i spend most of my time now?
i admit..
maybe.. this busy2 thing is what i do to ignore what im thinking inside..
to clear my sadness..
but..
i've prove something before..
why didnt i use that weapon?
why? why? and why??

Air dan Mata

fuhh.. lama ny aku tak menhapdet dalam ni..
aku akui aa.. aku terlalu mengutamakan Ms Work..
n aku yakin ALLAH da mula marah sebab aku terlalu sgt..
tiba2 masa aku menaip suma ni.. rasa sebak..
toi la dia tu MAHA MENYAYANGI hambaNYA.. seyes aku ckp..
dia uji, uji dan uji aku...
bkti terbaek adalah kebelakangan ni..
mmg aku rasa down sgt.. pas satu. satu lagi mai kat aku...
aku akui.. aku rasa down.. tapi lum sempat apa2. dia angkat aku kembali..
seyes aku berlinang air mata masa last sujud tadi..
masa tu aku terfikir.. napa la aku wat suma ni..
aku tak perlu kejaQ sgt suma ni..
aku mampu mengawal suma nya.. tapi bila masa aku ng YANG UTAMA pn da diganggu..
mmg la aku bersalah..
Doaku.. agar aku kembali ke track yang betul..
aku tanak ini berulang agi..
YA ALLAH.. bantulah hambamu ini..
benar2 rasa bersalah.. berdosa ng suma ni.. :'(

Tuesday, 5 October 2010

Mission uncomplete

huhu.. da seminggu da ni mission yang diberi pada aku ni.. da lebih dari seminggu da..
tapi still tak accompished.. takpa2.. aku akan apstikan aku berjaya.. mission ni berjaya.. walaupn belum berjaya lagi.. tapi da tgl 8rat lbh la.. means dat tinggal dalam 200 la nak abeh.. aku kan pastikan berjaya.. n then aku akan amek print screen, ng page orang tu.. dan post kat depa.. tag adik n orang tu.. sebagai bukti pembelian.. ehh silap.. bukti kejayaan aku.. hahaha..
nt bila da selesai.. da ada masa cket.. masa untuk merancak balik aa.. nak menambah balik aa.. gle dalam 3.3 da trn smpai 800+.. nak kurang lagi smpai 600+..
i will.. dun weri.. akanku selesaikan.. hahaha

mencoret dari dalam keta kat DHL Puchong smbil menunggu abg Mie p amek Surf II 1800..
sekian timaceh..
12:16
05-Oct-10

Sunday, 3 October 2010

3 ocT

Deyyy.. tetiba ja semak pala 2 3 hari ni pasai pa tah..
aku pn tatau.. tetiba ja.. semalam camtu aa.. jadi semak pala..
pastu tetiba jadi rajin.. pastu mai plak moody.. trus tak p klas..
hari ni pn sama.. moody.. malas.. tatau nak kata.. ser-rabut cket..
anyway.. mungkin bgs gak kot.. bila camni.. aku kan kembali balik..
tapi aku pasan.. mai2 pas raya ni byk da berubah..
aku macam hanyut semacam.. aku pn tatau napa..
abg madi pn ckp.. aku lemau semacam.. aku akui aa.. masa aku lemau tu masa aku tak sehat.. tapi la ni camna.. dok lagu tu jugak..

aku tekad aa.. mula hari ni.. aku akan pastikan perubahan tu menjadi..
udah2 le nadzri.. b strong.. u can.. im sure u can.. ;)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA