Followers

Sunday, 27 March 2011

Gath KBU - Tanjung Asam PART I

Assalamualaikum.. wahhh.. selesailah sudah
"First Gath - Kami Blogger Utagha" semalam.
Seriously memang besh okeh..
Nak cita cket cita perjalanan kami.

Pagi, masa nadh dok seshopping ng mama, tetiba Papa Khai call, 
dia dah dekat Sg. Dua.
pastu Mikro Kokus call, dia ada kat Jambatan dah,
lepas tu, suma pn da tunggu kat Hospital Seberang Jaya.
kami pun gerak dengan keta Pink adik kami p sana.
tapi p amek Onie, Tatia n Erika dlu kat Taman Pauh. then berkumpul dan bergerak ke jambatan.

kesilapan teknikal cket berlaku. silap paham, bleh kami p tinggal satu geng tu dekat depan hosp.
gerak, lepas jambatan, suma kumpul dekat USM.
then gerak ke Tanjung Asam, kira2 kat USM saja ada lebih kurang 12 ke 13 keta tak silap. ramai sangat.. huu.. sempoi la.. suma gerak dlu, keta kami kena tunggu Nora, Lyza kat jambatan.. pastu baru gerak p sana.
masa bergerak ng keta Lyza tu, bleh plak la p cari geng tu tadapat. padahal da turun kat tempat betoi.. jalan merata.. pusing, benti bapa kali tatau.

tapi kat bawah ni mmg KENOT GO okeh.. ntah camna leh kuaQ menda ni..
da la bagi tpom kat tukang cakap ni. leh plak la p amek gambaQ.. kejam geng nih. 
(gambaQ ehsan Lyza)

pastu. elok sampai ja.. lum apa2 dah kena dah dengan geng tukang masak ni..
ni geng tukang masak, tu yang baju kaler kuning tu tukang masa tukang rasa suma la. ayat pebret dia, 
"itam la sedap weyh..."

masa menjamu selera ya kawan2.. 
ladies beratur mengambik makanan. betapa GENTLEMAN ya JEJAKA, depa biaQ kaum LADIES ni amek dlu.. agagaggag

skali lagi, ladies dok makan2.. heran, laki tak nampak pn. malu ka segan ka.. ? :p rasa makanan tak cukup KSP bantai.. :P

selesai makan, sesi bergambar dengan anak Yatim.
(gambar Ihsan Papa Khai)

Kemudian, p menghantar plak anak-anak Yatim balik.
pas dari ni, Miecah, Sha, Efa, Hajar, n Bad gerak dlu.
since i am the driver, hilang sekali aa.
lokasi pertama, USM - Miecah n Sha,
lepas tu Jetty - Hajar, Bad, n Efa.
kami terlepas sesi PECAH KETUI BATA ICE. 
tapi still ada sesi tu dalam keta kan.
MYVI PINK SARDIN.

Sadin2 di tempat duduk belakang ada 5 semuanya..
Hajar n Bad

Sha. 

Efa n Miecah. sowie tadak gambaQ. crop ja la.

Hohooo.. bygkan aa.. Myvi, kat belakang ada 5 orang. sangat sempit dan tidak selesa. Shian depa kan, pastu kena paksa wat ice breaking lagi.. huuu.. sowie na suma.. keta kami sempit.. nak wat camna.. sowie sangat~~~

n sowie jugak. sebab kena dengaQ kami cakap banyak. hihi.. bukan apa, geram terlepas SESI PECAH KETOI ICE tu.. kita wat la satu kan? hiii.. arap ta buhsan na. BTW, tade la buruk sangat sebab tadapat kenai suma, kurang2 dapat kenai 5 ni lagi dekat kan.. ;) arap tak kisah.. ;)

18 comments:

cik ciput said...

keta sempit la pulak nadh ni..myvi tu kira besaq paa...haha..

**tak berani nk tegoq nadh semalam..sbb nadh kn pemes..huhu..siapalah sy..sob3x..

***gath KBU mmg best ah smlm!

nora amila ghazali said...

Aduhhh gambar dari belakang plak... hahahhaha....

meaw said...

hahahaha! sebenaunya geng laki dah lahap dulu kat belakang tu yang dahulu kan kaum hawa,HAHA

fRaMe+LenSeS said...

Cik CIput :: lorr.. ne ada pemes pn.. awat camtu.. mai ja.. nadh okeh la cik Ciput. ta sombong pn.. n maaf jugak sebab ta smpat nak sembg nk kamu. nadh kan cam chipsmore semalam.

fRaMe+LenSeS said...

Nora :: hehe.. time makan tu ja ada.. hihi..

fRaMe+LenSeS said...

Onie :: ya ka? tetttt~~ rasa dak. laki gentleman la. :P

HajarRasdi [BdkKck] said...

sorry la abg nadh sbb kmi terlepas sesi ice breaking tu.. huhu... =(

fRaMe+LenSeS said...

Dik, kan abg da cakap tu.. kita lepas y ramai, tapi ALLAH bagi y sikit, jadi la kan.. ;)

Muhd Fadil said...

kami lelaki sangat gentleman. biarkan ladies amik makanan dulu..

( kami tau semua ladies sangat tunggu time nak makan, semua lapo.. )

hahaha... :)

fRaMe+LenSeS said...

Steady fadil, i like.. ahahaha. .:D

aDisH.sHidA said...

nadh terlepas 3 acara : time cik gk kena prank..time kami hilang kekasih..time ice ketoi...tp masa time ice ketoi nie kami dah risau nadh merajuk

~eZmALiZa~ said...

next, part II pulak...hehe..

nadh, ezma nak request....letak fb like button... :P

Izamir Ridzwan said...

frame lenses yg mana satu.?? x nmpk pon kelmarin kt gath (xkenal) hehe

tomatokering :) said...

weehee ! nadh ! sambung2 ! tapi part sexy jgn buh na..hahaha

..:noor badriah:.. said...

waa..gambar bad comel =)
thanx kerana tidak berhenti barcakap semasa dalam kereta..haha..suka!!

♥yaya budak suka embun♥ said...

tu dia....kami jeles gila T______T

NEW ENTRY :Rasa Macam Terjatuh Cinta La Kat Sorang Blogger Tu

fRaMe+LenSeS said...

Cik Adish :: tu aa. jeleshh sangat.. huu..

Ez :: nadh akan wat part II nt.. hihi.. maceh tau request. nadh da wat dah.. ;)

IR :: Ni Nadh la.. huu.. sedih2.. IR ta kenai..

Erika :: oopss.. konpem la letak.. ahahaha..

Bad :: hihi.. ya ka.. igt mencik.. :D

Yaya :: jgn la jeleshh.. hihi

Saiful Amin said...

Dapatkan movie2 terbaru, cerita artis, kisah2 pelik, seram, trick dan domain harga RM10 setahun..
smuanya d www.itsmesepul.blogspot.com ...like n follow ya!

Buta+Pekak+Bisu=CINTA