Followers

Thursday, 2 June 2011

Apabila ALLAH menjawap

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Semalam semua orang ada bercakap-cakap mengenai hutang dan orang yang taknak bayar hutang, malah issue tu dah menjadi issue besar. Yang menghentam, dan yang menyokong atau menjadi tempat pengaman pn ada jugak, Nadh langsung taknak hentam atau backing. Sebab semua yang jadi, mesti punya sebab tertentu, dan mungkin reaksi kita untuk menangani masalah tu yang salah.

Apa pn, untuk diri Nadh sendiri yang turut menghadapinya, Nadh sedikit terharu dengan perkhabaran yang ALLAH kirimkan buat Nadh.

Cerita dia, Nadh ada terfikir untuk menjadi "Along" minggu ni, konon nak men-ceti-kan diri la and mintak duit dari peminjam-peminjam Nadh. Tapi tak buat pun, tak SMS pun mintak dari depa. Nadh ada jugak la teringat kat seseorang tu, sahabat yang dulu Nadh pernah tlg dia wat drawing masa dia buat projek Ericsson dulu. Dia belum menjelaskan bayaran dia dekat Nadh. Teringat la nak mintak, tapi tak mintak pun.

Hari ni, baru kejap tadi dia SMS Nadh. 
"Bro, mintak maaf duit tak byr lagi. keadaan aku agak teruk. Ada duit nanti i byr." 

Nadh reply balik dengan bagitau dia, if dia perlukan duit, dia pakai la dulu, tapi Nadh ucap terima kasih sebab dia masih ingat dekat Nadh. 

Alhamdulillah la, Nadh syukur sebab ALLAH kirimkan jawapan melalui satu SMS. Alhamdulillah.. Syukur sebab ALLAH menjawap..Walau tiada untuk Nadh tapi bagi Nadh ini pn dah sangat bermakna. Syukur sekali lagi..


6 comments:

Lieyda said...

yela kan,kita mesti la segan nk minta org bayar hutang kita.xpe cik nadh,saya phm.

YAYA AZURA said...

yaya pun sama..tak pernah mintak hutang..tak tergamak sangat ...tapi bila kita duk berfikir-fikir tentang hutang dia dgn kita tiba-tiba je mesti dia bayar sikit .. hihi ..

Golden Rose said...

ALLAH lebih mengetahui...jika itu adalah rezeki kita pusing mana pun mesti mai kat kita balik...sha pun jenis yg malas nak minta2 jika mereka tak bayar....sha berserah je...kalau dia takut ALLAH mesti dia ingat & cuba bayar balik..lagipun sha percaya rezeki ALLAH bukan dari hutang tu ja...rezeki ALLAH ada dimana-mana....insya ALLAH jika mmg itu milik kita, walaupun amik masa berkurun kita tetap akan dapat gak

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah... yang jenis macam tu ok la kan...

Miss Ran said...

erm da bace kat fb nadh td

bguskan

kalo kite setel cre baik

insyaallah Allah akan mnolong

er die tu kejap aku kejap i???

fRaMe+LenSeS said...

Lieyda :: hihi.. maceh Lieyda paham Nadh. :)

Yaya :: tu la, ALLAH bantu kita kan? dapat hak kita. alhamdulilah. :)

Golden :: tu la Sha, syukurlah kan, tapi benar kata Sha, kalau tu hak kita, pusing kot mana pn satu hari nanti dia akan kembali pada kita jugak kan..maceh gtau nadh. :)

Sunah :: betul tu, alhamdulilah.. syukur.. :)

Miss Ran :: hihi.. tu ayat copy-paste-petak-petak sms dia. hehhe

Buta+Pekak+Bisu=CINTA