Followers

Sunday, 24 June 2012

Dipersimpangan memilih

Assalamualaikum. dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Baru semalam ada terbaca. Satu iklan dalam pesbuk ni la. Mengenai jawatan kosong. Saya ada utarakan keinginan untuk mencuba kat macik, katanya ikut suka la. Tapi katanya kalau nak cuba dia leh bantu mudahkan nya, tapi dalam pada itu hati ni dah berbolak balik. Ye lah, dalam masa yang sama, pagi tadi juga ada seseorang, offer saya job juga. Katanya dah tiba masa saya tinggalkan apa yang saya ada di tempat sekarang. Means, greenlight macam entry saya pagi tadi.

Sekarang, dalam dilema. Satunya berkaitan dengan apa yang saya nak sekarang. Adalah idaman saya dalam beberapa tahun ini. Serious saya harap sangat perkara ini akan ebrlaku, dan akhirnya, pagi ini saya dapat maklumannya. Itu kelebihan di sini la. Banyak juga yang saya dapat. Dan lagi, apa yang saya harap dan impikan.

Di sana pula, dalam pada kurangnya, terdapat banyak juga lebihnya. Selain dapat dekat dengan Mama Ayah n adik-adik, kemudian melihat dari aspek masa depan yang bakal terbina tak berapa lama lagi, dia punya lebihnya tersendiri. Tambah pula bila dah berkeluarga, dan beranak pinak, semestinya saya juga mengharapkan environment yang baik untuk pembinaan sahsiah keluarga saya, dan anak-anak terutamanya, dibandingkan dengan apa yang di sini. Lagi, perbincangan minggu lepas turut memainkan peranan dalam keputusan mungkin, bila saya lihat kesusahan yang bakal si dia alami satu hari nanti andai ditakdirkan berlaku migrasi dari sana ke sini, terutama dari segi kesesakan, kesusahan, dan banyak sebab yang buat rasa hati tidak sedap untuk membenarkan migrasi itu berlaku, tapi si dia benar telah memujuk untuk datang.

Kemudian, bila hati mula rasa tak sedap, saya buat panggilan kepada Ibunda tercinta, bertanya apa pendapatnya. Seperti biasa, dia tak pernah menghalang apa sahaja tindakan saya, kerana katanya dia akan berada dalam apa jua situasi yang saya bakal hadapi, cumanya, dia lebih gembira andai anakanda dapat kembali kepangkuan, seperti ayatnya kemarin "Lagi bagus, semua ada depan mata Mama. ". Walau begitu, dia hanya mencadangkan, keputusan di tangan saya. 

Selepas itu, saya cuba menghubungi satu lagi orang kuat saya, SMS dari nya juga berpendapat demikian, di sana lebih baik terutamanya bila kamu dah nak berkeluarga, jauh itu tidak mudah, lagi katanya, hargailah usaha yang sedang dihulurkan oleh dia.

Kecenderungan saya untuk memilih benar-benar teruji kali ini.  Apa pun hanya berserah pada ALLAH untuk keputusannya. Dalam beberapa hari ini, usaha akan dikuatkan dalam memohon mandat bantuan juga hidayah darinya, petunjuk dariNya adalah satu satunya yang saya harapkan buat masa ini. 

Saya yakin di mana juga saya, DIA dah tentukan yang terbaik buat saya.

Gila Gadget

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semenjak beberapa menjak ni. memang tak rasa sempat nak update pun. Tak sempat plus tak ada perasaan nak menulis. tapi hari ini kembali setelah lama ilang. InsyALLAH akan cuba untuk terus kekal di sini.

Berita pagi ni, boss SMS, greenlite dari GM untuk saya proceed dengan resign letter next week. which means 2 weeks plus from now, i'll be starting my new task with the new company. Ive been waiting for this moment long ago. Seriously nak sangat, cumanya masa lum tiba kan. Dan akhirnya dia tiba juga.

Penyakit baru semenjak 2 menjak ni. GILA GADGET. Bila tak ada apa-apa nak buat, mesti akan survey gadget, untuk dibeli. Dan memang rasa nak beli sangat, nasib la ada Makcik yang menasihat, "jangan, jangan, jangan, sabar la kejap, nanti da selesai, awak beli ye? "

Tapi betul la, memang rasa nak. Pelik plak bila penyakit ni menyerrang balik.

p/s :  Tahu kat Jirang ni, kena berleter plak la saya.

Sunday, 10 June 2012

Journey of a groom to be - Part 3

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Yesterday after went back from Jerai, my Weds Planner a.k.a Jiah propose me to go to the Weds Boutique to look for clothes to wear on our big day. Firstly she asked her akak to join but later cancel due to i need to send her kakak went back to AloQ StaQ which will take bout at least 2 hours of journey.

We round bout 2 shop, but havent find our dream colour. Then the third shop, is the shop where the colour is there but i kinda dislike the cloth as it was designed with a lil 'jarang' at the hand and chest to shoulders.

The fourth is kinda beautiful, at first they dont hv the colour but they said, they can design one for us. The promoter said, "ummm actually this colour was not used by Malays due to their skin colour.". That answers why the clothes with this colour is rare.

Last stop, place where mama was sooo excited looking at the clothes.i admit it is very beautiful. All of us agreed with this. But the price is quite high. Well this is a new designed dress a new colour. In here i can see a lot of beautiful match colours.

Owh my. Looks like today will be spend with the same activity. Survey n finalising the option. I dont hv much time here. N once i went back there its quite difficult to come back here. So its better to clear whatsoever i can in my very less time i had nw.

P/s : cant wait to see her wearing it n stand beside me. Pray for us ya?
Published with Blogger-droid v1.6.9

Friday, 8 June 2012

The bigger the lesser

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Morning guys. 07:34am. On my way to Perlis Indera Kayangan to settle my works here.

The bigger the lesser.

My 4th day journey and now only got some free time to write while mr aproh is driving beside me.

What i find during our journey ia that the bigger they had, the lesser they are. What im trying to say was, driver, the bigger car they have, will cause them to have less sivic awareness, less brain. Stupid that before. Sounds emosional rite my statement? But that is the truth.

I faced and i knew that readers also face the same during our trip everyday.

What i can see is that everyone is rushing. To where i dont know. I cannot everytime be positive as i saw many ppl take advantage so easily of the trafic. (normally i will positive my mind by thinking they were rushing to find nearest toilet, CB la derr. Ahahahahaha).

For example yesterday, they knew that the road was jammed, but they still using the emergency road just to be 'fast a bit than everyone else'. N once 1 hv start, you can see many more will follow. And their reaction actually will worsen the traffic as their entering the main road from the emergency lane that will slower the traffic, not a bit, but effect was so big.

My suggestion, no need to teach ppl bout sivic, bout rules and so on, we start our Islamic country with the true way of Islam. ALLAH had many times remind us bout PATIENCE in his Kalam, Al-Quran.

Trust me dear, if ALLAH was put aside, dont you ever imagine of having a better world, logically, ALLAH, The Creator, The Almighty, the one who have control to everything around us, EVEN our heartbeat was controlled by him, and if ALLAH was forgotten, now to remember, to follow the rules? Rules created by us, His Slave, FORGET IT! !!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Wednesday, 6 June 2012

Bus

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Currently behind a bus, moving from Ipoh to Tapah.

Suddenly the old time memory fade away. Something bout difficulties in life.

Just now watch one macik with his two son, stopped at a bus stop, with a plastic bags. I guess they were from a town after doin some shopping. Thats the time when i imagine what ive been dealing in my past.

When i was a child, every journey no matter near or far is by bus. From buying school uniforms, baju raya shopping to buy a household is by bus.

Memories that make me realize that future shudnt be like that anymore. If it is me, then.its okay. But never gonna let mama, ayah jiah n adk face the.same thing again. Alhmdulillah nw, we have 2. One is owned by Jiah n another one is family car. Buy just to give myself a relief everytime Mama n Ayah went out.

I may be someone who very easy get a cold n fever, someone with very weak antibody, but i dont care bout all that. Their safety is my priority. Thats why my colleague always say,
"gila la hang, jauh tuu, dah la dengan moto plak tu".

the only thing that i can do is smile. ;)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Tuesday, 5 June 2012

When help turns to.be trouble

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Someone called me just now. Asking for advices after being asked to be loaned to someone for 3 months period.

I just give him one advice,
"you can help ppl, but dont get urself into trouble".

Means, we can help others, but dont let that 'help' trouble us. Ive been in the situations where help turn to be a nightmare. I suffered for a few months. Just because of this 'help' thing.

Same as the caller, he'd been asked to go, but he need to bear quarter of the cost. I gv him some advices, n highlight that ive already 'feel' the consequences, but he denied by saying,
"aku tak mahu fikir la sebab ini bukan soal siapa kena".

Easy to say right? We never want to listen to what never happen to us, but when things turn out of the from our expectations, then we'll know, how things going.

I dont care, just sharing my thoughts. Want to listen or what depends on you. Btw, hes ur bro, he nvr betray you. Well. Still got mak n abah to back up what?
Published with Blogger-droid v1.6.9

Monday, 4 June 2012

Journey of a groom to be - Part 2

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Very sorry readers. ive been away for so long, n now just got some time to share bout my experience.

Last night, while staying at Icha's n Yaya' s house, their Ibu asked,
"Arie, apa je yang Arie dah beli?"

N my A was , NOTHING KAK! !

Then what? For sure la 'kena bebel'.

"ampa ni memain betoi aih, nak kawen ke dak ni?"

Actually she was quite worried to see me very relaxed like nothing happening in my very near future. No preparation at all. Just leaving some of it to my dearest weds planner, n Mama.

Actually im also excited to 'see' that day come, its just that, i dont know where to start, especially when counting days that for me i still have plenty of time to prepare.

First of all. For ppl who had decided to 'upgrade', the date was so critical as this will be the due for all of the preparations. For me the date is like a title for our essays. We need it in order to do the assignment, to start everything. What we knw from the title is, whatever it is, the final answer are goin to be something bout our title.

The body of the essay is the preparations we made from the beginning. The better the preparation, the better the result. N conclusion is what we conclude the title n preparations. Whether it happen to be great, or another failure.

Failing to plan actually planning to fail. Got what i mean?
Published with Blogger-droid v1.6.9

Buta+Pekak+Bisu=CINTA