Followers

Tuesday, 19 May 2015

Penggantungan kepada ALLAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca.

Kembalinya ke zaman menaip nampak gaya begitu sukar dengan keadaan semasa. Kekadang bila rasa ingin menaip, rasa itu hilang bila tiba tiba muncul perkara lain lagi yang merencatkan sedikit sebanyak semangat yang ada tu.

Bak kata boss, tadi masa sedang berbual dengan dia, katanya bila kita dah berjaya "pecah telur", dalam erti kata mudah la bila duduk dalam dunia sale ni, maksud dia bila dah berjaya buat sekali sale, dia ibarat terlekat, akan jadi jadi jadi dan jadi lagi. Kerana apa? Kerana sedikit sebanyak aura positif mula mendekat, bermakna bila kita buat presentation, kita bawa bersama aura positif, dan itu kekadang berjaya mempengaruh prospek juga bakal client kita tu.

Lain dengan ketika kita 'lemah'. Aura negative itu walau sehebat mana kita buat presentation, ibarat macam tak ada 'spark' yang seperti menarik-narik bakal client untuk sign up. tak kiralah walau sebaik manapun produk yang kita bawa, ia pasti akan mengganggu presentation kita.

Cara melawan dia, adalah mindset kita. tapi sejauh mana hebat pun mind set kita pasti takkan berjaya juga melawan senjata terhebat ni. Tahu apa? PENGGANTUNGAN SEPENUHNYA PADA ALLAH.

Bagaimana? Macam mana? InsyALLAH, as times goes by, saya huraikan sedikit sedikit.

As for now, saya ada kerja nak buat lagi ni. Tapi saya tingalkan dengan satu pesanan, CUBA, CUBA, dan CUBALAH. Kita serahkan semua pada dia. InsyALLAH, ada la tu nanti kita nampak.

Sumber FB, insyALLAH jika diteliti, gambar ini akan berjaya huraikan point saya tu

2 comments:

Kira Sakura said...

bukan tanah yang menyuburkan pokok, tanah hanyalah asbabnya sahaja, semuanya Allah yang punya zat. walau pkok berakar atas batu, dengan zat Allah Al Karim. pkok pun dapat hidup tumbuh mekar :)

jadi manusia, bukan prospek yang memberi rezeki dengan closed case tapi Allah yang memberikan rezeki dan nikmat itu

betul?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam abi uwais,
Good luck naaaa :)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA