Followers

Saturday, 3 October 2015

Getting harder and harder

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca.

Getting harder and harder.

Semenjak menjak menjak ni la. Rasa segala hal menjadi sangat susah. Seriously rasa macam tu.

Bila bab kerja, boss yang seriously paling teruk dalam sejarah tu memang tak rasa boleh tahan. kalau tak mengenangkan keadaan yang memaksa mungkin tak lama kot dalam tu. tapi masih juga sedikit demi sedikit bersabar, mencari yang lebih baik sebelum mengundurkan diri.

Next is bab business. Rasa macam nak lari. tukar kapal lain. tapi bila renung balik. tak guna juga tukar kapal lain sebab nakhodanya kita belum tahu bagus ke tidak. dan setidaknya jika nakhoda sekarang tak begitu bagus, kita masih boleh lari perlahan lahan bina boat kecil dan bergerak sendirian. Tak kiralah macm mana pun, duduk di luar kawasan dan bersendiri mungkin rasa macam baik dari bersama mereka yang rasa tak mampu nak ikut ni.

Blogging. Kekadang rasa rindu, masa dahulu kala menaip, apa yang ada dalam minda apa yang terfikirkan dan rasa mampu memberi info juga inspirasi, tapi sekarang. nak menaip pn macam susah ja. bila ada idea, masa nak menaip tak ada. kekadang banyak yang nak dikongsi akhirnya tenggelam dengan masa yang berlalu.

Trading. kelaut? keangkasa? entah ke mana. nak menjenguk pun tak kunjung tiba waktu. bila nak buat tak pasti. nak sambung mengaji macam jauh dan susah ja. keadaan makin mengelirukan makin lama. apa pun tak nampak jalan nya. makin samar. kabur. mungkin lebih dahsyat IPUnya dari apa yang mampu difikirkan.

mengimpikan kejayaan macam mana andai kata apa pun tak berlalu dan tak berlaku.

Akhir sekali, entahlah...

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA