Followers

Thursday, 26 September 2013

ALLAH pasti bagi!

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca.

Baru pulang. Berjumpa dengan 2 sahabat. Seorang dah lama kenal dan seorang lagi juga tidak asing sebenarnya sebab kami berkenalan sebab futsal sebelum ni. Seorang datang dengan harapan belajar macam mn saya trade forex, manakala seorang lagi peneman sahabatnya.

Menarik pengalaman tadi. Bagaimana si peneman, seorang pemegang Masters Degree dengan pengalamannya bekerja dan merupakan bekas forex trader juga.

Saya rasa kagum bila dceritakan kisah d alam belajar dia dahulu. Ada seorang kawan yang asyik dengan forex sampai terabai pelajarannya. Dfahamkan sahabatnya itu asyik dengan graf sampaikan disuruh sahabat lain tolong beli kertas graf, semata mata untuk dia kaji chart. Bukan itu sahaja, study graf sampai penuh meja dengan buku berkaitan forex. Bayangkanlah apa yang dibuatnya. Lagaknya jika buku itu adalah pelajaran kini, pasti 4.00 dalam gapaian.

Waktu bermula tiada yang peduli sampai satu hari diajaknya pergi ke bank. Dikeluarkan 10k. Terkejut kawan kawan, rupanya ini untung. 3-4 hari 4k. Maka mula teruja kawan kawan untuk turut serta. Sampaikan bersama sama dipanggil ke court sebab dah tinggal kelas dan pelajaran. Sahabatnya kembali ke pelajaran, tapi dia tidak.

Akhirnya, semasa melawat rakan rakan, dia bersama kereta mahal. Ini habuan kerana telah berjaya dalam bidangnya. yang saya nak kongsikan adalah usaha dan bersungguh tu. bagaimana dia usaha untuk mencari ilmu dan kefahaman tu. saya sangat respek dia walau kami saling tak berkenalan. Kagum saya kagum.

ALLAH mesti bagi pada yang dah usaha. Yakin!

Buta+Pekak+Bisu=CINTA