Followers

Friday, 27 February 2015

24 Feb 2015

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Selasa lalu, tanggal 24 February 2015. Akhirnya saat yang dinanti tiba juga. Setelah lama plan dibuat, akhir nya saya gagahkan juga untuk selesaikannya. 

Mula tu pagi dah jumpa boss. Ok ja la masa tu.pergi salam dia. Wish selamat tahun baru sebab minggu lepas dia cuti awal, tak sempat saya wish. Lepas tu ada juga masuk bilik dia. Hantar barang. Pun ok. Lepas dari tu, mai tengah hari nampak dia dah mula sibuk. Ada ja orang yang datang jumpa dengan dia. Saya nak masuk serah tapi tak masuk masuk juga sebab ada orang. Takkan nak serah masa ada orang kan. Kalau boleh tu nak 'diam sampai hilang'. 

Tunggu punya tunggu punya tunggu. Sampai petang. Ingat lagi 2-3 minit nk balik dah kot saya nampak clear. Saya bawa surat dalam buku. Kepit dalam tu. Kat luar tutup buku dengan dokumen. Masuk dalam tu, Berlakon sekejap, bawa dokumen minta sain, lepas tu terus serah. 

Dia pun tanya. Surat apa ni? Dengan rasa tebal muka nya saya jawab surat resign. Dia buka surat tu perlahan lahan. Baca. Saya rasa dia baca ayat bawah tu kot bunyi macam firm nak 'pergi' dia tanya, taknak consider ka? Saya jawab tak kot. Dah dia kata, jangan main main. Saya cakap tak. Dia diam. Masih beberapa kali tanya. Saya geleng kepala. Last dedua diam. Dan dia pun cakap. OK. Baru saya pun ucap terima kasih dan. Terus keluar dari bilik tu. 

Dah keluar saya siap siap tutup pc lepas tu angkat beg dan balik. Hihihi

Mula tu berat juga. Entah kenapa rasa berat. Tebalnya muka nak beritahu. Nak hantar surat n so on dekat boss tu. Tapi ada la ummi hantar satu pic tu. Bg semangat katanya. Ehehe. Alhamdulilah. 

Selesai akhirnya. 

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Kira Sakura said...

one step closer

ecececece dah mcm countdown nak menikah aje ummi ni :p

Buta+Pekak+Bisu=CINTA