Followers

Thursday, 2 April 2015

Page 2/30 Chapter 4 2015

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Page 2/30 Chapter 4 2015. Pertama kali merasa pulang ke kampung isteri di hari Khamis. Pertama juga selepas saya pindah ke sana. Hari ni pagi tu, nak ke kerja dah, nak antar isteri masa tu, lepas tu dia mengadu yang dia rasa pening. dari semalam sebenarnya, katanya nak pitam pun ada rasa nya. Saya katakan tak payah pergi lepas tu suruh dia berehat lepas tu bila dah jaga dah bersiap apa semua terus ke klinik, selesaikan kerja sikit sikit lepas tu terus bergerak balik ke Ipoh. tapi ada dua perhentian la, satu di rumah saya, satu lagi rumah makcik isteri.


Ni ha dia. seronok sungguh dapat berjalan tempat seluas itu tanpa ada gangguan. Menonong ja jalannya tu. jenuh nak kejar.

Pertama kalinya la juga kan kira sampai ke kampung siang siang hari ni. Selalu tu kan memalam baru nak menjengah kampung tu kan. Petang tak banyak aktiviti, singgah sekejap ja dekat pasar malam yang baru nak buka baru balik rumah. Sampai rumah duduk sekejap minum air sikit lepas tu bawa anak keluar lagi.

Dah cakap dekat dia tadi nak bawa dia pergi tngok ikan dekat gunung lang tu. tapi tadi dah sampai rasa tak berapa best dah pun tempat tu. Kenapa ae? kata dekat isteri hari tu kami datang banyak ja ikan. terus isteri tanya, "abg, kita datang sini last setahun 7 bulan yang lalu tau.". terus ingatan mai balik. kakkakaka, lama sungguh dah tu. dari si kecik ni duduk dalam perut sampai dah keluar ni. Mungkin dalam jangka masa tu dah ada perubahan kan.

Esok, ada rancangan nak ke KL plak. Sebab ada kenduri kat sana Sabtu harinya. Perlahan lahan la ye, menyusun langkah. Banyak lagi nak dibuatnya tu. Macam malam semalam pun, dekat jam 1 baru sampai rumah sebab pergi jumpa client. Lepas tu hari ni balik kampung. Bagi masa kat diri beberapa hari nak betulkan diri, nak kuatkan diri, nak persiapkan diri sebelum berperang kembali minggu depan.

Saya rindukan juga dunia traders, sekarang perlu siapkan diri nak kembali macam dahulu. Sebab sudah sebenarnya sebab dahulu tak ada masa, sekarang ada masa, jadi kena tengok balik langkah langkah nak diambil tu, back testing sangat penting buat masa ni.

dunia belog, insyALLAH, andai ada kesempatan, akan cuba buat comeback for good. Sedang berusaha nak naikkan balik apa yang dah saya buat selama ini dengan belog. Bukan untuk orang pum, tapi untuk diri sendiri, kegembiraan sendiri. Seronok ingat satu masa dahulu, menaip dengan penuh minat dan harapan agar apa yang ingin disampaikan menusuk sampai ke hati.


Satu satu bakal menyusul. Jalan tak menoleh lagi lepas ni. Target dah ada. Realitikanlah.....

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA