Followers

Monday, 26 November 2012

Bila tak ada kerja

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Pagi ni moral down sikit la. Pelik tau dulu masa saya mula sampai sini. Punyalah saya tak suka tempat saya duduk ni sebabnya tempat ni banyak menda orang yang sengaja diletakkan disini sebab nak kasi tempat mereka clear.

Dan end up tempat ini akan jadi pusat penyimpanan bermacamlah menda termasuk benteng pertahanan sya. Ehhe saja panggil benteng pertahanan sebab kertas yang menimbun tu kan menghlang penglihatan orang pada saya. Mahu tak nya tinggi tu lepas tu banyak plak. Jadinya bila saya tak ada kerja tak adalah orang nampak direct macam saya sedang bersuka suki bukan.

Tapi pagi ini dengan perasaan pelik lihat tempat sendiri. Mana perginya benteng pertahanan. Dah diangkat lah. Terus rasa tak seronok sebab orang boleh nampak saya direct. Tambah menyakitkan hati bila hari ni sepertimana minggu lepas saya tak ada kerja. Ohh ya inilah reason kenapa saya moral down tu. tak semangat lah saya. Sebab bila ada kerja saya buat sesuatu. Tapi dah tak ada. Larat saya nak lepak aja di hadapan meja tu tanpa buat apa apa? Dah la kawan yang saya pinjam pc dia pun guna pc dia. Kalau tak ada juga lah sesuatu kan. Belek belek file dalam tu ka. Ishhh susah la bila tak ada kerja. Saya tak suka.

Dan budaya di sini sedikit yang saya tak suka. Tempat mereka semak. Jadi bila mereka nak bekerja, dan tempat kita kosong, tempat kita jadi mangsa. Cuma yang saya tak sukanya. Selesai bekeja, tempat kita pun semak. Pantang betul saya. Jadi saya buat keputusan utk biar aja ada menda atas meja saya tu. biar nampak ada dan semak supaya mereka tak buat lagi. Malas lah nak kemas. Kena plak barang orang. Igt kita opiskeeping ka apa??

6 comments:

kiera'sakura said...

ntah2 dorg angkat benteng awk tue pasal diorg dh tgk tmpt awk bersemak pulak dgn brang dorg errr

Anum said...

hahhahha

Iffah Afeefah said...

hurm lain tmpat lain ragam nye

leceh la org cmtu

Outbound Malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

aizamia3 said...

tak suka dengan budaya kerja macam tu..

syukur tempat ai tak macam tu.. tempat semak pun disebabkan diri sendiri.. ;)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA