Followers

Friday, 22 October 2010

Lagi , lagi dan lagi..

dulu 2 lawan 1, tadi da 2+1. Kemudian da 2+1+1. Nasib la 2 tu kurang 1. Kalo tak mati aku. Apa pun suma nya betul la,, menjunjung perintah.. Ku usahakan la.. Terima kasih semua.. ;) yang baek tu dari ALLAH n buruk tu dari aku. Sm2 la kita berdoa.. ;)

har3.. cam lawak je.. kena lagi.. berturut2 kena ni skg ni.. suma pasai kes gepren la ni.. aduyaii.. tadi mula2 abg daniel ng abg razak je.. pastu da kak wife abg daniel sekali.. dia tanya.. nadzri la ni umo berapa? aku ckp la 24..dia kata .. depa dlu masa umo 21 da plan2 nak kawen.. 22 stgh da nak tunang.. abg daniel tambah, dia tanya abg razak plak.. ang dlu kawen umo bapa? abg razak cakap 23.. dia kata masa ang 24 da buleh sorang kan? abg razak cakap ya.. masa 24 da ada awla.. duhh.. da kena ag ng abg daniel..

aku plak p buat cita la.. kawan2 ada gepren ramai la.. apa la. kena la.. abg daniel kata.. ang jgn la p amek yang tak baek. ang amek yang baek.. aku ckp ang p kawen.. kak nona tanya.. kita ni time bujang jgn dok men pasang2 cawangan byk2.. nt susah bila da kawen.. aku ckp ng kak nona. mana ada kak.. suma kawan2 ja.. kenai2 ja.. abg daniel buh la.. ang ni.. umo da macam skg ni masih tadak ag.. apa ni.. da nampak la ang macam mana.. tak tetap pikiran.. abg razak kata ha.. menyokong kata abg daniel..
dah kena lagi..

mai plak kak filah, bini abg hamzah.. sekali dia kata nak kenaikan ng ain la.. ain yang cun yang aku tgk malam tu kot. woww.. suka2.. haha. kata ja la.. dah depa pekena aku ng ain plak da.. nek kenaikan aa.. apa aa.. suma abg daniel punya pasai la ni.. kata aku tanya tu keta myvi plat penang tu sapa punya.. aku cakap la mana ada aku tanya.. skali kak filah kenakan aku jugak.. ciap p amek aidan lagi.. suh aidan tgk ni uncle baru aidan.. kak nona tanya.. awat nadzri penah tanya ka sal ni? aku cakap mana ada.. kak nona kata.. dah kena wat cita.. suma gelakkan aku.. leh tahan jugak kak filah ni ngusik noh.. nt takpa la.. p dok umah kak la.. apa la.. saja ja depa nak usik aku.. dah la tu.. kak filah kata. takpa.. nt hantara 8000 1 ja.. dah abg razak kata. murah la tu.. anak sedara abg pn da 11000 1.. then kak filah kata takpa la.. 10000 1.. ehh.. takleh2.. kena serba 2 sebab kak yang rekemen.. da kena bagi kat kak aa.. komisen.. hahah.. abg daniel slumber ja.. nt ang kawen.. aku nak bagi kt ang adiah kondom.. sangat berterus terang kak filah kata abg daniel ni.. fuhh.. kaw2 kena usik..

pastu aku tgk la jam.. da kul bapa da ni.. nak p solat.. aku cakap la nak p solat.. then kak filah kata.. amboih.. ang nak buat2 baek depan aku na.. tadi takmo p solat awai2.. dah kena gelak lagi.. aku p amsuk solat.. lepas solat tu.. kak filah kenakan ag.. ha nadzri.. p tlg sat.. angkatkan kain baju ain kat ampaian tu.. aku kata awat saya nak kena angkat plak? then abg daniel p sokong plak.. ha la.. p la angkat.. sat bash balik la.. apa la.. dah aku kena lagi.. suma pakat gelak.. aku rasa da merah muka aku dok kena usik ng depa..

masa nak balik..aku kata jom abg. nak balik.. aku salam la abg daniel ng abg razak.. abg daniel kata.. ang nak p mana? aku cakap balik la abg.. da abg2 suma masuk umah.. takkan saya nak tgu cni sorang2.. abg daniel kata.. la.. semayang la dulu.. aku kata.. tamo aa.. solat kat umah aa.. kan kak filah da masuk.. nak tjk apa lagi.. Dah kena lagi.. abg daniel kata.. ang tunggu ang.. aku da rakam ang kata tadi..pastu kak nona ng kak ana tanya.. pa dia abg, depa kata aa.. dia kata nak solat, kak filah da tadak.. nak tjk apa.. kak nona kata.. ha nadzri.. jaga la.. nt depa mai.. pastu abg daniel ng abg razak apa ag.. usik aku lagi.. smpai kak nona kata.. dah2.. p balik nadzri.. nt kena lagi.. hehehe..

aku tatau nak cakap macam mana aa.. apa pn.. aku happy dapat kenai depa ni.. da macam family aku sndiri.. kakak2 n abg2 aku.. depa baik sangat ng aku.. syukur alhamdulillah.. semoga ALLAH melindungi depa.. n merahmati depa.. cam tadi kak nona kata.. nt kalo nadzri kenduri.. kalo kita tak p pun mesti rasa ralat kan.. nadzri ni budak baek.. tak p nt mesti rasa ralat.. then kak nona kata.. nt nadzri nak wat kenduri.. wat masa raya ke3 tau.. senang la.. nt kami takyah nak p sana ulang2 kali.. ;) macam2 aih..

n to all kakak-kakak n abang-abang aku ni.. umm.. nadzri akan berusaha la.. bukan takmo.. cuma tadak calon yang sesuai dengan aku.. aku rasa la.. (ka aku yang memilih sangat? hahaha) apa pun.. nadzri akan berusaha aa.. bukan takmo .. n bukan tatau betapa besh kehidupan ada isteri di sisi ni.. sentiasa berteman.. sonok ja rasa.. sepertimana Hadis riwayat oleh Al-Tabrani Fil-Ausath
"Sesiapa yang berkahwin, sesungguhnya ia telah menyempurnakan separuh dari agamanya, maka bertakwalah ia pada separuh yang lain "

tapi aku masih lagi mencari seperti firman Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu." ive once got someone who i believe has fulfilled this , but i've lose her already.. now want to find another one, need time, coz my wound were not healed yet..

apa pun. sama2 la kita mendoakan.. insyALLAH.. jika ditakdirkan ada untuk aku tu.. ada la.. jika tidak pn tidak la.. kita berusaha.. ALLAH menentukan..

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami)”. (Surah al-Furqaan: 74)

Amin.. AMin.. Amin Yarabbal alamin.. ;)

1 comment:

kiera'sakura said...

jadinya sekarang dah jumpa la mcm yg awk cari tue?

Buta+Pekak+Bisu=CINTA