Followers

Wednesday, 14 January 2015

Akhirnya, berkereta juga

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Saya pernah cerita kan, kekadang bila rajin rajin bawa anak main dekat menara alor setar tu, bagi dia main kereta control. 

Pertama kali datang. Punya seronok dia
 
Kali kedua. Ummi abi rasa tak seronok, satu sebab ramai sangat, kedua, kereta salah pilih. Control tu interface dengan kereta lain buatkan susah kawal juga MEMBAHAYAKAN anak. 

Ini yang bahaya tu

Tukar kepada yang ni. Tapi tak seronok juga. Bateri nak kong dah. Jadi lambat dan sangkut. 

Setelah beberapa kali pergi. 

Akhirnya... Ummi abi decide nak hadiahkan juga satu buat Fateh Uwais. 

Mula tu mata saya nampak antara dua ja. Satu tu kereta idaman saya Range Rover Evoque, konon macam abi tak pakai anak boleh pun jadilah. Tapi dah sampai 700+ ummi tak kasi. Saya tunjuk yang kedua, Audi R8 tak silap, pun ummi tak setuju juga. Sebab dalam 500+, akhir sekali decide yang ni, perkenalkan, 

Bugiati Veyron. Jadilah, pun cantik juga ni. Hihihi

Punyalah seronok dapat kereta dia tu. 

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

suka la dia

Kira Sakura said...

ummi dah casssss semalam ngeeee :D

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam abi uwais,
uwais leh geng ngan abang fayyadh la
keta abang fayyadh merah he3

Kira Sakura said...

tapi tak berapa mau main pun kereta dia ni. eh abi nak tau, anak abi dah pandai sekarang. nak ambik pape atas meja makan. dia tolak kereta ni bagi dekat dengan tempat barang tu. pastu dia berdiri atas seat. dan ambik barang. ummi perhatiiiiiiii je

Buta+Pekak+Bisu=CINTA