Followers

Friday, 17 August 2012

Journey of a groom to be - Part 10

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semalam , hari yang agak busy bagi saya. Bangun pagi, mama suruh keluar pergi kedai belikan cat, lepas tu berkejar pulang sebab Cik T nak singgah rumah dalam perjalanan pulang ke kampungnya. *sebok ja cik T tu kan, nak bodek la tu ahahahahah x adalah dia datang nak hantar barang dekat saya.
#ehh termelalut plak.

Okeh, sebaik dia pulang, kami sambung perjalanan. Mama ajak.pergi cari tikar plak. Untuk digantikan dengan tikar yang dah bertakhta di lantai bilik sejak kesekian lamanya. *dari umur saya 6 tahun tau. Sekarang dah masuk puluh tahun dah dia dok sana, tapi still steady lagi. Sebaik dapat tikar tu, Mama ajak cari air mata kucen, teringin katanya panas panas ni. Dan sebagai anak yang tamau menghampakan Mama (*sila muntah), dah mesti la saya akan bawa Mama pergi beli kan?!

Pulang ke rumah, dah setengah bilik Ayah cat. Saya pun yang tengah penat tu, terkedang depan tibi sambil menonton cita korea sebab nak merepot kat mama perkembangan apa jadi kat heroin tu. (*lalalalalalalal) . Pastu jap ja dah kena panggil dengan ayah, *nak suruh tolong lettewww. :p

Dipendekkan cerita, dah selesai mengecat, dah pasang tikar, dah susun almari , cuma nak tunggu masuk katil dan last last punya kemas la. Ahhaaa. Sangat puas hati la. Dah lama bertangguh, sampai kena bising dengan ayah la. Ngeeee~~

Alhamdulillah.

P/s : apa plak la lepas ni kan? Adehhhh -.-"
Published with Blogger-droid v1.6.9

2 comments:

Iffah Afeefah said...

Busy benar bridegroom to be ni

smpat ngutuk akk ai nmpk

kiera'sakura said...

Oooo ayah la yg cat bukan awak ye? chaitttt!! ;p

Buta+Pekak+Bisu=CINTA