Followers

Thursday, 16 August 2012

Raya ohh raya

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Hari ni dah ramai yang mula pulang ke tanah air. Sebab dah start cuti kan. Lain ceritanya yang dah sampai ke kampung halaman ni kan? Hihi

Tingat la beberapa tahun lepas punya alkisah. Bila dekat nak.raya kalut cari tiket. Saya pernah siap beli tiket, ras tak silap masa tu berminggu atau mgkin sebulan awal nak raya, last tak guna pun tiket tu. Sebab balik dengan kawan awal. Tiket akhirnya dikembalikan untuk dijuai, tapi tak penah tuntut pun balik dt dari abamm kaunter tu. Bior la kan. Janji dapat balik. Mama marah, katanya kaya sangat duit berpuluh ringgit tak bertuntut. Hihi

Tahun lepas punya cerita la tu. Tahun sebelumnya tak beli tiket. Reasons : pulang bsama abang saya . Dia nak balik lokstaQ, so tengah jalan ngantor la adik y duduk tepi lebuhraya tu kan.

Tahun ni lagi manthopp. Dalam tak silap 2 minggu plus sebelum raya saya dah park kat kampung. Ramai yang tanya, stat cuti dah ka? Jawapannya cuti sendiri la. Project x stat lagi kan? Nak.lepak sana watpa. Semak pala la. Lagipun kalau kat umah boleh gak la saya siapkan kamar peraduan tu kan? *Ahahahahaha.

Tapi sangat ngeri la. Tahun ni raya paling fail bagi saya. Selalu mai nak raya ja, kaya raya. Tahun ni kaya rayap. *adehh . Tak apalah, dugaan pengantin la kot kan? Sabo ja la. Ehhe..

Selamat memandu semua. Hehati dijalan raya na. Takyah la nak.lelaju sangat. Tak lari umah dikejar tu. Lambat takpa asal selamat. Biar yang tunggu kita kat kampung tu rumah ya. Bukan tanah kubor. Sekian memaklumkan.
Published with Blogger-droid v1.6.9

1 comment:

aizamia3 said...

itulah dia perubahan.. ;)
hari ni akak dah start cuti.. maka kuhabiskan masa dengan jengah blog kejap sementara nak tunggu semua dalam rumah ni bersedia nak keluar membeli dan belah..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA