Followers

Monday, 22 December 2014

PM

Assalamualaikum. Dan salam
Sejahtera pada yang membaca. 

Semenjak dua menjak ni macam perasan sesuatu. Semenjak saya ada dalam donia perniagaan online ni la. Satu yang rasa sedikit annoying dengan para sellers ni. 

PM. 

Heran la. Ko nak jual. Ko letak ja la harga kat sana. Orang PM kalau orang nak beli. Kan senang. Tak ka jadi susah nak beli kena PM bagai la. 

Lagi satu. Kekadang nak gelak juga kat seller ni. Bila mai orang macam saya. Y private account saya. Dah dia tak boleh nak PM. Seyes bangang kot. Ko letak ja suma dekat sana. Pastu kalau orang PM maksud orang nak beli. Kot nak nego nipis nipis. Pun senang kot. Asal takut nak letak harga? Taknak orang takut tengok harga?? Grrrrrr

Mujur la online shop isteri tak buat menda bodoh ni. Alhamdulillah la. Dia pun belajar memudahkan buyers. Senang. Nampak harga. Minat. PM cakap nak. Kot nak nego nipis. Deal selesai. Bayar. Pos. Dapat barang. Setel! Tahniah isteri. Anda peniaga type yang saya suka!

N to those out there. Setelkan bab ni. Anda memudahkan sebenarnya. Serius!

2 comments:

Kira Sakura said...

sebab saya pun tak suka kalau nak beli barang tatau harga. jadi sebab itu saya jual barang dan taruk harga sesiap hihihihi

Najib Ariyan said...

lain orang dia bagi lain harga agaknya... sebab tu suruh PM... agaknya lah

Buta+Pekak+Bisu=CINTA