Followers

Friday, 23 March 2012

Me-layu yang Meloyakan

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Malam ni mungkin jadi malam ke tiga ni nak kena attend tempat sama dan settlekan kerja kat sana. Nak wat macam mana kan? Tugas memaksa Nadh pergi juga.. Walaupn dalam hati berharap tak jadi malam ni. Dh mula rasa tak sedap badan ni. Ni mesti sebab main hentam jalan je kan, tak cukup tidur, panas terik sangat, minum air ice, pastu duduk dalam suasana aircond yang sangat sejuk then terkejut kena panas, lepas tu badan da mula rasa lain macam.

Umm, Nadh nak kongsikan pengalaman Nadh selama 2 hari ni dengan readers. Pengalaman yang buat Nadh rasa malu sebenarnya, tapi biarlah readers turut sama merenung apa yang Nadh dapat 2 hari ni semasa kerja dan berjumpa dengan orang kat site.

1. Mula sekali Nadh nak cerita Nadh jumpa pakcik guard dekat site. Dia kongsi la pengalaman dia kerja kat Puncak Athenaeum tu, dan yang memalukan tu, dia kisahkan perihal MELAYU yang Me-Layu sekarang ni. Pasangan yang berhubungan seks haram. Katanya slumber ja bawa balik lelaki, malah, malam sebelumnya diorang cerita pasangan tu memadu kasih dalam kereta sebelum perempuan tu balik rumah dengan disaksikan oleh Engineer P1. Nadh cuba la tanya, "napa abg tak sergah je?", jawab dia, "aku nak sergah apa nya, aku lalu pun tak sedar, tengah melayan sedap la tu." . tergelak, tapi temalu sgt sebab guard tu uncle yang berbangsa India.

2. Kisah kedua adalah perkongsian Engineer P1 yang sorang lagi. Juga berbangsa India. Dia cerita la, dia pergi pub hari tu. Satu pub Me-Layu tu dia cerita. Lagi hebat dari pub lain. Katanya, kalau tak dia pergi pub menari, tapi sebab terpaku sangat, dia hanya mencangak ja melihat perempuan Me-Layu kat sana.
"Ko tahu tak bro, gle cantik diorang kau tau tak? Sexy gile. Macam model sorang-sorang. Ko pernah tengok tak Cina punya dressing, diorang lagi hebat. lagi sexy, ." Ini apa yang dia kongsi. Lagi dia kata, "kau tahu tak, diorang minum liquor, yang mahal tu ko tau tak, harga 300 ke atas tu, atas meja tu ada 2-3 botol, slumber je diorang teguk, ko tau, liquor tu kalau nak minum kena tambah air dulu sikit baru minum, tapi awek tu slumber je, tuang je dalam cawan trus minum, gile power aa.. " .

Masa dia cerita tu, dia ulang banyak kali sangat pasal awek Me-layu tu. Nadh rasa malu sangat. Me-layu Islam berperangai macam tu, sampaikan India buka cerita pasal mereka. Apa yang India akan fikir, bukan Me-layu nama buruk , tapi akan efek Islam yang betulnya.

Tak rasa malu ke ae? Sana-sama berdoa depa tu insaf. Amin..

~sighh~~

7 comments:

Operasi Hitam said...

dunia akhir zaman.. sama2 la doakan mereka kembali ke jalan yg benar dan tak mati dlm keadaan yg menyesatkan..

msredcheesecake said...

Menakutkan.... Ada juga keinginan nak tengok melayu Islam ni lebih sempurna Islamnya... Mesti cantik je suasana cam tu....

Iffah Afeefah said...

hurmm memang memualkan

meloyakan

memalukan

Rozuan Ismail said...

malunya bila agama lain bercakap tentang kita

aswadz said...

layu je aku baca citer hang ni. Me-layu sungguh.

Hanif Idrus said...

Apa nak buat manusia zaman sekarang banyak sangaat dugaan ..kalau salah pilih habis ...!!

TiraPengemis said...

semoga mereka dpt petunjuk...aminn

Buta+Pekak+Bisu=CINTA