Followers

Monday, 5 March 2012

Suasana yang mengharukan. :D

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

okeh. Nadh dah hilang 3 hari kan? eh ke 4 hari ae? Ehhe. :D Maafkan Nadh ye readers. Umm last night kan, Nadh jumpa dengan sahabat lama Nadh. Biasa la kan bila dah lama tak jumpa ni, banyak yang disembangkan. Tapi dalam bebanyak sharing kami semalam, Nadh tertarik bila dia kongsikan kat pejabat baru dia tu kan, mereka sangat berdisiplin dalam bab agama ni.

Nadh sangat kagum bila dia cerita tiap waktu solat , ada lelaki yang akan mengazankan. Lepas tu berjemaah sesama, kemudian ada tazkirah pagi, sebelum mula kerja akan berdoa. Paling best tiap Jumaat ada tadarus Al-Quran .

Kata nya lagi, hari tu diorang dapat bonus, lepas tu supervisor sound, " ha jangan lupa ye, 2.5% dari wang anda tu zakat ye. ". Best kan ada macam tu? Orang yang sentiasa memperingatkan? Tu belum lagi Nadh mention big boss turun jadi boss berjemaah lepas tu bagi tazkirah lepas solat kat depa. 

Sapa tak nak suasana macam tu dekat tempat kerja kan? Kat rumah, kat nana-mana aja. Serious kagum. Sambil dalam ati doa, moga-moga kita semua akan dapat suasana tu. Amin2.

8 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terbaekkkk..2.5% tak tggi ye..

azam said...

zakat jgn lupa....sucikan pendapatan anda

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

suasana yang sangat indah (^___^)

Hafizin Jamil said...

insyaAllah kalau usaha dapat la..

ecadwinkyasha said...

bestnya dpt persekitaran kerja mcm tu....... :)

kiera'sakura said...

Amin2.. moga makin bercambah suasana mcm tue nanti..

*ingatkan ambik cuti seminggu x hupdet belog :p

mas saari said...

kat kementerian akak pun camtu, tiap2 hari ada doa pagi.. hari jumaat mesti ada tazkirah dan tiap2 hari ada solat berjemaah!

Iffah Afeefah said...

terbaikla nadh

Buta+Pekak+Bisu=CINTA