Followers

Wednesday, 14 March 2012

Ow Percayalah~

Assalamualaikum. dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Kekadang jiwa memberontak. ye la bila apa yang di kehendaki tu tak menjadi. Yang mahu tak bertemu. Tapi meluat yang dapat. Tak percaya cari dekat luar tu, paling mudah cari kat pesbuk tu. Ramai bebenor tak pueh ati , sedih sebab tak dapat apa yang dimahukan. Nadh akui kekadang Nadh pun macam tu juga. Tetiba tertacing sebab perubahan-perubahan tak tersangka kan? 

Tapi diri cuba nak menenangkan perasaan sendiri. Bila bersangka baik dengan susunan ALLAH ni. Tak percaya? kita ambil contoh terbaru, Nadh rasa macam malas nak pergi, ceritanya ada offer baru kerja ni, tapi rasa memang berat nak pergi, sebab kalau ke sana, banyak la akan berubah. Yang paling besar bab $$ la sebab Nadh risau sikit sebab Nadh pun dah OTW nak settle down kan, tapi fikir punya fikir, punya fikir, gagahkan aja la pergi. 

3 months ja kan? Lagipun, its a good practice for me, dah lama rasanya urat baloQ ni berkembang dengan pesatnya kan tubuh badan ni kan? Kena pergi. Banyak perubahan besar akan berlaku kalau Nadh pergi, jadi gagahkan diri juga.

Number 2, Nadh letak kekurangan kat $$ tu ke tepi seketika sebab Nadh nak kejar ilmu yang rasanya banyak yang akan Nadh dapat nanti. Ilmu itu susah nak dapat kan? Kejar selagi mampu. 

Apa pun, Nadh sangat yakin yang ALLAH tak pernah bagi yang tak baik pada kita. Tak percaya? Lihat langit, lihat awan, lihat mentari, lihat tumbuhan kat tepi-tepi jalan tu. Walau setiap satu nya kita tak nampak ada perkaitan dengan kita, tapi tiap satunya ada sebab untuk dia ada di dunia ni. Awan yang menghalang sinaran mentari mengenai kita, walaupun mentari itu panas, tapi dia kena ada juga, sebab macam mana dunia nak cerah kalau tak ada dia. encik langit yang biru itu kan tempat teratas yang menyenangkan, dan si tumbuhan itu, bukankah dia penyumbang punca utama kehidupan kita, iaitu OKSIGEN?

7 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Allah atur semuanya ikut kemampuan hambanya dik.jgn gentar lalui apa juga dugaan Allah.

fRaMe+LenSeS said...

betoi la tu kak. yakin . :D adk akak leh wat. jgn isau. :D kuat cam akak dia la. :D

Iffah Afeefah said...

nk g mne ni

fRaMe+LenSeS said...

g keja baru. :D

kiera'sakura said...

betul, bersangka baik pada Allah :)

.........cP~ said...

Salam.
Atleast ada dari yang tak ada langsung ni.

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: yup. true. :D

Cp :: setuju. betul sgt tu. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA