Followers

Tuesday, 4 March 2014

Cerita belog

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Baru kejap tadi share link belog ni dengan seorang sahabat. Dah banyak kali juga dia minta kat saya. Saya alih sana, alih sini, malam ni dia tanya lagi. Saya share kan aja dengan dia. Actually rasa malu ja nak share dengan orang belog saya yang entah apa apa ni. Mungkin tak banyak informasi yang ada dalam ni, mungkin juga tak banyak menda yang bermanfaat yang saya sharekan dalam ni kan. Tapi since dia dah minta saya kasi juga la akhirnya.

Satu nya yang tak tahan, boleh di gelakkan saya lepas tahu saya tak tengok market saya layan belog.

Hihihi. lastly dengan saya sekali pn rasa nak tergelak. malah saat saya menaip ni pun rasa nak gelak juga la bila teringat menda tu. Betul juga la kan? tak layan chart, tak nampak ada menda yang menarik untuk saya wat post, saya buka belog ni. meluah perasaan sekejap kot rasanya. lepas gian yang sebetulnya. well, dah lama tak menaip, rasa ada banyak menda nak cerita. lagi seronok bila ada pape yang saya nampak tu ada ja yang nak diluahkan melalui kata dalam belog ni.

Paling hampeh rasa diri ni bila tiap kali berfikir tu ada ja yang nak masukkan dalam belog. ada ja la menda bermain di minda tu nak ditaipkan, sampai ada rasa nak rakam ja apa nak kata tu dan lepas balik tu terjemahkan kepada perkataan dalam belog. tapi at last lupa macam tu ja. tu yang lupa la, yang ingat tu saya dah wat note dalam hp. tak kurang juga yang saya taip sedikit dalam draft , dan tunggu bebila da mood baik punya nak huraikan dalam dalam apa saya fikirkan tu.

Peranan belog ni satu masa dahulu agak besar juga la. Masa saya memula berbelog dulu, saya rasa bosan, tak ada kawan nak sembang. jadinya saya gunakan dia sebagai kawan baik saya untuk share kisah kisah atau apa saja yang saya nampak dan rasa nak bercerita. Tak ada kawan  kan, jadinya dia jadi kawan saya. sampaikan ada seorang sahabat saya tu tegur la, "nanti you mesti cerita kan best fren you belog tu kan?" ehehe. tak kurang pula la kena perli, "rasa kalau belog you tu perempuan, mesti you dah kawen dengan dia kan?"

Tapi endingnya, memang saya kawen dengan belog pun, tapi tuan punya belog yang satu lagi la. hihihih.

nah.. gedebakkk kua da seketoi. buah ati Abi Ummi. Leb leb dia keketat.. hihihi


2 comments:

Kira Sakura said...

mesti IB Pawer tue mintak kan?

H Y D E said...

amboi ending dia paling tak menahan. hihihi

Buta+Pekak+Bisu=CINTA