Followers

Thursday, 13 March 2014

Fateh Uwais dan Topi.

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semenjak ada anak ni kan, bila ada aja topi yang cantik cantik, mula la berkenan, pastu kalau kena dengan harga dan kualiti, on the spot saya tangkap. Tapi tu kekadang tak beli juga bila tengok mahal sangat. nak kata berkira tu mungkin jugak la, dari tangkap mahai untuk topi, baik saya belikan dia baju baru kan kan?

 Fungsi topi ni sebenarnya nak tutup kepala anak tu. Fyi, kami ni rajin jugak keluar malam, (ya lah siang kan saya kerja, mana nak dan ke mana mana. jadi selalunya nak buat pape, malam la waktunya), jadinya bila keluar malam, kan sejuk, fungsi dia nak tutup kepala anak. Kang sesema pula sikecil Fateh Uwais tu. Sian plak kat dia kan.

Bawah ni ada beberapa koleksi Fateh Uwais dan topi topi dia tu.

Ini topi terawal dia. Beli ni waktu dia belum lahir pun lagi. Tapi kami berkenan kat topi ni sampaikan beli satu set untuk anak. Topi, sarung tangan dan sarung kaki. Lengkap. 

Sambil sambil dia membesar tu. jumpa la pulak topi ni. Beli kat kedai baby kat Tesco masa jejalan hari tu. Since topi dia dah mula ketat, Ummi tambah yang ni. 

Topi ini pula, hadiah dari kawan Ummi di Alor Setar tu. Pun satu set juga. Sekali dengan baju yang dia pakai ni. Topi anak musang. eheee

Yang ini kami beli di Sarawak. Suka saya tengok yang ini. Sebab dia selesa dengan anak. ada lubang lubang sikit. tak panas. Tapi Ummi tak berapa suka sebab dia besar. Mudah lucut.

Next is this one. Konon souvenir dari Sabah la konon. hihihi. Padahal nampak hat merah tangkap aja kami. 

 Dan akhir sekali, yang terlatest. Ini paling saya suka sekarang. Well, Abi dengan teknik panda wat duit anak jadi mangsa jadi baby Panda Abi. ngehngehngeh,,

Itu suma koleksi topi anak la. Abinya plak dah tak pakai topi. Dahulu kala ya la. sampaikan budak sekolah lain pun kenal saya dengan imej bertopi tu. Dah sekarang turun kat anak. adakahh? jengjengjenggg~~~

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comel sangat dia

:: idzwa :: said...

alahai fateh uwais kamu sgt comel dan alhamdulillah kamu sihat-sihat aje :)

Z@i Z@mR33 said...

byknya koleksi uwais....hihihi...
Aqil ada 3 ja sbb dia dh da rmbut...tu pon guna utk mlm.kdg2 ja sj gatai bg pkai...hahaha...

pic last tu gaya mcm Aqil.dok dlm stroller angkat kaki atas palang :p

Kira Sakura said...

eh abi yang merah tue bukan emyuuuuuuuuuu tue ke????? :p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

suka hat panda... comel aih

bila la leh jumpa uwais pau ni lagi

Buta+Pekak+Bisu=CINTA