Followers

Wednesday, 12 March 2014

Lepas tangan

Assalamualaikum. dan salam sejahtera pada yang membaca.

Saya cukup anti dengan orang yang lepas tangan ni. Betul saya cakap. Kekadang rasa nak buat bodoh ja dengan depa ni, tapi bila ingatkan sebab tugasan, terpaksa la saya berlaku 'professional' dan mengabaikan perkara tersebut bila sampai bab memerlukan saya berbuat demikian.

Alkisahnya kat pejabat ada manusia spesis ni. Bila nak minta tolong kita tu, manisnya mulut, dari jauh pun boleh datang mengadap kita untuk minta tolong, tapi bila datang bab kita nak minta dari dia, punyalah lepas tangan, walaupun menda yang kita nak buat tu berkaitan dengan dia, dan perkara berkenaan membantu memudahkan kerja dia. Sakitnya jiwa kalau jadi macam ni. Seriously, memang lepas tangan kaw kaw punya. 

yang kedua pun sama juga, minta tolong, pastu bebankan kita dengan menda tu dengan memaksa kita siapkan untuk dia. Sekali saya tak tahan, saya lepas la, "i have many things to do, so you will have to wait." tapi memandangkan diri ni ada juga la lembut hati, tanya juga la, " which one is more urgent, will help you to settle this one first. "

Hairan kan, dan keduanya adalah seorang berlawanan jantina dengan saya.

Ahhhh~~

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA