Followers

Thursday, 6 March 2014

Membeli tak hengat

Assalamualaikum. dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semenjak ada anak ni suka betul membeli tak hengat. tambah tambah bab barang anak ni. Yang paling jelas sekali bab membeli pampers anak la. Bayangkan punya banyak beli, lepas tu anak dah tak boleh pakai, pass kat orang. da dua kali dah. hihihi.

Sebenarnya bukan la nak bazir pum, tapi dah si kecik tu membesar dengan bagus, berisi ja, skali montot pun da toek, terus tak cukup nak pakai dah. Actually macam boleh ja nak bagi pakai ja, tapi dah sendat, sian kat dia. kang lekat merah kat celah kangkang tu, sia sia ja abi kena bebel dengan Tok Ma dia.

Bila dah tahu harga betul dia kan, rasa macam pelik ja bila jumpa beberapa tempat yang jual dengan harga yang lebih lebih sangat mahalnya. Contoh terdekat la, last week saya buat perbandingan 2 brand pampers di beberapa kedai.

Mula pergi satu kedai tu, (kedai pebret la yang ni. ) kat sini harga dia dalam 30.90 tak silap saya. Bila saya ke kedai lagi satu, harga dia 32.90. tapi bila banding dengan kedai lain lagi 2, satu dapat harga 36, dan lagi satu lebih melampau dalam 42.90. Tedia, bayangkan pampers sahaja, saya dapat jimat sampai 12 ringgit untuk dia. Bergantung la pada kedai mana saya pilih kan.

At the end pergi satu kedai lagi. kat sini saya beli satu jenis pampers lagi. harga dia dalam 29.98 tak silap saya. dan semalam, saya pergi kedai lain, saja la nak tengok harga. tau berapa? 48 ringgit plus. means boleh jimat sampai 18 ringgit untuk satu pack pampers.

dahsyatnya lah..

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2

Kira Sakura said...

buat pilihan yg bijak ;D

juicy X said...

ohhhh kami baru ja bebaiii pasal harga pampers kemarin!!!!! sama kes mcm ampa jgk!

Buta+Pekak+Bisu=CINTA