Followers

Friday, 13 July 2012

Journey of a groom to be - Part 6

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Bilik

Alkisahnya 2 hari lepas ni. Sebab Mama dah sebut banyak kali, rasa tak seronok pula kalau x boleh nk bawa Mama tunaikan apa yang Mama sebut tu. Jadinya kami pun plan, dan berjalan mencari . Mula tu nk p berdua ja, tak sangka plak adik pun nak ikut.

Mula tu ke kedai yang mama pnh beli perabot rumah dulu. Asalnya macam ok juga la, cantik dan agak murah juga. Tapi biasalah kan, bila nak membeli tak dapat tengok ni tak puas. Then, kami gerak ke kedai buaian. Hihi actually kedai ni kami yang bagi nama, sebab depan kedai dia ada buaian elektrik . N FYI, buai tu mcm tu sejak puluhan tahun dari kami kecil lagi. Tahu pun sebab dulu dok naik bus lalu kot situ.

Next, kedai lagi satu . Kdai pun macam ok, tapi mahai BANYAK dari kedai buaian. And last kedai melayu . Kedai beso sangat, dan banyak pilihan yang cantik cantik. Okeh, saya dah pilih kedai ni, cuma sekarang Mama plak la nak pilih katilnya.

Tengok ja, belinya tak lagi. Sebab bilik tak siap lagi. Ada sedikit renovation akan dilakukan, dan ada lah beberapa lagi sebelum boleh masuk perabot baru. Apa pun Mama dah pilih jenis yang dia nak, cumanya saya nak book yang dia tak kasi, katanya nanti boleh beli terus ja.

P/s : Haishhhh. . . Mama dah pesan, lepas raya nak suma selesai. Dalam rumah setel, cuma nk fikir d luar rumah plak
Published with Blogger-droid v1.6.9

5 comments:

Sunah Sakura said...

bizinyeeeeeeeeeeeeeee diaaaaaaaaaaaa......bukan nk bagi no fon kat boss yang da hilang nombor suma kengkawan ni kannnnnnnn....gggrrrr...

Iffah Afeefah said...

Uihhh siap perabut lagi

padlie said...

Moga semua berjalan lancar..

msredcheesecake said...

ikutkan sj cakap mak... bukan susah pun kan... sonokla nk kawen..hheee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

piwit....rajinnyer wat persiapan awal.ahaha

Buta+Pekak+Bisu=CINTA