Followers

Sunday, 6 May 2012

Mereka lagi

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Bersama mereka lagi. Ya ALLAH pengalaman berharga sekali lagi. Benar sangat yang setengah orang cuba pertikaikan orang yang hadir dari alam maya ni, tapi bagi Nadh, kehadiran mereka lain.

Terus terang, dari asing, sekarang kami walau atas tiket sahabat bagi yang mengenali tapi sebenarnya ikatan itu merupakan ikatan keluarga. Mereka ibarat keluarga Nadh, keluarga maya yang direalitikan. Benar, tak tipu, rapat sangat, malah hingga dia pun dah rapat dengan mereka.

Bukan mudah, tapi itu reality, bila wujud persefahaman, kemudian dibajai dengan keikhlasan dan niat baik, ianya pasti jadi yang baik.

Nadh suka bila ada yang menegur salah kita dan menerima nasihat kita bila diberikan. Friendship, relationship is about give and take kan?

Perjalanan menuju ALLAH itu serba banyak ujian yang dikirimkan, tapi bila ada yang sudi guide ke arah yang lebih baik, pastinya indah kan? Nadh suka pegang kata ini, ''bersahabat sampai ke syurga''.

Moga diperkenankan. Amin.

4 comments:

Iffah Afeefah said...

mcm sambungan entry ai je jiran

yela "Abang" yang sweet kat adik2 nye

kiera'sakura said...

Amin :)

Hanif Idrus said...

Hidup in iperlu tegur menegur..cuma kita sebagai manusia kadang2 rasa tak selesa bila ditegur..
Tapi kalau tak tegur tak ler improve lak..hehhee
Nice entri

Support me by Daily vote me for blogger of the year

shida anwar said...

rasa sedih bila ada yg mempertikai hubungan dengan kawan alam maya ada yg kata berkhayal semata..pedih mendengar tetapi bagi akak..kawan alam maya ni antara pelengkap erti sebuah persahabatan..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA