Followers

Sunday, 18 May 2014

bosan

Assalamualaikum. dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semalam ada berita baik lagi keluar berita.

Alkisahnya macam kisah jebon tu. Penah dengar tak cita jebon?
mengenai seorang penjual nasi lemak yang untung sebanyak empat billion, pastu terpaksa naikkan harga nasi lemak dia sebanyak 15% disebabkan dijangka kalau tak naikkan akan rugi di masa depan. hal ini disahkan oleh orang yang takdak kaitan sangat pun dengan penjual nasi lemak ni.


tapi inilah mesia, unik gitu. yang untung billion tu akan menaikkan rega. hanya kerana dia sekor yang yang memonopoli market.

lagi menarik dalam kes lain, seorang penjual pati sirap yang dapat sirap secara free sebab diberitakan bawah tanah rumah dia ada telaga sirap yang keluar mencurah curah bertindak menjual sirap lebih mahal dari harga sirap sedunia tanpa alasan. sedangkan harga sirap sedang menurun dengan galaknya, tapi dia boleh jual harga sirap pada harga yang lebih mahal kepada orang setempat. bukan itu sahaja, lebih keji bila sirap yang dijual kepada orang setempat tu pula bukan yang kualiti super power, tapi kualiti "lowya", tapi jual supermahai.

Well, sebab tu negara ini unik. sebab ada pentadbir yang mentadbir dengan sangat tulus lagi ikhlas.

tak apa bhai. moga kau mati dengan dahsyat. moga ALLAH azab kau dengan kawan kawan dengan sedasat dasat azab. amin.

1 comment:

Kira Sakura said...

takpe nanti kita tuntuk kat sana mana hak kita yang depa ambik

Buta+Pekak+Bisu=CINTA