Followers

Monday, 26 May 2014

Tak jadi menang

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Tak jadi menang. 

Well semua orang tahu kot semalam ada final piala thomas. Antara mesia ng jepang. 

Mendebarkan sungguh. Tahu kat mana yang debar tu? Debar sebab tunggu menang la. Saya dengan ummi dengan anak memang la eksaited sebab selasa ummi memang dah cuti pun. Kot kot ada ada nasib menang piala thomas n diumumkan plak cuti. Memang terbaik ahh. 

Alih alih saya bangun tidur pagi ni tengok result tak menang. Kalah 2-3 kepada jepang. Kecewa juga la tadi. Well, semalam masa 2nd game tu patut dah boleh menang tu. Tapi asyik buat sikap dah kalah. 3rd game plak nampak dia macam tak boleh main. Tak on form macam masa lawan indon jari tu. 

Mula saya fikir menda menda tu la. Last last cam kena tampo sikit baru sedar. ITU SEMUA HANYA SEBAB MUSABAB JA UNTUK MENDA TU JADI. 

ALLAH dah tetapkan semuanya. Jadi??

Redha sudahh~~ ada la sebab nya tu. 

Letakkan semua kepercayaan pada ALLAH. Tak ada yang yak baik perkara yang jadi tu. Suma ada hikmah. Walau menda yang kita tak suka tak semestinya menda tu baik. Dan menda yang kita suka tak semestinya baik.

Kalau suma menda ikut kita, mana datang nya keredhaan ALLAH tu??jengjengjenggg~~

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA