Followers

Saturday, 11 December 2010

Magic dan keyakinan

"Magic Happen When You Believe in Yourself"
Quote was taken from cita Barbie and the Fairytale Fashion.

Dari Quote di atas, cukup menceritakan. yang magic itu pasti berlaku bila kita percayakan diri sendiri. seperti kata seorang sahabat saya malam semalam.

"jangan sabotaj diri anda sendiri. ertinya sebelum memulakan sesuatu, dalam hati dok kata tak yakin, tak boleh, mesti gagal, sure kantoi, takkan menjadi. orang tak akan suka. nanti apa orang akan kata. dan seribu satu lagi suara-suara dalam diri sendiri yang men-sabotajdiri sendiri. tu belum orang lain sabotaj lagi!!! "

saya rasa, ada benarnya apa dia kata tu..
mengambil dari diri saya sendiri satu masa dulu.
kerana keyakinan saya dulu, saya boleh menjadi seorang speaker di hadapan audience-audience saya dulu. malah saya tidak rasa kekok untuk berbicara di hadapan, tanpa ada rasa tidak lancar disana. dan tidak gugup.
rasa saya ini didorong oleh rasa ingin berada di hadapan dan bercakap di hadapan orang.
dan saya terima kata-kata dia bahawa keyakinan diri itu adalah penting.
saya percaya keyakinan diri dan azam yang kuat la yang menyebabkan saya berani kehadapan pada masa ni,.
mungkin pada orang ini bukanlah apa-apa. tapi bagi saya sendiri.
saya puas kerana target saya semasa saya bermula telah tercapai, iaitu mengimpikan untuk berada di hadapan dan buat talk.

terbukti. magic really happen when you believe.. ;)


me and my previous MLM memory.. ;)

8 comments:

Muslimah Optimis said...

ya tepat sekali..bila kita yakin semua pon buleh jadi... percaya dan yakin pada diri dan yakin pada Allah swt...

efa said...

betul sokong tp kkdg tu tak yakin gak ngn kemampuan huhu :)

fRaMe+LenSeS said...

Aima :: betul tu.. ;)

Efa :: kena percaya la.. hati kena la kuat.. yakin boleh, mesti boleh. ;)

kiera'sakura said...

yup... ble keyakinan ade dlm diri, semua bnde akan berjalan lancar... ingat.. jgn sabotaj diri ye.. =)

@mel said...

as salam....

yakinkan lah diri sendiri...
berjuang las sejiwa murni..
tekun berani, sesungguh hati..
demi sukan mengharum negeri...

hijau kuning darahku darul aman negeriku...

ehhh silap plak nadh...
papa nk ckp len tp p nyanyi len plak...
gahahahahaha......

fRaMe+LenSeS said...

Ira :: jgn isau.. nadh ta sabotaj aih.. nak jadi kekuatan orang len, kita pn kena kuat kan? :))

Papa khai :: hehe. semangat ijau kuning sungguh.. nadh jugak.. hehehe

nadzli azlan said...

condifent !! that's what i need !!!! :) yarghhhhh <-- seru kosa ! AGAGAGA !

fRaMe+LenSeS said...

Adik :: all the best.. :)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA