Followers

Tuesday, 30 November 2010

Asmara Ending

Post tentang cita yang baru ja tamat, dia ny music pn lum abeh men lagi..
cita "A S M A R A"

ending dia dasat la.. pada aku la..
cam sempoi jugak la.. menarik tertarik la.. ekeke..
nak cakap2 sikit la sal cita ni..
(ayun toi.. mandi pn lum.. balik dari keja tgk cita ni.. skg da terstop kat depan lappy ku sayang nak coret2 gak sat cita ni.. )
sorry beb.. tatahan la.. hahaha..

smbung balik la..
ha.. ending dia..
Papa Zalia da insaf.. dia sedar kesalahan dia.. n p repot polis.. pastu.. Laki jaat tu mati kena tembak. Papa Zalia p jumpa Asmara n mintak maaf ng Asmara..
jadi family reunited.. Asmara ng Zalia mula cam nak balik da la.. bunga2 di ati suda mula mekar..
I lap u Zalia.. i lap u too la Asmara..masa Zalia tu dok recover dari coma.tapi da leh angguk masa Asmara kata..

"awk nak kata awk da mula sayangkan saya?"

"atau awk nak kata awk da mula cintakan saya..?"


Zalia angguk la.. tadaa~~ and Asmara kata,, betoi kata Melati.. Dia kata saya lebih cintakan awk dari saya cintakan dia.. awkk~~ saya takkan tinggalkan awkk.. owhh.. dush3..
da ingat ending dia depa akan kembali kepangkuan memasing da ni..

pastu.. tetiba sal ilusi Zalia tu.. dia jatuh dari balcony umah dia..
aku ingatkan da mati.. upanya mama n papa dia simpan dia somewhere di hospital n hidden kematian dia dari Asmara sebab tanak Asmara tunggu Zalia lagi.. sebab kesan jatuh tu Zalia da macam mayat idup.. huuu.. sedih2..
Ayat papa dia tu pun masyuk jugak..

"mungkin cara saya salah, tapi niat saya baek.. saya cuma tanak Asmara tunggu Zalia lagi.. dengan keadaan dia yang macam mayat idup ni.. saya akan wat apa saja untuk kebahagiaan Asmara.. dia da banyak berkorban untuk anak kita.."

perghh.. ending dia.. terbaek la.. len dari yang laen.. i loikee~~ ekeke.. ;p


serba sedikit la pendapat aku sal nilai dalam cita ni..
1. Sabar - kesabaran yang berbalas la.. toi la orang sabar ni.. akhirnya akan dapat ending yang baek jugak la.. dalam cita ni Asmara la.. walaupn dilayan teruk tapi dia sabar.. n akhirnya dia dapat la kesayangan Family Zalia n Zalia sendiri..

2. Pengorbanan - this one bagi aku sangat sweeeeeeeet.. ya la.. walaupun bukan anak dia.. tapi still dia nak jaga Adam.. sebab tu anak Zalia.. dia da anggap macam anak dia..

3. Perubahan - ayah Zalia.. dulu keras kepala.. hanya pentingkan nama.. tanak nama buruk ada cucu beranak tak cukup bulan ni.. tapi pas da sedar.. dia sndiri yang wat keputusan tanak dedahkan sal Zalia masih idup di akhirnya..sebab nak ganti balik pengorbanan yang Asmara da wat untuk family n anak dia.. dia tanak gtau sebab tanak Asmara tunggu anak dia lagi..

4. Cinta dan Janji - Melati la watak ni.. masih stay menunggu Asmara hingga ke akhirnya la.. last2 dia la yang ganti tempat Zalia.. cam besh.. cinta sejati la ni.. sebab masih tunggu dan setia menunggu walau da tau orang disayangi tu dah ada berpunya.. suka jugak la watak ni..
sanggup kan.. tunggu jugak..

5. Persahabatan - masih layan kawan baek dia tu.. sakit.. walau dok jeles meles tgk Asmara ng Zalia..ini watak Melati.. baek kan dapat kawan macam ni.. spesis ni susah nak jumpa da ni.. kawan lebih dari cinta.. rasa2 aku pn tadak power camni.. ahhaa..

Overall, rasa aku tak layak nak cakap sal overall sebab bkn mengikuti cita ni sepenuhnya.. tapi ending dia.. aku suka.. menarik..dan lain dari lain.. bkn cam ending cita2 biasa la ni.. apa pn kan.. kalo ada peluang nak download.. aku akan download cita ni la.. cam mana aku da donlod Nur Kasih, Asmaradana, n Janji Kekasih.. ;)

2 comments:

niniedeazmi said...

Cita ni best ! Adik tgk dr mula lg . :D

fRaMe+LenSeS said...

abg tgk miss2 jugak la dik..
tapi episode last abg tgk..
agak besh aa..
wondering aa.. abg leh jadi lagu tu dak?
ekeke.. :p

Buta+Pekak+Bisu=CINTA