Followers

Sunday, 28 November 2010

Routine reschedule

Routine reschedule

Exm da abeh..
maksudnya sekarang saya agak banyak masa terluang..
jadi skang ni nak buat perubahan kepada jadual saya..
lagi satu masa dok jogging tadi..
saya rasa.. sekarang ni..
da brtambah kurang pengisian rohani saya..
jadi dengan ini, saya ingin mengubah sedikit jadual idup saya..

5:00 - 5:30 pg - Bangun pagi kalo bleh la awai macam ni.. nak wat p subuh kat surau plak.. pastu.. ikuti ng routine asal la.. ngaji pas subuh.. pastu routine macam besa la.. p keja..
balik keja ni kalo leh nak awai cket aa..

saya ingt ptg2 kalo tadak apa..nak menjoggingkan diri.. rasa badan da tak ringan aa..
(yo la.. dulu fighter, dok spar ja.. mmg la ringan.. skg ni dok baloQ.. mana nak senaman pn segan.. rasa berat aa..)
jadi cuba menjoggingkan diri aa.. supaya fit.. n badan ringan.. nanti balik umah, nak p amek pemberat tu.. nak pakai masa dok lari.. lagi berat lagi bagus.. lagi cepat kesannya..




bagi sesi pengisian rohani..
1. saya akan cuba mula balik p solat kat surau macam dulu2..paling kurang maghrib n isya' aa..
sebut surau rasa segan plak..
tadi p surau.. masuk2 jumpa la geng2 surau.. abg bendahara surau tak silap abg ni..salam ng dia.. terus dia tego.. " apa habaQ ustaz?" . dalam ati aminkan la.. tapi ustaz apa ny.. lama tak p..

ke2. nak print jadual waktu solat letak kat tepi meja saya.. kat tmpat saya letak gambaQ cheese cake saya.. senang.. pasni nampak kat sebelah.. cepat cket kot.. tanak ada lambat cket pn bila mai da masuk waktu solat.. kalo mampu.. nak terus ke surau. solat berjemaah.

ke2. cepat2 la dapat kitab tu.. nak p umah pakcik mat isa.. pelajaran da lama stop kot.. sebab segan nak p.. tadak kitab.. ni rasa kena ubh jugak la..

ke3. kena kurangkan lagu.. n tuka ng ceramah ustaz kazim n ayat2 suci Al Quran aa..

banyak y perlu diperbetulkan ni.. semoga ALLAH merahmati usaha ni.
Amin Yarabbal alamin.

:)

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA