Followers

Friday, 27 January 2012

Cobaan 1 2 3 | Angel Hair + Fettuccine Goreng

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Hari Jumaat ni Nadh cam kurang feel nak berkarya la. Nadh pun tak pasti apa yang Nadh wat seharian ni. Tapi feel tu ALLAH hantarkan ke dapur. Jadi, siaplah Ayam Masak Lemak Cili Api. Petang nya plak, bila rasa lapar, ke dapur lagi. Fikir punya fikir, dapat dah idea nak buat apa. Rasa cam nak menggoreng Mee, tapi mee tak ada, jadi Nadh ubah suai la, guna AngelHair + Fettuccine .






Bahan-Bahan. 
Angel Hair
Fettuccine (saja nak letak sekali, nak bagi nampak cantik. :P )
Ayam seketul, potong kecil-kecil
Bawang Putih
Bawang Merah
Sayur - Nadh guna kobis tadi
Cabai giling
Kicap - Nadh guna kicap mee
Sos Tomato - supaya ada rasa masam-masam sikit


Keropok Keping - Saja nak menambah perasa. Goreng asing tau.

Cara-cara

1. Mula sekali tumiskan bawang merah n bawah putih yang dah dipotong tadi.
2. Lepas tu, masukkan cabai giling + sos tomato
3. Letakkan Ayam . (Nadh tadi men campak je sayur dulu, sebab kobis kan keras)
4. Agak-agak ayam dah masak tu, letak la sayur plak.
5. Kemudian, letakkan Fetuccine dan Angel Hair tadi.
6. Last baru Nadh letakkan kicap mee tu. Gaulkan semua.
7. Dah siap, hidang la ye?

Selamat mencuba. :)

4 comments:

Iffah Afeefah said...

spe goreng kropok keping skali nadh?

hahaha lawak2

Nong Andy said...

ah.. jadi lapar. Tapi....

dah 12.09 mlm!

cis.....

sergeant keroro said...

angel hair tu ape nadh?

Ezad Skytech said...

soalan yg sama macam keroro...apa tu angel hair...heee~

Buta+Pekak+Bisu=CINTA