Followers

Wednesday, 4 January 2012

My 2011 Diary

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Sejak masuk 2012 ni rasa hidup sedikit busy la . Dan busy tu x menyempatkan Nadh untuk brkarya, untuk buat entry, malah x sempat nk mencoret. Sedihnyeee sbb nk sgt tahun baru ni lagi semangat berblog, tapi apakan daya. Batasan tu merencatkn impian, malah terganggu 'jiwa' dlm ber-entry.

Sepanjang 2011, banyak juga kontroversi n yang dicapai dalam hidup Nadh ni. Antaranya, Nadh terpaksa lari dari hidup orang semata-mata sebab dia n hubungannya, last dia kata Nadh tinggalkan dia macam tu ja. Cm sedih tapi apakan daya ye.

Kedua, kerja. Nadh habiskan tahun ini dengan meninggalkan projek yang dah lama bergelumang dengan Nadh. X dinafikan. Banyak cerita pahit n manis dilalui. Termasuklah fight dengan customer yang x paham2 bahasa. At last, Nadh ditarik keluar sbb boss Nadh marah depa komplen Nadh ssh dihubungi pdhal depa tau je ada masalah line kt opis. N boss Nadh marah kita kerja betoi2 last depa wat cita mcm ni.

Bab diri sendiri juga x ketinggalan menyedihkan. Dapat rasa diri sangat berubah selepas kejadian itam tu. N masih memperbaiki jadi yang lebih baik. Apa pun, yang x pernah ilang, bab bercakap n ngusik ni, Nadh masih lagi mcm dlu. Hihi

Lagi, Nadh rasa hubungan Nadh n cik belog sedikit tergugat terutama selepas Nadh kna cmpak tu. Klu dulu 3 entry sehari senang2, sekarang kurang sbb byk 'roadblock' dia, namun, Nadh sedang cb nk jd mcm dulu. InsyALLAH mgkn thn ni akn jd lbh baik kan? Apa pn, x dilupa enchik Padlie yang menaja dotcom pada belog Nadh ni. Alhmdllh aa. Byk sgt y dpt dr belog thn ni. Menang GA la, n x lupa dpt ramai sgt adikbadik dr Kami Blogger Utagha.

Akhir tahun 11 yang magic, Nadh y tak pernah menaik sjak dulu mula membelon. Xd la trok sgt, tapi dlm keadaan berjaga2,. Terok gak tu, mgkn sebab kurang active kan, jadi tenaga lebih tu la yang dok mengepam nya. NGERI!! *Da la x tomei, kachakk. Emsemm kan?*

Lagi, im entering new phase in life. Ongoing to be mr. Imam to my miss someone. Ini pn mcm kurang disangka, tapi itulah dia hakikatnya. Pada diri Nadh sndri, bersedia tu adlh kita ni, tunggu sedia entah bila baru nk lmpu ijau, jadi ambil langkah kedepan n kita akn bersedia juga bl smpai masanya.

2012 bermula buku baru untuk diri sendiri. Nadh yakin slagi mn kita kearah jalanNya, kita pasti akn dpt y terbaik. N Nadh syukur pengalaman 2011 tu bt Nadh mkin matang (kot), dan insyALLAH akn dipotretkn sbg ilmu hidup y bakal mengajar diri mjadi lbih baik n mkin taat hendaknya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

8 comments:

AmirFX said...

Kenangan lalu mengusik jiwa.. haha.. Nway, be cool..

Miss Nadya said...

smoga thun ini lg baik dr tahun yg lpas..
Nadh la 0rg yg slalu bg nasihat kt nad..
Ehem2 mcm ad bunga2 wdding je..hehe..

cikpuanhady said...

selamat tahun baru, semoga tahun ini lebih baik dr tahun2 sebelumnya..

Cik Z@i Pen@nG said...

hat perenggan 2nd last tu rs cam x sabaq nk tunggu ^.~

mas saari said...

happy new year Nadh! moga buku baru terisi dengan pengalaman yang manis..

kiera'sakura said...

kesilapan masa lalu bukanlah bererti kegagalan untuk masa hadapan. sebaliknya kesilapan itulah yg akan lebih mengajar kita untuk berdiri lebih teguh mencapai kejayaan masa depan..

**bab belon tue .. yes!!! totaly right.. hihihi..xpe la usaha pelan2 ye.. xde jiwa nk berentry pown insyaAllah nanti mesti Allah bagi blek jiwa tue bila Dia tau awk dh bersedia untuk itu...

Iffah Afeefah said...

mcm2 jd sebnrnya

tak terluah rase


ps: belon tu ai stuju ngn kak ipar

mdmZ said...

semoga tahun baru memberikan kesihatan dan kehidupan yang lebih baik dari sebelumnya...

Buta+Pekak+Bisu=CINTA