Followers

Tuesday, 10 January 2012

Katakan boleh!!

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Sakit urat pula hari ni. Aduh saya x boleh gerak banyak. Tergelak pun ada. Kita jumpa orang, sekarang kita bawa balik sikit sakitnya. Tapi x apalah, sakit tu kn anugerah. Bak kata Mimie, kita patut rasa risau bila x sakit, atau bahasa mudahnya UJIAN.

Betul mungkin, pernah satu ketika saya sakit sampai x boleh bangun. Seminggu x dapat bangun sebab bila bangun mesti jatuh, berpusing rasanya dunia ni. Bila pergi hospital, nurse paksa duduk atas kerusi roda. PAKSA tau, malu la. Ai muda lagi mahh kuat dowh, xkn nk duk kt kusi roda.

Pun begitu kan, amalan y kita wat, waktu sihat mmg la kna wat, tapi bukan erti waktu sakit ada pengecualian. Waktu itu pun kena wat juga. Alhamdulillah la, masa x sihat pun Nadh gagah juga buat, sebab ingat itu adalah Suruhan. Syukur sebab diri masih kuat secara 'dalaman'. Bermaksud, kita sebenarnya yang tentukan prbuatan kita. Badan mungkin lemah, tapi, bila hati kata boleh, badan pun bangun dan buat.

Macam tu la juga sesetengah yang berpendapat tidak pada satu-satu hal, Nadh suka nk sebut bab tudung, ada yang kata lum sedia, tak boleh la, x bersedia la, cuba kata boleh, masa tu diri bertindak, hati perlahan-lahan terima, lama-lama boleh la.

Yang Nadh nk highlight adalah, mentaliti kita. Katakan bolehh!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

7 comments:

C i k P i p i T e m b a m said...

atototo siannya dia... pakai wheelcharr ! haha.. xpe dugaan tu. smga cepat sembuh...

Nong Andy said...

en. Nadh BOLEH!! :)

Kumiko Ryou | Farah Amira said...

yeahhh! kita boleh!

Rozuan Ismail said...

tetibr nak nyanyi lagu jika kau fikirkan kau boleh

Iffah Afeefah said...

walau lmah cmne pon jgn dlayan rase skit tu

azwa amani said...

sedangkan waktu sakit teruk pun Allah suruh kita beribadah juga dnegan rukhsah yang diberikan.. betul tu nadh, tiada pengecualian pada hukum Allah..

~katakan boleh pada ujianNya.. :)

AmirFX said...

Agreed.. We can do it..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA