Followers

Friday, 24 February 2012

Malang tak berbau

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yamg membaca.

Last week, colleague Nadh eksiden. Lutut lari katanya, sebab masa eksiden tu terlekat dekat kereta tu. Lepas tu kereta tu pun ngaku tak salah. Walau sebenarnya dia yang salah melintas simpang tak tengok moto depan.

Rupanya lepas tanya-tanya, dia tu tak ada lesen. Memang la kereta tu ngaku tak salah. Kena pula weeks before motor tu dah accident. Pun lebih kurang gak, kena langgar dari belakang.

Malang tak berbau kan? Kita rasa kita okeh, cermat la kan, tapi apa nk jadi kita tak tahu kan? Kena ingat ya pemandu sekarang ni pentingkan diri. Nak cepat je yang tahu.

Zaman sekarang, kena lengkapkan diri dengan apa yang patut. Kalau tak mati katak la. Contohnya macam dekat atas tu. Cuba Dipersalahkan sebab lesen. Itu baru satu, boss Nadh ckp socso pun nak tuntut susah juga sebab memang salah.

Dah tak ada lesen, you wont ride the motorbike at the first place kan?
Published with Blogger-droid v1.6.9

6 comments:

Anum said...

setuju, kalau x de lesen jgn memandu @ ride

azam said...

memang pun.....ingat undang²

eeiyss said...

huhu... sekarang nak drive memana asa takut... jalan raya dah jadi sesuatu yang sangat mengerikan... moga kiter semua dipelihara Allah hendaknye... insyaALLAH

Fay said...

waa.. beraninya kwn nadh tu bwk transport xde lesen..

Yumida said...

sikap berhati2 tu penting...tp klo yg xde lesen kena tahan JPJ...woooo...

Iffah Afeefah said...

kdg kite da berhati2

tp Allah pasti tau ape y die tentukan utk hambaNya kan?

redha~~~

Buta+Pekak+Bisu=CINTA