Followers

Wednesday, 1 February 2012

SEGMEN CERITA KREATIF BEN ASHAARI

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Bosan-bosan tengah hari ni berisi juga ya bila melawat belog Enchik Ben. Dia wat segmen la. Lama bebenor tak join segmen dia sejak kesibukan melanda jiwa dan raga ni,. Jum kita join sesama nak?


" Segmen Cerita Kreatif : Blogger dan Cermin mata "

Blinkk~~~~ Blinnkkkk~~~ (cahaya terang menyinari kawasan-kawasan terdekat)

"Apa tu-apa tu? " Jerit penduduk setempat. Semua tertanya-tanya, dari manakah datangnya cahaya yang terang tu. Adakah ada Alien yang datang keplanet ini kerana ingin menjajah planet ini sepertimana datangnya Adudu yang ingin mendapatkan Koko dari tangan Boboiboy dan Tok Aba. Tapi, tiada seorang pun yang berani untuk dekat kerana takut akan terserempak dengan robot sengal tapi kua Super Probe berdekatan kawasan ini. Semua berlarian masuk ke dalam rumah dan menguncikan pintu rumah. 

Di satu sudut lagi ,

"Rupanya awaklah putera idaman yang saya cari selama ini. Oh Putera Cinder-Ali" 

"Ya, sayalah Putera itu Puteri ChentaBedahSakura. "

"Kenapa awak lari dari Istana hari tu? "

"Mana tak lari, abang tiri dan Mak tiri saya tu kejam betul. Yang abang paksa saya buatkan HEAVENLY CARROT CAKE, manakala ibu pula paksa saya menari macam dalam iklan MAS KLIA FLASHMOB sambil nyanyi lagu Sayang Kinabalu macam Shinta . Saya membantah. Akhirnya, mereka kurung saya dalam Roket PSLV C9 ciptaan India tu. "

"Roket? Kita ni suka nak hukum orang agaknya? Tak baik la macam tu. "

"Umm.. Itulah. Tapi mujurlah masa roket standby nak naik tu saya ada tertengok Kapten Keroro tu blogwalking, entah belog apa entah dia buka, tapi sebaik saya tengok entry Alyah dan Remy berjumpa dalam AJL hari tu, hati tak henti-henti ingat pada awak. Tambah-tambah pula bila terkenang entry bunga-bunga bertajuk KEBAHAGIAAN dari belog Lesung batu tu. Saya cari jalan lepaskan diri. "

"Habis tu macam mana awak lepaskan diri?"

"Pepari Senah bagi idea suruh saya pengaruh Kapten Keroro untuk lepaskan saya, jadi saya tipu dia kata saya nak pergi toilet. Mula dia tak bagi juga tapi bila saya suruh dia rujuk belog PakCik Fadzli entry sebab kita tak boleh tahan kencing , dia pun mengalah."

"Lepas tu terus saya lari ke sini, demi mencari pelangi hati saya. saya tak sanggup lagi berjauhan dari awak. Tak sanggup" Tambahnya.

"Alhamdulillah. Syukurlah. Akhirnya kita bersama kembali. Kali ini saya akan pastikan kita takkan berpisah lagi. Tak larat dah nak memilih ni. terlalu banyak untuk dipilih"

"Tapi.... Tapi....."

"Tapi apa? " Soal Puteri ChentaBedahSakura.

"Saya tertinggal Spek saya dalam tu la. Dah la Sahabat yang kasi. Huwaaaaaaaaaaaaa~~~ ". Terus berlari ke arah roket untuk ambil.

"Aku tahu kau sayang dia......... tapi..." PuteriChentaBedahSakura mengejar Putera idaman hatinya. sambil bermonolog dalam hati nya "Dah lama tak buat macam ni kan?"



NOTE : Opsss.. Merapu dah aih.. hihihihihi :P

28 comments:

AdyBudika said...

terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

junko-el-hida said...

hahahaha. entri roket india aku pun ko msukkan nadh!. Terbaekkkkkkk jugak mcm ady..

AMALINA said...

erkk. tak paham lor..

ceriteraliyana said...

kreatif! koleksi nama blogger eh?

mas saari said...

nadh memang kreatif lah! terbaik..

Rozuan Ismail said...

pergh,byknya link.menarik!!

Sunah Sakura said...

ahaha...adoiii...memang merapu!!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh terbaek la.kreatif dan byk link.hebat la adik akak

cik bunga said...

sampai saat ini ku masih tidak mmpu menutup mulutku (terlopong + ketawa + pening)..

:: Cik Nur :: said...

hahahaha....! bgs2... :)

dari segmen yg sama singgah + follow

.:: SEGMEN CERITA KREATIF BEN ASHAARI::.

AMMAR YASIR said...

Kreatif!! Semoga menang

Errah said...

sangat best cerita nadh..

EZAD AMIR said...

perghhhhhhh kreatif!!!!byknye link!!!!!!

(dri segmen yg sme..alang2 dtg guwa follow la)

dyabunga said...

kreatif sgt...
gudluck ye..:D

dyabunga said...

haha..dya boleh imagine super probe tu mcm mne..haha
p/s : blh je pinjam spek dya.. nk kalahkan alien pun blh..haha

Niena Pengembara Ilahi said...

hahahah terbaik lah nadh.. mcm2 link dia muatkan hehe

coco said...

singgah dr blog bag beng..

kreatif siap selit iklan lg. :)

ecadwinkyasha said...

sgt2 kreatif,ceta pun menarik :)

kis said...

wow...bestnya...kreatiflah awk...

Iffah Afeefah said...

oh sahabatku

terbaikkkk

best2

Yasmin Aris ♥ said...

hahahaha :DD
Kelakar lah !
mmg kreatiff

Putry said...

menarik giler dr segmen yang sme...

Nong Andy said...

ahahaha... Adudu tidak ketinggalan! terbaik la En. nadh :)

memang berkaitan dengan blogger :)

Zaza Nur Iman said...

sgt kreatif :)moga menang

Lia Irdelia said...

banyak blogger terlibat nih..
hehhehe

bebeldotsorang said...

Anda memang kreatif..best baca hehe

Najwa Zahari said...

Best2! Terbaik! ^^

Tak rugi rasa bila baca!

Dari segmen yang sama~ Gud luck~ ^^

cucu tun teja said...

happening kisah ni...best, best....

Buta+Pekak+Bisu=CINTA