Followers

Tuesday, 6 December 2011

Hihi, mesti la suka kan?

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Tadi Nadh dpt panggilan dari boss Nadh. Dia kata dia pergi meeting tadi dengan boss Nadh yang lagi satu dekat satu company ni. Lepas tu dia decide nak tarik Nadh handle project baru.

Boss yang lagi satu cakap dia setuju. Bagus juga kalau Nadh pergi sana. Lepas tu dia cerita kat boss Nadh ni pasal meeting dia minggu lepas . Ada yang tak sedap didengarlah. Antaranya mengenai complaint customer sebab diorang x dapat nak hubungi Nadh la. Tapi dia dah backing Nadh, (semua pun tahu kot office baru ni gua, susah nak dapat line). Malah customer (bos diorang la) pun tahu yang memang staff dia ni pun mengelabah tak hengat pun.

Tapi sebab ada project baru, Nadh akan keluar la. Lagipun boss Nadh kata dia dah x larat asyik kena ulang alik ke Penang ja tiap minggu, jadi dia perlukan Nadh. Nadh gtau la, "boleh x ada hal, tapi abg kna turunkan ilmu la dekat saya, kang turun p tengok project jadi org bodoh saya." . Gelak ja dia, lepas tu dia kata, "abg pun bukan tau sangat. (training belum habis tau) yang penting ang kna confident, buat muka confident." . Terus tergelak Nadh.

Sebenarnya, dalam banyak-banyak cerita tadi, Nadh terharu la sebab boss Nadh tu pesan kat boss yang call, jangan gtau Nadh sal ni, dia takut Nadh moral down sebab dah buat betul-betul tapi sebab staff yang mengelabah bewak tu, Nadh dipersalahkan.

Tak apalah, nak buat camna kan? Nadh terima ni sebagai ujian dalam hidup. Lagipun ni bakal jadi perjalanan baru Nadh lepas ni. Handle project baru, dan best part is, lepas ni dah boleh ulang alik kL-Penang. Sebab boss cakap dia dah x larat nak ulang alik. Jadi kita ganti-ganti la ye. Atau hang blik terus la duduk Penang. Ang memang suka kan?

Hihihi. Mesti la suka kan?
Published with Blogger-droid v1.7.4

8 comments:

AmirFX said...

Mmg best kalau g outstation.. Duit pun masyuk gak.. haha..

Cik Pulau said...

sape tak suka aihhh klo balik kg..
muahahaha...

azwa amani said...

tahniah nadh dapat projek.. rezeki nadh Allah nak beri lah tu kan.. buat molek deh.. :) gd luck...

Anum said...

x pe terima as ujian kan

mas saari said...

wah! syoknya dapat project baru...

moga sukses ye!

aDisH.sHidA said...

syok la noooooooooooooooooo

Iffah Afeefah said...

snok sgt la tu

shida anwar said...

sapa x suka kan...x yah pjj..ahak..

*larik setempat selaju mungkin*

Buta+Pekak+Bisu=CINTA