Followers

Thursday, 15 December 2011

Perhubungan selamat

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Satu masa dahulu, Nadh suka sangat hubungan yang selamat. Yakni hubungan yang berpaksikan adik beradik, adik n kakak ka, adik n abang ka, abang n adik ka, paling Nadh suka semestinya bila menjadi adik la. Sebab sangat seronok tau. Ntah napa, mungkin sebab anak sulung kan, tak merasa ada abang n akak, jadi seronok pula.

Ada juga sekali tu, masa pergi camping, masa ini Nadh antara yang muda, yang mungkin sedikit menyerlah masa tu. Memang la sangat seronok. Apa saja activity memang dalam 'observe' akak n abang. Terasa selamat disitu. Time activity dengan abg, waktu akak memasak jadi tukang rasa. (tetiba rasa diri sgt manja, ouhhh malu)

Teringat masa tu, orang berebut dengan GF-BF, Nadh dengan kakak. Suka sangat, rasa tenang ja bila ada orang kat sisi, pujuk bila sedih, menasihati dan motivate untuk diri cemerlang n temankn Nadh selalu. Apa lagi yang kita mahu kan, cumalah untuk disayangi. Tapi sayang hubungan x kekal lama. Akak da x kwn ng Nadh sejak kawen. Tapi itu lah, orang kawen tu kn suami dulu. Walau sedih, terpaksa tima.

Sekarang ada abang. Walau hanya abg tempat kerja, tapi memang meriah rumah n office tu. Nadh rajin cari gado, lepas tu marah sebab x kena backing. Kena perli la, tapi bila time jaga Nadh. Nadh memang puji. Tapi lawak plak, pantang hilang kejap, mula la Nadh nk merap. Sampaikan kawan luar perli "awak ni saya ingat x pyh ada GF la, abang-abang awak tu punya la jaga adik sorang ni, asal keluar ja depa call.".

Lepas tu Nadh pun suka ada adik. (Bukan x cukup adik ya), tapi Nadh suka jadi abang kepada adik-adik. Sebab bila jd cmni, adik adik x malu nk datang n minta nasihat Nadh. (Tiada gap sebagaimana gap dengan kawan kawan) N mudah untuk Nadh selami hati mereka, bg cadangan n nasihat. Seronok sebenarnya ada adik ramai ni. Kejap-kejap yang tu lepas tu yang ini. Sampaikan cik seseorang tu perli Nadh, "ye lahh, dia kan abang kesayangan dalam group tu.". Tak caya p tengok FB Nadh. Dengan adik2 sokmo. ;)

Macam macam manusia kan? Nadh suka sebab hubungan yang selamat takkan punya hati nk tacing tacing jatuh chenta suma ni. Ikhlas memperingatkan satu sama lain berpaksi ALLAH sebagai yang terutama. Indah sangat kan?
Published with Blogger-droid v1.7.4

11 comments:

azam said...

:) biasalah....jodoh pertemuan di tanganNYA

mas saari said...

air dicincang tak akan putus... walau macam mana pun hubungan adik beradiklah yang paling selamat dan kekal abadi!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ohoho...anak sulung rupanya adik akak ni, patitlah penyayang.akak pun anak sulung.mmg suka memanja kan adik2 yg lbh muda, panggil mereka adik dan syg2 mereka.

dr beberapa hari tau jantina nadh.mmg akak ingat nadh perempuan sbb tgk profile pic gmbr adik cumil kan...biasa perempuan yg camtu..tp bila tgk zulfikar komen psl nama nadh..baru akak tau..haha.sori adik, tp akak tak kisah pun adik perempuan ke lelaki...akak tetap akak adik selamanya!

azwa amani said...

owh..itu ke maksud nak perhubungan yg selamat... selamat daripada apa nadh?? huhuhu.. amani pun ada kakak and abg2 juga,, adik je xde.. huhuhu

Anum said...

insyaallah

Iffah Afeefah said...

ai kire adek la kn

ee rase mide jd mude sentiase mude

Rozuan Ismail said...

wan nak adik tapi tak de adik.hehe

Nong Andy said...

Mesti best jadi 'adik-beradik' lain mak lain bapak dgn nadh ni kan.. tgk! ramai yg sayang... :)

Ujie said...

owh..kamu lelaki ya! sorry..ingat girl tau.

bersedialah..satu hari nanti pasti berhadapan dgn hubungan cinta lelaki prmpn!

Fay said...

anak sulung jd contoh pada adik2 =D bru tau nadh lelaki.. ingat kan perempuan.. huhu

shida anwar said...

<-----kakak kawasan

Buta+Pekak+Bisu=CINTA