Followers

Sunday, 18 December 2011

Kahwin n cinta

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Apa cer hari ni? Menyambut hari rindu dengan keluarga mungkin. Pulang kali ini dengan kerja, walau bersama keluarga tapi tak banyak masa dengan Mama, Ayah n adik-adik.

Sibuknya la kenduri ni. Serious rasa takut dengan majlis ni. Rasa macam masa depan tu gerun nak hadapi. Tapi nak buat macam mana kan? Sooner or later akan jumpa juga kan? So malam ni meh Nadh nak share cerita seperti kata deejay semalam kat majlis.

Katanya, kita zaman sekarang kahwin ni ada banyak sebab.
1. Kahwin kerana cinta. Kelompok ni kahwin sebab dah bercinta. Ye lah kan, dah lama memadu kasih lastly endingnya mestilah kahwin kan? Buat pa buang masa dengan hubungan tanpa arah tuju.

2. Kahwin kerana pasangan. Lebih kurang la macam cinta. Dah jumpa lama, kawan, nk tinggal sayang, semua pun ada. Ai dah sentuh, ai tanggungjawap ye?

3. Kahwin kerana ALLAH. Berapa ramai yang memilih ini untuk melengkapkan nya? Pilihlah ALLAH kerana ALLAH akn makmurkn hubungan yang trjalin dengan redha dan rahmatnya, mjaga pergaulan n mengekalkannya hingga ke pintu-pintu syurga.

4. Sebagai tambahan. Kahwin kerana harta, darjat, kecantikan. Apa yang ada pada hrta dan darjat? Bila tiada harta tiada lagi cinta, tiada lagi sayang. Tiada darjat cinta pun tersejat. Pada yang cantik, mungkinkah tua dan kerepot menjadi penamatnya?

Love dont need a reason kan?sebab bila ALLAH sebagai tunjangnya, segalanya pasti tercatat dengan indah. ;)
Published with Blogger-droid v1.7.4

9 comments:

Eera Shera said...

nak no 3 hehe ;)

mas saari said...

of courselah kahwin kerana Allah dan diselami rasa cinta..

alif ismail said...

salam...

sambil2 jejalan, jom singgah sini jap..hehe

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html

aimie amalina said...

weee
bile nadh nak kawen
keke
ade kene mngena x dgn entri ni?
hehhehe

Jay said...

Cintalah dengan sepenuh hati,....mencari keredhaan allah atas sesuatu perhubungan..:)sekrg ni pun Jay tgh berusaha untuk bersabar dengan dugaan yg Jay alami..

Hati Hensem said...

sampai seru nanti baru kahwin. umur baru 17,pikir gak sal kawin hehehhe..

Nong Andy said...

"Love dont need a reason kan?sebab bila ALLAH sebagai tunjangnya, segalanya pasti tercatat dengan indah"

setuju sangat :)

Rozuan Ismail said...

kahwin kerana ALLAH itu yang abadi

Nur Ezzati said...

kerana ALLAH :)
klau sudi singgah sini :)
http://sayatakcute.blogspot.com/

Buta+Pekak+Bisu=CINTA