Followers

Sunday, 11 December 2011

Kemana menghilangnya kesabaran?

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera padav yang membaca.

Okeh.! Hari ketiga ni.
Pg ni Nadh sebut tentang etika lain plak. Kalau semalam pasai toilet, ni pasal yang lg trok. Yang babitkan nyawa iaitu etika di jalan raya.

Semalam, satu hari Nadh kat jalan. Banyak sikap orang Malaysia ni yang tunjuk kita makin x berhemah.

1. Potong queue.ni sangat menjengkelkan masa Nadh di sogo semalam. Supposely semua buat satu pusingan U, tapi since ada ruang parking kosong ditengah tu, dia slumber ja potong kot situ.

2. Gunakan lorong kecemasan waktu jammed. Ni lagi satu perangai kita. Hello, tak sepatutnya guna la. Kalau tetiba eksiden tak ka susah bantuan nak sampai?

3. Cilok tak hengat. Ini pun bahaya sangat waktu jammed. Ini antara sebab kemalangan waktu jalan sesak. Orang yang mengikut, tetiba ada kereta cilok , terkejut n langgar belakang. X patut kan?

4. Kereta mahal tak ada signal. Macam atas juga. Tapi dia la selalu jadi sebab, cilok tak bersignal. Juga waktu nak masuk simpang. Sian tau kat moto, depa kan guna jalan kiri. Nadh sllu kna.

Kesimpulan, kita makin x beretika di atas jalan. Lagaknya macam dia seorang nak cepat. Di mana kesabaran?

Note :: selalu tenangkan diri ng bersangka baik. Depa nk cirit. Tu kalut nk cepat, cari tandas laa. ;p
Published with Blogger-droid v1.7.4

7 comments:

AmirFX said...

Mungkin kucing dierang nak beranak kot.. haha..

Iffah Afeefah said...

Berbaik sgke eh nadh
dorg mmg
sume pentingkan diri

.........cP~ said...

Adik saya selalu cakap, diorang tu dah tak tahan nak gi toilet. Tu yang laju je. Biar je la. Kesian..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

makin besar kereta, makin tinggi pelajaran makin kurang etika manusia ni nadh.betul tak?

Nong Andy said...

Salam tuan rumah. nak komen juga :)

Kereta mahal tak reti signal- itu sgt betul. aku selalu kena buli oleh pemilik kereta mewah yg besar-besar kat jln raya. ada masa tu walaupun kita punya way.. tapi dia selamba je redah... sebab keta dia besar. kalau xcident pon dia tak teruk. keta dia ada airbag.. keta besau! cis....

kiera'sakura said...

ai pown slalu kurang kesabaran ats jalan.. tp ai x penah buat prangai hodoh mcm yg disebut tue :D

Miss Nadya said...

klau nad mengalaminya..nad ckp isteri dye nk brslin kot..hehe..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA