Followers

Thursday, 22 December 2011

Peel customer

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Bizi sungguh aih hari ni. Mana tak nye kan, kerja baru nk mula ni. Orang dah mula kalut, call x berhenti, pastu mula la tekanan perasaan Nadh ni. Bukan apa, nak save cost, pastu malas nk mlayan customer.

Sebenarnya kan? Mmg ada masalah bila ujung bln ni, sama ja tiap bulan. Bila customer dok kalut nak kejar target depa. (yang peliknya, awal bulan suma keja 'goyang' ja. ), lepas tu kan, nak suruh reattend menda yang x sepatutnya kna attend. Mls btoi la nk mlayan.

Bukan tak ikhlas kerja ya, cuma malas nk layan sebab dah terlalu banyak Nadh wat wellfare kt depa. Gila ka apa barang depa yang rosak, kita yang tanggung cos. Lepas tu bila minta suruh bayar kita dapat ALASAN bodoh. Sapa tak hangin kan? Kita ni hidup dengan sales, tapi depa goyang-goyang ujung bulan tekan duit masuk, sepatutnya consider dengan kta ni la. Asik suruh support ja, mintak support hampeh.

Dunia ohh dunia.. Kalaulah depa dapat rasa keadaan kita ni walau sekejap, baru depa tau cmna..
Published with Blogger-droid v1.7.4

8 comments:

aimie amalina said...

hayoooo
sabo ye cek nadh
terasa tekanannye
huhuhuhu

Cik Pulau said...

setuju sangat..
kadang2 penat nak layan kerenah orang nii...huuu~

Iffah Afeefah said...

peel

pnt dok pk pe mksdnye td

Nong Andy said...

Itulah dunia kerja :)

Raisya Haris said...

Sabar je lah abang nadh~ :)

mas saari said...

pening gak ngan customer camni kan?

H.J said...

banyakkan bersabar che nadh..hehe

fRaMe+LenSeS said...

Mimie :: ehhe. besa dah.. :D

Cik Pulau :: kerja ng orang n kerja ng mesin. sangat berbeza. :D

Iffah :: awat Iffah? :P

Nong Andy :: yup. itulah dia. :D kita jugak y suka dlu kan? :D

Raisya :: sabar la ni dik. :D abg kan kuat. :D

kak Mas :: sangat pening kak. bila babit kos tu jadi pening tu. kita company kecik ja kak. tka banyak wet..

HJ :: ehhe. maceh HJ. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA