Followers

Tuesday, 27 September 2011

Garang macam singa

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Kekadang rasa diri ni macam singa. Pantang ada benda yang tak suka tu, nak je cepat meletups, tapi kekadang bila memikirkan, ada jugak realitynya apa yang boss pernah pesan tahun lepas masa awal-awal terjebak dengan pengurusan ni. 

Kata dia, 
"A good leader adalah orang yang dibenci staff bawahan kerana ketegasan nya dalam kerja, but a week leader adalah orang yang tunduk kepada orang bawahan dia."

Betul kata dia, Nadh setuju, sebab sekarang memang menghadapinya. Bila terlalu bagi muka, at the end memang kena balik kat diri sendiri. Macam tadi, budak wat repot tu dah kena jerkah sebab dia langsung tak ambil tau apa yang pernah bagitahu dekat dia sebelum ni. Sapa tak hangin kan, bila kita bagi arahan, yang di balas adalah alasan, masalah la apa suma tu. Padahal semua dah bagitau, tapi LANGSUNG TAK AMBIL TAHU.

Semua kata tidak, tak tahu, susah la apa la. Last sekali senang ja. "Aku tau menda tu siap ja !! Aku tak peduli.. "

Dah, kes close.

6 comments:

sergeant keroro said...

garangnya abang nadh :P

p/s : dah bank in semalam :)

Iffah Afeefah said...

Ai grg cm kucen wakaka

azwa amani said...

garangnya...nanti cepat tuaa

CikTomyam said...

tu namanya ada aura nak jd boss..heheh

aizamia3 said...

betul.. ada masa kita kena bertegas.. jangan terlampau bagi muka.. bila dah asyik bagi muka nanti marah macam mana pun dah tak guna.. lagi sakit hati ye ada..

fRaMe+LenSeS said...

kero :: ehhe. maceh.. :D

iffah :: tak penah grg. tpi bila mai da gunung berapi meletup. susah aa

azwa :: eee.. tamo2.. ehhe

cik tomyam :: ehhe. tak layak la..

kak aiza :: a;ah tu la kan kak? ummm

Buta+Pekak+Bisu=CINTA