Followers

Monday, 26 September 2011

Saya Comot

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang  membaca.

"Comotnya awak sekarang ni Nadzri. " . Kak Ila.
"Nadzri, habislah, dah tak hemsemm dah kau sekarang ni.. " Kak Jah.

Tu dua respon orang selepas Nadh pulih dari demam campak ni. Tadi Nadh jumpa Mama, dia datang dengan Kak Nor, Ibu, Aishah n Wani sebab nak pergi checkup Kak Nor. Jumpa Mama dekat Jalan TAR tadi selepas Nadh selesaikan kerja dekat NSN tadi. 

"Ya ALLAH, hancur muka abang.. teruknya.." Mama
"Comot kan Mama? " Nadh
"Muka Arie kena ujan tak? teruknya, habis.. " Ibu
"Dah tak boleh nak kata 'untunglahhh' dah la sekarang ni kan abang? penuh muka tu" Ecah

Tu pula lepas Nadh jumpa Mama, Ibu, Ecah, Wani n Kak Nor tadi. depa pun terkejut sebab teruk kot. Nadh pun rasa macam tu jugak. Last sekali di sarankan Nadh try guna Organic Aid, Vitamin E Moisturising Cream ni Ecah yang suruh. Nadh cuba aja lah.

ni dia mendanya, sila cuba ye. kezen kata lg bgs dari Bio Oil.

"Abang satgi p beli tau.." Mama
"Ha baik Mama, nanti Arie p beli na.. " Nadh
"Apa plak nanti, p cepat, beli hari ni jugak,," Mama
"betoi tu Arie, sementara parut tu muda, parut dok baru lagi." Ibu. 

So dipendekkan cerita, terpaksa rela beli jugak la tadi. Kita lihat sahajalah kesannya dalam masa sebulan dua selepas ini. 

P/s : perlu tak wat macam model dalam tibi tu amek gambaQ sebelum selepas? agagagagagga :P

5 comments:

kiera'sakura said...

kihkihkih die nie la...

ade je menda yg die nk wat tue... (ambik gmbr sblm dn slpas) ;)

Solihin Zubir said...

untung hilangkan parut ka tu? mahai dak? agak2 parut di hati bleh hilang dak? heheh..

aimie amalina said...

alololo
ciannye
nadh
perluuuuuuu amikkk gambo!
hehehe

Iffah Afeefah said...

Perlu kot2 jiran ley cube

fRaMe+LenSeS said...

kiera :: tak wat aihh.. malu ngat aih..

SZ :: parut dalam ati? tu ada cara lain tu nak ilangkan.. :D

Aimie :: ehhe.. tamo2. :P

Iffah :: da cuba. tgu la kesan nt. hihi

Buta+Pekak+Bisu=CINTA