Followers

Tuesday, 20 September 2011

Road to Sedenak. Part III

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Selamat hari semua. Nak kongsi part seterusnya pemgembaraan Nadh n kawan-kawan ke Sedenak ni.
(hadoiiihh.. macam da basi ja kan? ). Tapi Nadh tak kira, nak wat jugak, sebab dah berhari-hari nak selesaikan. Semalam bz lagi, kawan ajak kua plak, nak bawa Beby Gatta kua malas, sebab tanak tjk kat orang, nanti orang kata Nadh berlagak, banyak duit la apa, so sebab dah malas, semalam, tinggallah Beby kat umah sebijik tanpa Papa Nadh yang menemani (sila muntah kaler pelangi. lalalallaa~ :P )

Hokkeh, hari pertama pengembaraan Nadh dimulakan seawal pukul 6:40 pagi bila Nadh dikejutkan oleh dua bodyguard Nadh. Lepas tu bersiap, dan lepas tu kena bebel sebab depa kata "Nadh ni lama sungguh la mandi, macam anak dara.." 

Lepas tu perjalanan diteruskan ke UiTM Shah Alam nak g amek budak lesung yang terlupa dia tinggal kat asrama number TIGA. tapi p bagitau dia dok kat SATU.

Lepas tu kami gerak ke BALAKONG demi mencari kedai barang cenderamata yang dicari oleh Cik Adish Shida. Ni satu lagi cita lawak yang jadi. dah la dok mencari jalan, lepas tu GPS jadi gila, battery HP Nadh 2-2 habis. Baby Gatta pn tak dapat nak membantu. Sebab tak ada battery. Lepas tu mula la "buat pala". Mujurlah akhir sekali jumpa. Thanks to Nadh yang bercakap2 dengan tokei kedai. (huk3.. tobat depa marah kalau baca ni. :P )

 
Pusing-pusing kedai punya la besar, ni ja penemuan Nadh. :P


Opss.. Lepas selesai kat sini, kami bergerak ke UKM nak mengambil LAKI yang bakal menemani Nadh dalam kereta besar nan laju ni. siapa dia tu? Meh Nadh nak kenaikan, enchik AYong UsYop, a.k.a Yusuf Rosli dalam pesbuk. Lepas tu barulah kami bergerak ke Sedenak. Masa jumpa AYong UsYop n bergerak masuk highway, jam dah masuk ke pukul 11. Perjalanan TIGA jam diambil untuk ke sana. Sesampainya di sana, kira-kira pukul 2. Dah ada dah Boss Sunah, Sarjen Keroro Khairul Azri (semua orang ingat dia ni anak sedara Pacik Mat ) dan Azila Aji merangkap housemate Boss Sunah, juga Racer of The Day untuk hari pertama. Tak lama lepas tu Cekgu Azaref Naim pun sampai. 

Ni apa yang ada di Teratak (teratak la sangat kan) Pacik Mat Gebu.

 Ni makanan-makanan yang ada. nak tengok secara dekat sila tengok kat SINI.

Ambil gambar bersama Pacik Mat Gebu (Tiffin Biru)

Hokkeh, selesai dah makan, sembang plak sampai pukul 5 lebih. (Pacik Mat Gebu tak bagi balik). Dia kata "ilex la dlu, jam tak bunyi lagi, mana boleh balik". So sembang dulu, sampai dah pukul 5 lebih baru la balik. 

Next location adalah dekat Gemas. Umah AYong UsYop. Smpai dekat sana pun dah dekat pukul 9. Sembang dulu sambil makan Mee Kari buatan Ibu AYong UsYop. Seyes sedap. sedap dan sedap.. aahahahhahaa. (malu nak tambah. sampaikan macik AYong UsYop tanya, Nadh p jawap, tank kecik ja ni macik. taleh masuk bebanyak. ). Mak AYong UsYop sangat best! Happening.. weee~~

Lepas tu baru la pergi melawat Jiran Nadh ni. Lama jugak la kat rumah dia. (Nadh segan sebenarnya kat umah dia ni. Ye lah kan, Nadh ni memalu.) . Tapi taleh blah hokkeh bila Jiran Nadh buli. Dan lagi la dia suruh Nadh jadi bibik dia. (tapi tak apalah, nama pn jiran kan, kang tak wat tacing plak. :P ). Lepas tu sembang pasal PJJ plak tu kat umah dia. Masa nak balik p sebut plak pasal BULAN n BINTANG. habis la suma orang tahu. (jaga kau jiran, sebab Nadh dah tau SUMBER INSPIRASI cerpen-cerpen jiran Nadh ni.)

Balik dari umah Jiran Nadh dah pukul 1 lebih. Singgah kat Sri Pentas jap nak jumpa Abg Adybudika. nak hantar lauk. Dan lagi amek gambar seshoot dua. Lepas tu baru balik p cari hotel n tidur. 
Next day satgi plak laa~~ :P

10 comments:

Iffah Afeefah said...

Werkkk. Xheran lgsg

Sunah Sakura said...

waaaaaaaaaaaaaa..boss pun interprem jugaksss dengan anu mat gebu...hahahhaha

Miss Nadya said...

adui..syoknyer..cemburu..k.bye..^_^

Muslimah Optimis said...

kenangan tu kan... dari utara ke tengah ke selatan dan patah balik ke tengah.. hoho

cik idora said...

jaoh brjlan ~

aque said...

wah.. g umah mat gebu....die masak ap??? sedap x??
selalu tgok gamba mmg meneruja kan... teringat menu die tadi ayam kicap... aduhai.. gambar lazat berkrim... hehehe

atiq said...

ok fine.. umah atq tak singgah pun...

kiera'sakura said...

nk komen ape pn xtau.. tp still nk drop komen..hihihi :p

aDisH.sHidA said...

thanks ampa sanggup jadi driver kami

fRaMe+LenSeS said...

Iffah :: elelelele. :P takut la tu. :P

Sunah :: ahahaha. ada jugak kan? kan? :D

Miss Nadya :: ehhe. ala jgn la camtu.. :D

AImaa :: a'ah. kenangan manis kan?

Cik Idora :: ehhe. agak jauh aa.. utara ke selatan. :D tak sangka jauh macam tu..

Aque :: sedap dia masak.. heeh

Atiq :: ala. maaf la atiq. da lambat kak shida nak balik. tu x jadi singgah..

kiera :: jeles la tu.. :P

Kak shida :: maceh kat ampa jugak la.. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA