Followers

Sunday, 11 September 2011

FantaGrape.

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Opss, kat bawah adik Nadh n Mama dok tengok cerita The Cave of The Golden Roses.
Ada sesiapa tengok tak cerita tu? Dah lama cerita tu, tapi masih sangat famous kan? Cerita yang Nadh rasa nice dan boleh la nak tonton. Dan seingat Nadh tak ada babak-babak tak ketahuan punca macam cerita-cerita akhir-akhir ini.

Cerita itu menarik sangat, tapi malam ni Nadh tak nak cita pasal cerita tu, tapi mengenai satu nama yang sangat sinonim dengan kisah ini iaitu nama Fantaghiro.

Nadh ingat lagi, dalam lebih kurang 12 tahun yang lepas, waktu tu Nadh tingkatan 1. masa tu kan, Nadh dengan rombongan sekolah, ada Kem Kepimpinan Pengawas dekat Cherok To'Kun dekat Bukit Mertajam Pulau Pinang.

Macam biasa la kem kepimpinan ni kan, macam-macam group akan dibahagikan, lepas tu akan ada aktiviti-aktiviti kumpulan kan. Nadh ingat lagi, masa tu kena paksa rela dengan akak-akak group Nadh untuk jadi ketua kumpulan kami. Lepas tu kena bagi nama kumpulan, Nadh ingat lagi, masa tu dok pemes dengan cerita ni, terus dah kakak-kakak tu pilih nama Fantaghiro sebagai nama kumpulan. Comei ja nama kan?

Paling tatahan tu, Cikgu disiplin, Cikgu Idris nama dia (Nadh ingat lagi), dia dok perli-perli group kami, dia panggil group kami Fantagrape. Nak tergelak plak teringat saat tu. Suma tu sebab kami sampai lambat masa aktiviti mendaki. Group kami tersesat, tapi thanks to palotak reramai tu, kami telah berjaya melepaskan diri dari kesesatan (chewahhh). Tapi besh tingat sesat ni, dari atas bukit, panjat, turun melalui kawasan bukit guna akar pokok melalui sungai,. (wahhhh.. tak sangka ingat lagi.. )

Beshnyaaaa la ada aktiviti berkumpulan macam tu. Seriously rindukan saat tu.. T.T


Note :: Seriously aktiviti-aktiviti masa tu banyak beri pengajaran kat Nadh.

4 comments:

Muslimah Optimis said...

rindu nak masuk hutan jugak

misscha said...

u crite pasal fantagrape x pe i nak komen jugak pasal fantaghiro......i like3 fantaghiro!!! hehehe

aimie amalina said...

huu
sume tgh hupdate cite ni
heeee
sukeee!

fRaMe+LenSeS said...

MO :: besh kan? winduunya la.

Misscha :: ehhe. suka jugak la camtu. :D

AImie :: ehhee. ramai update ae? Nadh nama ja cita ni isi lain la :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA