Followers

Monday, 19 September 2011

Road to Sedenak. Part I

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Ada yang membaca entry part II tak? ehhe. sebenarnya memang tak mahu susun sebab tu apa yang berlaku di hari kedua Road to Sedenak. Dan hari pertama tak sempat nak update blog..

Meh Nadh nak citakan episode satu perjalanan kami.

Kak Shida datang rumah Nadh dalam pukul 9 lebih nak ambil Nadh. Lepas tu perjalanan diteruskan ke Kulim untuk menjemput seorang lagi peserta Kembara Aidilfitri kami ni iaitu Aimaa. Masa dekat rumah Aimaa tu, memang rancak menyembang, Mama Aimaa, dok rancak bersembang dengan Kak Shida. Asalnya nak bergerak awal la, tapi pukul 12 baru gerak. Makna duduk bersembang dari pukul 10 sampai ke 12. (Apabila dua orang creative berjumpa)

Perjalanan terus pukul 12. Kira-kira pukul 1 baru kami masuk highway. Terus ja sampai ke Tapah baru berhenti tak silap pukul 3:46. (tu pun sebab Nadh nak berhenti solat). lepas tu sambung balik sampai ke Sungai Buloh. masa ni la paling lawak dalam perjalanan ni, buleh plak Nadh n Aimaa sembang, n tak perasan minyak tak isi. Tak silap sampai ke Bukit Tagar minyak dah mula berkelip. Nadh n Aimaa dah takut dah. Takut kang tetiba berhenti kat tengah jalan. 

Last, kami berserah ja pada ALLAH, gerak jugak sampai ke Sungai Buloh. Alhamdulillah, ALLAH pelihara perjalanan kami ni. Syukur sangat.. Selamat ja sampai.

10 comments:

Sunah Sakura said...

kak shida tidoq ja ye..

Iffah Afeefah said...

Kak shida ade cter ritu haha

Areef Ibn Naim said...

salam,

klu dh menyembang, mana cukup seminit dua, hehehe...

wah, tentu byk lg kenangan tu kan...

kiera'sakura said...

Alhamdulilah.. laen kali jgn wat prangai lpe nk isi minyak lg

Подтверждаю said...

as salam..
alhamdulillah..selamat pergi dan pulang~

hoho..bahaya sungguh. bawak kete, kena konsentret. ish. kira ok kat highway. kot jadi kat jalan kampung, kan semput jadinya kete tu.

hehe..sungai buluh. dekat je dengan rumah keluarga pakcik. tapi pakcik takde kat sana. haha. atiq nak pegi keje, hari2 lalu kat kawasan luar perumahan keluarga pakcik

=)


sungai buluh? sungai buluh mana tu? sungai buluh kuala selangor ke? kalau direct dari utara menuju ke damansara, kompem lalu kat tepi international school. keluar highway sungai buluh, ada la dalam 2-3 km jarak ke rumah keluarga pakcik.

Подтверждаю said...

minyak dah berkelip dari bukit tagar.. isi minyak apa? kalau sempat sampai sungai buluh.. ada 2 jenis petrol je mampu sampai untuk jarak sejauh tu. hehe..

tapi tengok jenis kete la. macam viva ke.huhu

Muslimah Optimis said...

alhamdulillah.. Allah berkati perjalanan kita.. kalo tidak pakai kena tolak keta la kan.. huhuhu.. jauh kot sampai sg buloh tu...

erkk.. kami dah lupa la apa yang kita sembang malam tu..huhu..

pakcik.. tolong jawab .. kami naik saga SLE..huhu

aDisH.sHidA said...

tu la kan tak sngka dok menyembang dengan mak aima 2 jam hahaha....

ampa memang wat kami takut je..terkejut gak sebab x isi minyak..kami isi kat pendang je tu...hahhaa

fRaMe+LenSeS said...

Sunah :: dia kan boss. :P

Iffah :: ehhe..

Cekgu :: ehhe. tu la. banyak kenangan cekgu..

kiera :: ye baekkk

Pakcik :: ehh ya ka? pcik ada sana dak? leh jmpa. ehhe

Aimaa :: nasib ampa ada tlg jawap. :D maceh2.. :D

kak shida :: tu la kan? lama gak tu..

aDisH.sHidA said...

saga SLE...keta akak bukan de penyakit SLE pun aima...

BLM la yunk..minyak tahan sebab nadh pakai seatbelt hahhahaa

Buta+Pekak+Bisu=CINTA