Followers

Friday, 30 September 2011

Watak yang hidup di alam reality

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Someone ada hantar SMS dekat Nadh semalam. Seseorang yang begitu kagum dengan watak dari Novel yang dibacanya. Pernah satu ketika dia suruh Nadh cari novel berkenaan.

Dia suka cakap yang Nadh adalah watak dari novel itu tapi di dunia reality. Lama juga dia cakap macam tu, Nadh ingatkan sudah berakhir, rupanya sampai sekarang, dia masih beranggapan begitu.

Dek kerana tertanya-tanya akan watak itu, Nadh pun mencari novel itu dan berjumpalah.

Nadh dah pun habiskan membaca novel tu, selepas membacanya, Nadh memang sangat kagum dengan watak dalam novel itu. Dia seharusnya dijadikan ikon lelaki lelaki yang berada di luar sana.

Peribadinya, semangat perjuangan, akhlak, kesungguhan, setia kawan dan terlalu banyak yang dapat Nadh belajar dari watak itu dalam Nadh nak memperlengkapkan diri dalam menjadi hamba yang juga khalifah di muka bumi ni.

Mengharapkan, agar Nadh dapat menjadi sehebat watak dalam novel berkenaan. Moga-moga dihadirkan kekuatan juga istiqamah dalam diri berusaha ke arah itu.

note :: terima kasih kepada seseorang tu atas penghargaan yang Nadh dapat. Terharu plak. T.T

5 comments:

Sunah Sakura said...

novel apa agaknya tu..

Mr. Straw said...

semoga watak yg di dlm diri nadh sentiasa teguh dan kekal..

Iffah Afeefah said...

Terharu bg phak jiran

watak tu byk ckp x haha

kiera'sakura said...

hahahahaha... gelak bce komen iffah kt atas tue..

:p

fRaMe+LenSeS said...

Sunah :: ada lahhh.. :P

Mr Straw :: amin2.. kamu juga ya.. :D

Iffah :: :P

kiera :: apa gelak2.? :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA