Followers

Wednesday, 21 September 2011

Hebat nya kamu. Jelessss

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Ada bersama yang hebat kekadang tidak buat kita terinspirasi untuk turut sama hebat. Tetapi kadang-kadang rasa diri sangat kerdil dan rendah diri sangat.

Nadh ada bersama seseorang itu, rasanya dia lengkap dalam kelasnya. Sijil wireman tahap 1 2 dan 3 tak silap. Lepas tu ada Chargeman lagi (tahap B apa Nadh tak sure, tapi sijil dia laku orang nak guna), tambah lagi, ada Degree Electrical, and skarang ni ongoing adalah IR. Seriously rasa rendah dirinya bila ada dengan dia. Hebat. Lengkap sijil dalam bidang elektrik. Malah kalau masuk TNB mmg dah terang la jadi boss besaQ n yang penting skali kerja dia memang tiptop.

Susah jumpa orang spesis ni yang merendah diri. Tapi dia orangnya. Bukan hanya itu, peluang besar buat diri dilepaskan demi orang. Terkejut besar malah kagum bila diceritakan, dia dapat offer kerja di Australia. Tapi bukan kagum bab tu, tapi apa yang ditawarkan buatnya, 40k Aus dollar. (darab la dengan sekarang 3.1). Banyak kan?

Begitu apa yang diberikan kepadanya. Penghormatan atas komitmen dan usaha selama ini.

Buat rasa rendah diri bila kita tak mampu ditahap tu, juga bila kita tak tara mana, takut dipandang tak berguna olehnya. Entah la. Perasaan sendiri kot.

Yang Nadh nak sampaikan sebagai penutup adalah, itu baru seorang hamba yang ALLAH berikan kejayaan, dan berikan keistimewaan. Seorang HAMBA. bayangkan pula lah kehebatan yang ada pada Yang Maha Pencipta pula. Tidak terbayang pada fikiran kita kan? Dari itu marilah menginsafi diri, memandang yang disekeliling itu sebagai peringatan atas kehebatan Yang Maha Esa.

Note :: teringin nak dapat offer macam tu (i mean obersi) tapi tak ada pun. 0 nak dapat macam-macam mana mungkin kan?

5 comments:

Iffah Afeefah said...

Tak payah jauh2 la jiran

tu pjpj

phbgn jrk plg jauh

kiera'sakura said...

ada Hamba yg Allah berikan lebih ckit kebahagiaan tuk die didunia, ada jugak yg Allah berikan lebih kat akhirat..

tp andai terlalu byk kesenangan didunia yg diberi tuk kita, tkt kita smpi terlalai untuk mengejar kebahagiaan akhirat..

semoga kita dan semua insan disekeliling kita tak pernah lalai dgn ujian yg Dia bagi... =)

Anum said...

bestnya kalau dapat kan

Подтверждаю said...

as salam..
rezeki dari-Nya..segala sandaran nikmat yang diberi adalah sebahagian dari peringatan-peringatan dari-Nya..

moga kawan nadh berjaya dunia nyata dan akhirat

ameen..

=)

fRaMe+LenSeS said...

Iffah :: tak ok ka macam tu? macam besh ja.. :P

Kiera :: amin2. :D

Anum :: itulah kan? :D

pakcik :: amin. mendoakan dia jugak. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA