Followers

Saturday, 19 November 2011

Sewa rumah dengan tukang masak

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Kemarin housemate baru Nadh tegur Nadh. 
"Kenapa makan dalam rumah ni spesial?"

Nadh kata, "Spesel? rasa nya biasa ja la abg."

"Tak la, dulu masa dekat rumah lama aku, goreng ikan ja pastu makan dengan nasi. Dekat sini, macam-macam. "

Nadh balas la, "Saya dulu abg, masa dekat rumah, nak makan apa suma Mama masak. Sebut ja. Bila mai sini, nak makan macam-mcam Mama tak ada, jadi bila teringin, belajar la buat sendiri. Alhamdulillah sekarang ni kalau sebut saja nak makan apa, insyALLAH da boleh buat."

Pastu tadi Abg Mie cakap,
"Kau sewa rumah ini sekali dengan tukang masak laa.."

Nak tergelak la layan dua orang tu. Macam-macam aih. hihihi. 

Apa pun Nadh rasa memang best juga bila ada kat dapur ni. Sebab dengan memasak tu rasanya dapat ilangkan tensen-tensen tu. Feel juga rasanya. Sebab nya, bila sampai kat dapur tu, kepala otak baru nak fikir masak apa, lepas tu sesuka hati tauk-tauk dalam periuk, dalam kuali, last-last keluar makan rasa sedap, hati pun senang. hihhi

Kejayaan terbaru, kek lapis cheese tu sampai ke kilang Jiah. Ramai plak yang tanya sampaikan dia call Nadh semalam tanya pasal kek tu. Walau tuan yang buat tak rasa, tapi jadilah kan, makan dua keping biskut dengan baki cheese dan cicah dalam susu.

Note :: Alhamdulillah, rasa seronok sangat, lepas belog, dapur plak. Lepas ni apa plak ye? hihihi

8 comments:

cikumi_violet said...

hehe...lwk la.nice entry post.(^^)

inilza zain said...

wahhh nadh...
kagumm.....

Rozuan Ismail said...

nak rasa air tangan nadh.huhu.kek cheese tuh

Iffah Afeefah said...

Suami pilihan wakaka

ermmm npe xmkn kek tu

kiera'sakura said...

lepas nie buat cheese kek tue bwk kt ai la pulak.. :p

Miss Nadya said...

eh...nadh rajin masak ke..bertuahnya..:)

aimie amalina said...

weee
sonok kan
dapat pungpangpungpang kat dpur
hehehehe

fRaMe+LenSeS said...

Cikumi :: ;)

Inilza :: apa yang kagum tu kamu?

Wan :: ehehe. nt2 la. bila da pandai. :D

Iffah :: Pilihan? amin2. tak makan sebab masa tu tak sempat nak sejukkan dia. kena ada 4-6 jam kot. sebab tu kena tinggai kat umah je kek tu.

Kiera :: takmauuu.. :P

Miss Nadya :: bertuah napa kamu?

Aimie :: seronokkk sangat... ;) serius.. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA