Followers

Tuesday, 22 November 2011

eqbalzack.com Writing Contest [2]

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Petang ni Nadh tak tahu nak buat apa. Hanya berBW ke belog-belog favourite. Lepas tu jumpa JIRAN Nadh join satu contest ni. Iaitu "eqbalzack.com Writing Contest [2] "

Jadi Nadh pun join jugak la. Sesaja nak bagi semak penyertaan dalam tu kan. Tajuk cerita bawah ni.
"Lecturer-student relationship, anything wrong?"

*****************************************

"Ya ALLAH, dah boyot? Mampuslah kita yang.."

"Napa nya abang? Tak suka tengok Yayang dah boyot? Kan ke comei perut yayang ni? dah macam perut abg"

"Iye lah, tapi kan tak semua orang tahu, fitnah yang menuduh kita berkelakuan sumbang"

"Nak buat macam mana, kita yang nak sorokkan hal ni."

"Itulah, nak sorok sangat, sekarang dah macam ni, mana nak sorok perut Yayang?"

"Rasa bersalah sebab kita sorokkan perkara baik dari pengetahuan orang diluar sana. "

Keduanya malam itu tidur dalam kerunsingan. Sebab keesokannya mereka perlu mengadap Pengarah.

*****************************************
**Tinggg**
kepala otak bernas Zack berjalan. Dia selalu sangat dapat idea-idea sawan dikala semak kepala macam ni.
Sebenarnya, dia sedang membantu menyelesaikan masalah diantara sahabatnya Iffah dan Haziq yang ibarat badai yang sangat dasat mengalahkan serangan Adudu di planet bumi.

“Macam ni la, aku tahu dia tu student kau iffah, dan kau takut dan malu nak meluahkan perasaan antara kau dekat dia sebab kau takut dia akan jadi bahan ketawa orang kan? Sebab dia tu murid kesayangan kauu dalam kelas. Aku ada idea."

"Macam ni….. “.  Zack seperti biasa menjadi mastermind dalam menyelesaikan soal hati sahabatnya itu.

“Tapi….”. Iffah cuba menolak.

“Sudah.. Jangan bertapi-tapi lagi. Kau nak ke tidak dekat dia tu?”

*****************************************

Aku kau & dia
Bertautnya perasaan bila bertemu,
Dari mata datangnya Cinta,
Demi redha,
Akad dilafaz, Hubungan ditaut,
Hati dan perasaan itu fitrah,
Dan cinta tidak mengenal erti beza.

“Ini mungkin ungkapan cinta, tapi ungkapan cinta kami punya makna, perasaan tertusuk dalam hati. Tolonglah Pengarah, jangan gantung dia, dan saya, kerana kami bercinta, dan dah berkahwin dah.”. Rayu Iffah.

“Ehh kejap, apa yang awak berdua takut sangat ni? Saya pun dulu kawin dengan student saya lah, 10 tahun dah. Anak 10 tau. Jangan buat main.”. Balas pengarah.

“Haahhhhhhh…”

Ketiganya tergelak bersama. Ya ALLAH, penangan cinta. ;)


(299 Patah Perkataan)

*****************************************

Opss. Selesai sudah cerita ringkas Nadh. Susah juga ya bila nak menulis ada hadnya. Kalau sesiapa nak baca cerita dari JIRAN leh tengok kat SINI. Kero pun join gak kat SINI. Owhh ya, nak tag Acik KIRA .


P/s : Sapa nak join leh click dekat SINI ya. Peraturan pun ada kat sana. Cepat, sebab Tarikh Luput contest ni 25 Nov 2011.

19 comments:

Miss Nadya said...

semangat nad baca taw..:)

jom join Contest Klik Dan Like Fan Page .

new entry :: About Miss Nadya

Iffah Afeefah said...

Haha yayang
gedik gila

sape haziq? Rmai sgt gne nme ai ni

Hanif Idrus Blog said...

Ada bakat ilmu buat CERPEN ini...hahahahah

sergeant keroro said...

ecececece, kelakar la nadh. kalah cerita keroro.

boleh lawan cikgu ni, keh3

mas saari said...

menarik!
akak pun teringin gak nak join tapi takde idea lah..

Sunah Sakura said...

uiks ramainya yang buat cerpen...

Nong Andy said...

Aku suka "serangan Adudu di planet bumi" gelak sendiri depan pc..

*Next...

kiera'sakura said...

haaaa tag ai? ai x hebat mcm yu buat cerpen... :p

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

NM02 said...

salam kenal

singgah sini terus follow

kalu sudi, jom follow ai pulak

maceh

^_^

NM02 said...

salam kenal

singgah sini terus follow

kalu sudi, jom follow ai pulak

maceh

^_^

AciDFlynNWraitH said...

pendapat dalam bentuk cerpen. Memang kelainan.

far_east said...

kikiki lawak lerr nadh bila part pengarah tue hehe....

Cik Pulau said...

hebat la nadh...
ehhmm..
kalau dah terbiasa menaip panjang2 kan,,,bila ada had susah..
huuuu~

FareezVanFillers said...

love the idea...fareez dah folo dah frames..kalo sudi folo lah fareez ye...

::Miss Pikon:: said...

fulamak!!

aizamia3 said...

comel je pengarah tu bagi jawapan.. hahaha..

Подтверждаю said...

as salam..
adui..pakcik berminat tapi masih belum mengarang..oh..

nabilasyazween said...

membalas kunjungan. Gudluck yee.

Buta+Pekak+Bisu=CINTA